Перейти до основного вмісту

Плоть немічна!



Чому грішимо? Чому не маємо часто сил боротися проти спокуси? Чому живемо тілесним, а не духовним життям?
Тому що – плоть немічна, і, часто, навіть на підсвідомому рівні обираємо саме плотське життя.
І як правило, перша наша реакція на бажання плоті, які є гріховні – це піддатися спокусі… Однак, духовна людина розуміє, що гріх – це духовна смерть, це втрата вічного життя, це пекло!
Тому з гріхом і спокусами потрібно боротися – і це маємо робити саме ми. Саме ми відповідальні за власне духовне життя.
Матвія 26:41:
«Пильнуйте й моліться, щоб не впасти у спокусу, сильний бо дух, але немічне тіло».

Розуміння обставин життя, коли може підійти спокуса і яка саме та постійна регулярна молитва дозволять ефективно протистояти плотським спокусам. Це найдієвіший спосіб боротьби проти спокуси – але неєдиний.
Мудрість і знання Слова Божого – доповнюють, ось цю, ефективну боротьбу проти гріха та сьогоднішніх спокус.
Мудрість приходить від Бога і читання та роздумування над Біблією. А саме розуміння, де криється ворог і звідки та коли буде атака, щоб приготуватися. Тобто, ми прекрасно знаємо себе та свої слабкі сторони – і диявол буде бити саме туди і в саме той час, коли ми найбільш втомлені, чи коли все дуже добре – коли ми, як кажуть в світі «на рослабоні». Тоді приходить спокусник – і підсуває смертельну пігулку в дуже красиві обгортці. І якраз чатування та мудрість в цей момент дозволить одразу емоційно не піддатися спокусі та включити духовний рівень.
Також мудрість дає розуміння, що плоть і дух завжди, протягом всього життя будуть протистояти одне одному. І в цьому протистоянні – завжди повинен перемагати дух!
Галатам 5:16-25:
«І кажу: ходіть за духом, і не вчините пожадливости тіла, бо тіло бажає противного духові, а дух противного тілу, і супротивні вони один одному, щоб ви чинили не те, чого хочете. Коли ж дух вас провадить, то ви не під Законом. Учинки тіла явні, то є: перелюб, нечистість, розпуста, ідолослуження, чари, ворожнечі, сварка, заздрість, гнів, суперечки, незгоди, єресі, завидки, п'янство, гулянки й подібне до цього. Я про це попереджую вас, як і попереджав був, що хто чинить таке, не вспадкують вони Царства Божого! А плід духа: любов, радість, мир, довготерпіння, добрість, милосердя, віра, лагідність, здержливість: Закону нема на таких! А ті, що Христові Ісусові, розп'яли вони тіло з пожадливостями та з похотями. Коли духом живемо, то й духом ходімо!».

Ось вона інструкція переможного життя: ходити за духом – це єдина формула, щоб не вчиняти гріховні спокуси тіла. Що означає мати постійний молитовний зв’язок з Духом Святим. І навіть, якщо цей зв’язок послабшав, моментально його відновлювати у разі атаки!
Саме ви вибираємо спосіб нашого життя – чи буде він плотський, чи духовний. Очевидно, що духовний спосіб життя – він важчий, але нагорода за нього в тисячі разів краща. Тим більше, що заплата за гріховне життя – вічні муки в аду!
Вибір, як завжди, за нами!

Сергій Гула

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ДВІ ГОЛОВНІ ЗАГРОЗИ ДЛЯ БОЖОГО ПОКЛИКАННЯ

ДВІ ГОЛОВНІ ЗАГРОЗИ ДЛЯ БОЖОГО ПОКЛИКАННЯ Як мало сьогодні ми бачимо, дійсно, людей, які б мали великий Божий плід в своєму житті. А, часто, бачимо, коли  віруючі   люди живуть за стандартами  цього  світу, маючи цілі, які актуальні для мирських людей, прагнуть багатства так, як би це було основа їхнього життя… Сьогодні постає важливе питання: "чому ми такі малопродуктивні у Божій справі"? Відповідь можна знайти у нижчезазначеному слові Христа: А між терен посіяне, це той, хто слухає слово, але клопоти віку цього та омана багатства заглушують слово, і воно зостається без плоду. (Матвія 13:22) Варто розуміти, що перед нами є дві дуже серйозні загрози, щоб реалізувати Боже покликання: 1.                щоденні  справи, завантаженість та суєта віку цього настільки навантажили нас, що ми забули про служіння Боже, ми забули про достатню молитву, ми забули про покликання Боже. У нас немає часу, щоб думати про духовне – ми дуже зайняті на роботі, нас так баг

МОЛИТВА ПРО ДОПОМОГУ

МОЛИТВА ПРО ДОПОМОГУ Господи, я знаю, що Ти єдиний мій Помічник у тій складній ситуації, яку я переживаю (розкажіть її і попросіть те вирішення, яке б Ви хотіли). Я віддаюсь в Твої руки і прошу, щоб Ти простив всі мої гріхи та позбавив мене від всякого прокляття. Я прошу, щоб Ти був від сьогодні і назавжди моїм Господом та Спасителем. Я знаю, що коли свої очі я зводжу на небеса, то звідти прийде мені допомога, я вірю, що мені допомога від Тебе, бо Ти вчинив небо й землю і для Тебе немає нічого неможливого! Ти не даси захитатись нозі моїй, не здрімає мій Сторож: оце не дрімає й не спить мій Сторож! Господь то мій Сторож, Господь моя тінь при правиці моїй; Удень сонце не вдарить мене, ані місяць вночі! Господь стерегтиме мене від усякого зла , стерегтиме Він душу мою; Господь стерегтиме мій вихід та вхід відтепер аж навіки! І за це я славлю Тебе, мій Бог і надзвичайно дякую,  в ім’я Ісуса Христа, Амінь. Сергій Гула

МОЛИТВА – ВІРУЮ, як основа християнського світогляду

МОЛИТВА – ВІРУЮ , як основа християнського світогляду Вірую в Єдиного Бога Отця , Вседержителя, Творця неба і землі, всього видимого і невидимого. І в Єдиного Господа Ісуса Христа, Сина Божого, Єдинородного, що від Отця народився перше всіх віків, Світло від Світла, Бога істинного від Бога істинного, рожденного, несотворенного, єдиносущного з Отцем, що через Нього все сталося. Він для нас, людей , і ради нашого спасіння зійшов з небес, і воплотився від Духа Святого і Марії Діви, і став чоловіком. І розп'ятий був за нас при Понтії Пилаті, і страждав, і був похований. І воскрес на третій день, як було написано. І возніся на небо, і сидить праворуч Отця. І знову прийде у славі судити живих і мертвих, і Царству Його не буде кінця.  І в Духа Святого , Господа Животворчого, що від Отця походить, що Йому з Отцем і Сином однакове поклоніння і однакова слава, що говорив через пророків. В Єдину, Святу, Соборну і Апостольську Церкву. Визнаю одне хрещення на від