Перейти до основного вмісту

ЯК ВСЕ Ж ТАКИ ЗНАТИ, ЩО ТВОРИТЬ ОТЕЦЬ НЕБЕСНИЙ?

ЯК ВСЕ Ж ТАКИ ЗНАТИ, ЩО ТВОРИТЬ ОТЕЦЬ НЕБЕСНИЙ?

Якщо задуматись, а чому Ісус був такий успішний у своєму житті, чому Він досяг таких висот всього лиш за 3 роки свого життя (з 30 до 33 – час активного служіння), чому Ісус в Його час був такий популярний, і пройшло більше 2000 тисяч років, і Він став ще більш популярним. Звичайно, можна сказати, що Він був (і є) Богом. Але на землі, в своїй земні діяльності – Ісус був такою самою людиною як ми, з такими ж випробуваннями і спокусами, з такими ж слабостями плоті, що і ми.
Я переконаний, що основна формула його успіху полягала в наступному визначенні:
Євангелія від св. Iвана 5:19
Відповів же Ісус і сказав їм: Поправді, поправді кажу вам: Син нічого робити не може Сам від Себе, тільки те, що Він бачить, що робить Отець; бо що робить Він, те так само й Син робить.
Унікально, Ісус перш ніж щось зробити, Він повинен був «побачити», що робить Отець Небесний!!! Причому, в Ісуса була своя воля (боротьба в Гефсеманському саду це чітко показує), але Він робив тільки те, що хотів Отець – унікальне послухання і унікальне бачення Бога!
Ще одна історія дуже чітко ілюструє як Ісус очікував, що і коли буде робити Отець Небесний, і як би ми поступили, переконаний в цій ситуації, переконаний - кардинально іншим порядком, аніж це зробив Ісус!
Це історія про Лазаря. Описується в 11 та 12 главах Євангелія від св. Iвана.
Тоді сестри послали до Нього, говорячи: Ось нездужає, Господи, той, що кохаєш його!... А Ісус любив Марту, і сестру її, і Лазаря. А коли Він почув, що нездужає той, то зостався два дні на тім місці, де був.  Після ж того говорить до учнів: Ходімо знову в Юдею. Йому учні сказали: Учителю, таж допіру юдеї хотіли камінням побити Тебе, а Ти знов туди підеш? Як прибув же Ісус, то знайшов, що чотири вже дні той у гробі. І Марта сказала Ісусові: Коли б, Господи, був Ти отут, то не вмер би мій брат... І закапали сльози Ісусові... Промовляє Ісус: Відваліть цього каменя! Сестра вмерлого Марта говорить до Нього: Уже, Господи, чути, бо чотири вже дні він у гробі... І зняли тоді каменя. А Ісус ізвів очі до неба й промовив: Отче, дяку приношу Тобі, що Мене Ти почув. Та Я знаю, що Ти завжди почуєш Мене, але ради народу, що довкола стоїть, Я сказав, щоб увірували, що послав Ти Мене. І, промовивши це, Він скричав гучним голосом: Лазарю, вийди сюди!І вийшов померлий...
Ісус дуже любив Лазаря, і коли почув, що Лазар тяжко захворів, що той  присмерті, Він просто нічого не робив на протязі двох днів, вау, оце любов, хтось би сказав!
А уявімо, себе в цій ситуації, хтось приходить до нас і говорить, ти знаєш той, кого ти сильно любиш – помирає, і чекає від тебе певних дій. Я переконаний, що 99% з нас одразу ж би зірвались зі свого місця і побігли молитись за цю людину, чи якось їй допомагати, ми б не змогли б бути бездіяльні, багато в чому тільки тому, щоб ми думали, а що про мене подумають люди, рідні, близькі, брати сестри в церкві – вони скажуть, що я не духовний, в мене нема серця!!! Ми піддаємося під тиск інших, але не Божій волі… але Ісус зробив так, як цього хотів Найбільший Авторитет Його життя, Він все ж таки залишався бездіяльний щодо Лазаря 2 дні!!!
Ось в чому і є кардинальна різниця між Ісусом та нами! Ісус нічого не робив, що не бачив, чи робить це Отець Небесний, а ми робимо те, що вважаємо за потрібне, визначаючи своїм розумом, і слухаємось свою волю, а не Його волю. Але ж Господня молитва каже – нехай буде воля Твоя як на небі, так і на землі!!! А хто має цю волю реалізувати на землі – звичайно, що ми за допомогою Господньою!!!
Чому ж все ж таки ми не бачимо, що робить Отець на небі, щоб нам це робити на землі?
1.     Ми не хочемо бачити, що робить Отець, бо як би хотіли, то робили все можливе і неможливе, щоб побачити;
2.     Ми не платимо жертви, щоб знати волю Божу, а Ісус платив – Він ночі проводив з Отцем, Він, коли ще спали учні, рано в ранці, ішов на гору, щоб молитись і багато, багато чого іншого…;
3.     Ми занадто горді, і хочемо робити так, як ми цього хочемо, навіть не зважаючи і не питаючи, а що хоче Отець Небесний;
4.     Ми занадто багато чого робимо самі від себе!!!
5.     Ми занадто сильно залежимо від думки людей, щоб чинити те, що вони хочуть, в чому їм, нам здається правильно, ми піддаємося під їхній тиск, а воля Божа зостається в стороні;
6.     Ми не маємо щоденного устремління, бажання, щоб ціленаправлено шукати – що Ти хочеш, що Ти робиш;
7.     Ми занадто зайняті і суєтні, щоб зупинитись, бути в спокої і шукати, очікувати, що хоче Господь!!!
8.     Ми не хочемо позбавлятись від наших компромісів та тайних гріхів, які є великим бар’єром, щоб чути голос Божий!!!

Я більш ніж переконаний, що Небесний Отець бажає, щоб ми знали Його волю, бачили, що Він робить на небесах, і щоб ми це чинили на землі, але чи ми цього достатньо хочемо та готові все робити, щоб творити діла Божі на землі!

Благословляю Вас!

Дякую Святому Духу за Його слово та розуміння!
   

Коментарі

  1. Наша теперішня влада, нав"язуючи фінансові,корупційні,політичні проблеми суспільству,притискаючи всі свободи,тим самим , заставляє задумуватись людину над хлібом насущним, над тими крихтами ,які лишає тобі держава ,після колосальних поборів. Все менше місця лишається в душі для Бога, яка переповнюється біллю та сумом за майбутнє ,своїх близьких і нашої Батьківщини. Чаша терпіння наповнюється кров"ю,та колись ,остання краплина переповнить її. Боже - дай розуму владі, та терпіння людям, інакше кров проллється рікою.

    ВідповістиВидалити
  2. Тому так важливо мати тісні відносини з Господом, і робити те, що він хоче, і тоді душа буде в мирі та спокої!!!

    ВідповістиВидалити
  3. >заставляє задумуватись людину над хлібом насущним
    Боже мой! Как же вас поглощают мысли над хлебом насущным. Вы Африканских странах жили? Или даже с жизнью в развивающемся Китае сравните. Будите считать себя обездоленным?
    Сколько человеку не дай все ему мало...
    Жил я достаточно "жирной", все необходимое было с избытком - мало!
    Слава Богу! что сейчас мне есть, во что одеть и прокормить детей.

    ВідповістиВидалити
  4. СЕРГІЙ, читаю Ваши посты, складывается такое впечатление, что Ваша вера в основном имеет вдохновение в достижении видимого успеха и процветания.
    Или я ошибаюсь?

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

ДВІ ГОЛОВНІ ЗАГРОЗИ ДЛЯ БОЖОГО ПОКЛИКАННЯ

ДВІ ГОЛОВНІ ЗАГРОЗИ ДЛЯ БОЖОГО ПОКЛИКАННЯ Як мало сьогодні ми бачимо, дійсно, людей, які б мали великий Божий плід в своєму житті. А, часто, бачимо, коли  віруючі   люди живуть за стандартами  цього  світу, маючи цілі, які актуальні для мирських людей, прагнуть багатства так, як би це було основа їхнього життя… Сьогодні постає важливе питання: "чому ми такі малопродуктивні у Божій справі"? Відповідь можна знайти у нижчезазначеному слові Христа: А між терен посіяне, це той, хто слухає слово, але клопоти віку цього та омана багатства заглушують слово, і воно зостається без плоду. (Матвія 13:22) Варто розуміти, що перед нами є дві дуже серйозні загрози, щоб реалізувати Боже покликання: 1.                щоденні  справи, завантаженість та суєта віку цього настільки навантажили нас, що ми забули про служіння Боже, ми забули про достатню молитву, ми забули про покликання Боже. У нас немає часу, щоб думати про духовне – ми дуже зайняті на роботі, нас так баг

МОЛИТВА ПРО ДОПОМОГУ

МОЛИТВА ПРО ДОПОМОГУ Господи, я знаю, що Ти єдиний мій Помічник у тій складній ситуації, яку я переживаю (розкажіть її і попросіть те вирішення, яке б Ви хотіли). Я віддаюсь в Твої руки і прошу, щоб Ти простив всі мої гріхи та позбавив мене від всякого прокляття. Я прошу, щоб Ти був від сьогодні і назавжди моїм Господом та Спасителем. Я знаю, що коли свої очі я зводжу на небеса, то звідти прийде мені допомога, я вірю, що мені допомога від Тебе, бо Ти вчинив небо й землю і для Тебе немає нічого неможливого! Ти не даси захитатись нозі моїй, не здрімає мій Сторож: оце не дрімає й не спить мій Сторож! Господь то мій Сторож, Господь моя тінь при правиці моїй; Удень сонце не вдарить мене, ані місяць вночі! Господь стерегтиме мене від усякого зла , стерегтиме Він душу мою; Господь стерегтиме мій вихід та вхід відтепер аж навіки! І за це я славлю Тебе, мій Бог і надзвичайно дякую,  в ім’я Ісуса Христа, Амінь. Сергій Гула

МОЛИТВА – ВІРУЮ, як основа християнського світогляду

МОЛИТВА – ВІРУЮ , як основа християнського світогляду Вірую в Єдиного Бога Отця , Вседержителя, Творця неба і землі, всього видимого і невидимого. І в Єдиного Господа Ісуса Христа, Сина Божого, Єдинородного, що від Отця народився перше всіх віків, Світло від Світла, Бога істинного від Бога істинного, рожденного, несотворенного, єдиносущного з Отцем, що через Нього все сталося. Він для нас, людей , і ради нашого спасіння зійшов з небес, і воплотився від Духа Святого і Марії Діви, і став чоловіком. І розп'ятий був за нас при Понтії Пилаті, і страждав, і був похований. І воскрес на третій день, як було написано. І возніся на небо, і сидить праворуч Отця. І знову прийде у славі судити живих і мертвих, і Царству Його не буде кінця.  І в Духа Святого , Господа Животворчого, що від Отця походить, що Йому з Отцем і Сином однакове поклоніння і однакова слава, що говорив через пророків. В Єдину, Святу, Соборну і Апостольську Церкву. Визнаю одне хрещення на від