Перейти до основного вмісту

ДУША - ЦЕ БЕЗДНА, ЯКА МОЖЕ БУТИ СПУСТОШЕНОЮ АБО НАПОВНЕНОЮ _ АБО БЕЗДНА БЕЗДНУ ПРИКЛИКАЄ

ДУША, МОЖЕ БУТИ ОПУСТОШЕНА, А МОЖЕ БУТИ НАПОВНЕНОЮ

Окрім голоду фізичного є голод душевний. З фізичним голодом люди навчились справлятися прекрасно, але як щодо душевного?
Спустошений стан душі - це дуже неприємний стан - але як часто він буває??? Це дійсно той стан, за яким починається депресія... Я так багато людей бачив в депресії... і навіть тих, хто називає себе віруючими людиною...

Що це таке - коли душа є насиченою, радісною, і що це таке, коли вона є спустошеною, в апатії, в депресії - адже це реальність для нашого життя...

 І звичайно, нам більше подобається перший стан! 

Людство все робило від початку, щоб задовольнити себе. Розважальний бізнес - є одним з найпотужнішим у світі - сотні міліардів доларів обороту щодня! Навіть в країнах з відсталою економікою можна знайти сотні прекрасних розважальних центрів, аніж, до прикладу лікарень... Бізнесмени-психологи давно вже зрозуміли, людям потрібна розвага не залежно від того чи бідні вони, чи багаті!
Стара як світ приказка - дайте людям наступне: "Хліба та видовища" і вони будуть задоволені.

Окрім голоду фізичного є голод душевний. З фізичним голодом люди навчились справлятися прекрасно, але як щодо душевного? Здається також: безліч кінотеатрів, стадіонів, розважальних центрів... але це тільки здається, тому що ці розваги не роблять людей щасливими, вони не заповнюють цю глибинну порожнечу душі, яку може заповнити тільки Бог!!! Так саме Бог!!! Бо ми люди - і ми Його творіння, і ми були створенні найперше, щоб мати тісні, любовні стосунки з Богом - нашою основою життя. Можна сказати, що ми залежні один від одного, адже "Бездна бездну призиває" - і це постійно, протягом життя - наша душа завжди буде прагнути Бога, незважаючи від того, чи людина розуміє це - чи ні!
Але ми віддалились від Бога - і шукаємо будь-якої насолоди - щоб все ж таки заповнити оту безну, оту глибоку порожнечу, яка утворилася внаслідок того, що ми втратили істинне джерело нашої насолоди, нашого наповнення!!!

Давид це розумів дуже прекрасно:


Боже Ти Бог мій, я шукаю від рання Тебе, душа моя прагне до Тебе, тужить тіло моє за Тобою в країні пустельній і вимученій без води…
Я так приглядався до Тебе в святині, щоб бачити силу Твою й Твою славу, ліпша бо милість Твоя над життя, й мої уста Тебе прославляють!
Так я буду в житті своїм благословляти Тебе, ради Ймення Твого буду руки свої підіймати!
Насичується, ніби лоєм і товщем, душа моя, а уста мої хвалять губами співними.
Як згадаю Тебе на постелі своїй, розмишляю про Тебе в сторожах нічних: що став Ти на поміч для мене, в тіні ж Твоїх крил я співатиму!
Пригорнулась до Тебе душа моя, правиця Твоя підпирає мене.
(Пс. 62:2-12)

Цей прекрасний псалом показує наскільки наша душа залежна від Бога, а наскільки вона насичується Богом, коли ми постійно шукаємо Його в молитві з самого ранку... Це наша життєва участь - постійне, тісне і любовне спілкування з Богом, а інакше - ми будемо шукати будь-чого (і часто це алкоголь, наркотики, ігри (так багато часу крадуть, дійсно в певні мірі дозволяють забути реальність), серіали, сексуальний блуд, порнографія, аморальні вечірки - все це радує людей на короткий час - але потім приходить жорстока реальність - розбита душа і хворе тіло), щоб заповнити нашу душевну порожнечу і це буде допомагати лише на короткий час, а далі буде ще гірше, і так люди стають залежними, шукаючи як все ж таки задовольнити себе, наповнити порожнечу. 

Друзі, тільки в Бозі наше справжнє задоволення, тільки в Бозі ми, наша душа, можемо бути наповнена життєвими силами, радістю та щастям - це істинна - так ми були створенні!!! 

Давайте постійно прагнути та шукати Бога, особливо коли порожнеча в душі - залишати все і йти в молитві до Бога, проводити час тільки з Ним - бо Він є Єдиним, Хто насправді нам потрібен!!!

Коментарі

  1. Основне завдання душі – будувати план і графік дій, реалізація яких задовольнить потребу (бажання) людини. Коли душі удається побудувати вірний проект, тоді вона винагороджується позитивними емоціями, а коли вона помиляється, тоді карається негативними емоціями. Принцип роботи душі такий: вона збирає інформацію, а корисну для своїх завдань (на її погляд) інформацію вона запам'ятовує; виділяє стійкі зв'язки явищ (закономірності) і закріплює їх як закон, на підставі якого потім будує логіку подій.

    Душа уміє спілкуватися, захищати свої проекти, виправдовуватися і хвалитися. Душа мучиться, якщо в ній бракує знання для побудови логіки подій, необхідних для задоволення якогось бажання людини. Зазвичай душу мучить думка, послана сатаною, часто концентруючи її увагу на якомусь недоліку в роботі, на дійсному, або вигаданому гріху.

    Суть користі від співпраці душі з Богом полягає в тому, що всяка істина, закони і закономірності, вся повнота знань і повнота інформації знаходяться в Господа, Який уміє прощати помилки і ремонтувати знання душі, тим самим видаляючи підстави для муки, і даруючи привід для радості.

    Душа управляється духом людини, через постановку їй завдань, через бажання. Яке бажання чоловік схвалить, або яку мету поставить – туди душа і направить свої роздуми. Інформацію, яка не стосується завдань (на думку душі), або суперечить поставленим цілям – душа зазвичай відкидає, тому що вважає їх шкідливими для її справи. Дух забезпечує душу енергією для її роботи, залежно від важливості і якості виконання нею своїх завдань. Оскільки душа завжди цілеспрямована, то часто пристає до духу з проханнями продовжити забезпечення пошуку нею необхідного проекту задоволення потреби людини.

    Тому що нині у диявола є доступ до спілкування з людиною, інколи душа встановлює деякі закони і закономірності, або використовує інформацію, які сприймає як істину, але насправді вони суть брехня і помилки, які послані для шкідництва результатам праці душі. Оскільки душа зазвичай захищає свої результати (проекти; виділені закони і закономірності; достовірність використовуваних нею фактів), а ми знаємо, що деякі з них можуть виявитися помилковими, то важливо встановити в своїй душі стратегічну закономірність: "всяка заміна помилки істиною є найважливішим завданням душі". Потрібно пояснити своїй душі причину і механізм появи помилок; зняти з неї небезпеку покарання за виявлення помилок; пояснити корисність заміни підстав досконалою інформацією, або користь від удосконалення знань душі; стимулювати заміну душею своїх знань на істини. При цьому важливо застерегти душу від крайнощів, щоб вона не почала ставити під сумнів всякі знання завжди.

    Співайте своїй душі 102-й псалом Давида, поки вона повноцінно усвідомить важливість своїх стосунків до Бога!!! Не дозволяйте душі панувати над духом.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

ДВІ ГОЛОВНІ ЗАГРОЗИ ДЛЯ БОЖОГО ПОКЛИКАННЯ

ДВІ ГОЛОВНІ ЗАГРОЗИ ДЛЯ БОЖОГО ПОКЛИКАННЯ Як мало сьогодні ми бачимо, дійсно, людей, які б мали великий Божий плід в своєму житті. А, часто, бачимо, коли  віруючі   люди живуть за стандартами  цього  світу, маючи цілі, які актуальні для мирських людей, прагнуть багатства так, як би це було основа їхнього життя… Сьогодні постає важливе питання: "чому ми такі малопродуктивні у Божій справі"? Відповідь можна знайти у нижчезазначеному слові Христа: А між терен посіяне, це той, хто слухає слово, але клопоти віку цього та омана багатства заглушують слово, і воно зостається без плоду. (Матвія 13:22) Варто розуміти, що перед нами є дві дуже серйозні загрози, щоб реалізувати Боже покликання: 1.                щоденні  справи, завантаженість та суєта віку цього настільки навантажили нас, що ми забули про служіння Боже, ми забули про достатню молитву, ми забули про покликання Боже. У нас немає часу, щоб думати про духовне – ми дуже зайняті на роботі, нас так баг

МОЛИТВА ПРО ДОПОМОГУ

МОЛИТВА ПРО ДОПОМОГУ Господи, я знаю, що Ти єдиний мій Помічник у тій складній ситуації, яку я переживаю (розкажіть її і попросіть те вирішення, яке б Ви хотіли). Я віддаюсь в Твої руки і прошу, щоб Ти простив всі мої гріхи та позбавив мене від всякого прокляття. Я прошу, щоб Ти був від сьогодні і назавжди моїм Господом та Спасителем. Я знаю, що коли свої очі я зводжу на небеса, то звідти прийде мені допомога, я вірю, що мені допомога від Тебе, бо Ти вчинив небо й землю і для Тебе немає нічого неможливого! Ти не даси захитатись нозі моїй, не здрімає мій Сторож: оце не дрімає й не спить мій Сторож! Господь то мій Сторож, Господь моя тінь при правиці моїй; Удень сонце не вдарить мене, ані місяць вночі! Господь стерегтиме мене від усякого зла , стерегтиме Він душу мою; Господь стерегтиме мій вихід та вхід відтепер аж навіки! І за це я славлю Тебе, мій Бог і надзвичайно дякую,  в ім’я Ісуса Христа, Амінь. Сергій Гула

МОЛИТВА – ВІРУЮ, як основа християнського світогляду

МОЛИТВА – ВІРУЮ , як основа християнського світогляду Вірую в Єдиного Бога Отця , Вседержителя, Творця неба і землі, всього видимого і невидимого. І в Єдиного Господа Ісуса Христа, Сина Божого, Єдинородного, що від Отця народився перше всіх віків, Світло від Світла, Бога істинного від Бога істинного, рожденного, несотворенного, єдиносущного з Отцем, що через Нього все сталося. Він для нас, людей , і ради нашого спасіння зійшов з небес, і воплотився від Духа Святого і Марії Діви, і став чоловіком. І розп'ятий був за нас при Понтії Пилаті, і страждав, і був похований. І воскрес на третій день, як було написано. І возніся на небо, і сидить праворуч Отця. І знову прийде у славі судити живих і мертвих, і Царству Його не буде кінця.  І в Духа Святого , Господа Животворчого, що від Отця походить, що Йому з Отцем і Сином однакове поклоніння і однакова слава, що говорив через пророків. В Єдину, Святу, Соборну і Апостольську Церкву. Визнаю одне хрещення на від