Перейти до основного вмісту

«СЛАВА УКРАЇНІ» – ГРІХ?

«СЛАВА УКРАЇНІ» – ГРІХ?

Сьогодні, багато віруючих людей говорять про те, що проголошення на майданах «Слава Україні» є гріхом, і що цим самим українці накликають на себе біду. Вони аргументують свою позицію на тому, що в Біблії сказано, що вся слава належить Богу і тільки Йому.
Отже, якщо вивчити Біблію, чи прийдемо ми до висновку, що «слава Україні» – це гріх?

Переконаний, що для правильного вирішення цього питання, потрібно чітко розділити види слави, а саме з Біблії бачимо:
-             Є слава людей;
-             Є слава речей, предметів, субстанцій, народностей;
-             Та є слава Божа.

На підтвердження того, що є різноманітні слави, знаходимо таке місце писання із Біблії:

Слава Божа щоб справу сховати, а слава царів щоб розвідати справу. (Притчі 25:2)

Щодо слави людей знаходимо такі Біблійні підтвердження:

Зійдіться та слухайте ви, сини Якова, і прислухайтеся до Ізраїля, вашого батька! Рувиме, ти мій перворідний, моя міць і початок ти сили моєї, верх величности й верх ти могутности! Ти пінився був, як вода, та не втримаєшся, бо ти увійшов був на ложе свойого отця, і збезчестив його, на постелю мою ти піднявся! Симеон і Левій то брати, їхня зброя знаряддя насильства. Хай до їхньої змови не входить душа моя, і нехай не прилучиться слава моя до їх зборів, бо вони в своїм гніві людину забили, а в своїй самоволі вола копит позбавили...
(Буття 49:2-6)

Бачимо, що Яків, отець Ізраїльського народу, говорить про ту славу, яку він заслужив протягом життя та не хотів, щоб його авторитет, пошана, слава долучалися до негідних дій Симеона та Левія.

Наступне:

І був Господь з Ісусом, а слава його розійшлася по всім Краї. (Iсуса Навина 6:27)

В цьому місці із Біблії говориться про Ісуса Навина, помічника Мойсея, який став правителем Ізраїлю після нього. І бачимо, що слава про Ісуса Навина розійшлася по всій країні. Тобто тут говориться про славу людини.

Наступне:

І сказав до неї Барак: Якщо ти підеш зо мною, то піду, а якщо не підеш зо мною, не піду. А вона відказала: Піти піду з тобою, тільки не буде твоя слава на тій дорозі, якою ти підеш, бо в руку жінки Господь передасть Сісеру. І встала Девора, і пішла з Бараком до Кедешу. (Суддів 4:8-10)

Тут також бачимо, що великий лідер Ізраїльського народу - Девора говорить про славу людини – славу Барака…

І ще:

Слава людині, що гнів покидає, а кожен глупак вибухає.
(Притчі 20:3)

Біблія однозначно вказує за, що є слава саме людині, а не комусь іншому!

Тепер поговоримо про славу речей, предметів, субстанцій, народностей. В Біблії бачимо:

Не лякайся, коли багатіє людина, коли збільшується слава дому її. (Псалом 48:17)

Тут чітко сказано, що є слава дому, тобто роду або цілої сім`ї…

Слава ліванська прибуде до тебе, кипарис, сосна й бук будуть разом, щоб приоздобити місце святині Моєї, і місце ніг Своїх Я пошаную. (Iсаї 60:13)

А також в Новому заповіті знаходимо:

Інша слава для сонця, та інша слава для місяця, та інша слава для зір, бо зоря від зорі відрізняється славою!
(1Коринтян 15:41)

Щодо слави народу, то бачимо:

І вона назвала ім'я тому хлопцеві: Іхавод, кажучи: Відійшла Ізраїлева слава! Бо почула про взяття Божого ковчегу, і про тестя свого та про мужа свого, та й сказала: Відійшла слава від Ізраїля, бо взятий Божий ковчег. (1Самуїла .4:21,22)

Тут недвозначно бачимо, що є слава для окремої країни.

А тепер щодо слави Божої:

В Біблії про неї сказано найбільше:

А хмара закрила скинію заповіту, і слава Господня наповнила скинію. (Вихід 40:34)


Але, як Я живий, слава Господня наповнить увесь оцей Край. (Числа 14:21)

Господи, Владико наш, яке то величне на цілій землі Твоє Ймення, Слава Твоя понад небесами!
(Псалом 8:2)

Отже, роблячи висновок, варто зрозуміти, що є різні види слави: слава людська, слава народу, слава Божа. І це є різна слава, як бачимо із 1 книги Коринтян 15-ї глави: «Є небесні тіла й тіла земні, але ж інша слава небесним, а інша земним». І немає ніякого гріха в тому, що українці проголошують «слава Україні» – бо це проголошується слава народу, на яку він має право! Ми не присвоюємо ту славу, яка належить Богу, а ми проголошуємо славу народу.
А нам, як віруючим людям, потрібно просити, щоб Бог наповнив всю нашу Україну своєю славою, як це написано в Слові Божому:

Але, як Я живий, слава Господня наповнить увесь оцей Край. (Числа 14:21)

Буду вдячний за ваші думки у коментарях

Сергій Гула







Коментарі

  1. Полностью согласен. Спасибо за объяснения
    Александр

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Слава Україні , в тому розімінні в якому вона проголошується вже не один рік, це дуже великий гріх. Вся слава належить Богу, бо Він є життя. Над всім стоїть Господь. Дуже боляче за українців і Україну, бо це і моя рідна земля, яку люблю.

      Видалити
    2. ТИПОВИЙ ВИПАДОК - ЧИТАЮ КНИГУ, БАЧУ ФІГУ

      Видалити
  2. Підтримую. Навчаю так само. Сергій Чепара

    ВідповістиВидалити
  3. Просто конкретно и здраво! Иванченко Анатолий.

    ВідповістиВидалити
  4. Дякую за пояснення, приймаю, думала над цим.

    ВідповістиВидалити
  5. Сергей, ваш аргумент, что есть разные славы, то провозглашать "Слава Украине" -не грех. Как то нелогично. Во многих, вами цитируемых стихах, под "славой" подразумевается -известность, в некоторых - сияние или яркость ( как о луне и о солнце), в некоторых - почет, и т. д. Но вы не можете предоставить стих, который бы говорил и призывал вас(нас) к прославлению чего либо кроме Бога. Прославление касается одной составляющей поклонения вашего сердца. Что или кого ваше сердце прославляет, то и есть вашим объектом прославления. В Псалмах мы читаем много стихов кому сердце псалмопевца отдавал Славу (подобных стихов множество). Для нас есть призыв Пс 65:2 " Пойте славу имени Его, воздайте славу, хвалу Ему". Обратите внимание на Пс. 113:9 "Не нам, Господи, не нам, но имени Твоему дай славу, ради милости Твоей, ради истины Твоей". Так же для меня очень ясно звучат слова Ис 48:9 Ради имени Моего отлагал гнев Мой, и ради славы Моей удерживал Себя от истребления тебя.
    10 Вот, Я расплавил тебя, но не как серебро; испытал тебя в горниле страдания. 11 Ради Себя, ради Себя Самого делаю это, - ибо какое было бы нарекание [на имя Мое]! славы Моей не дам иному.
    Можно писать много на эту тему. Но зададитесь вопросом, когда в вашем сердце вы восхваляете Украину ("слава Укриане" вместо "ВСЯ, ВСЯ, ВСЯ слава Богу"), что вы этим говорите Богу???? И не грех ли это? В своём сердце славлю только Бога ибо только Он достоин. А Украину,если честно, не вижу за что славить -все согрешили и лишены славы Божьей... Людмила Мунько

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Підтримую повністю, Людмило! Скажу більше: сумніваюся, що людина яка стоїть в масі народу і кричить "Слава Україні" - керується Духом Святим...

      Видалити
    2. А Вы думали о том ,что говоря слава Украине ,мы призываем славу Божью на неё,Людмила?)Слава Божья покрывала людей до грехопадения...а потом "все согрешили и ЛИШЕНЫ(заметьте это слово)славы Божьей..И когда человек кается и принимает в свое сердце Иисуса,рождается свыше...то как Вы думаете Бог возвращает человеку,то чего он был ЛИШЕН(как результат грехопадения)???!!!)Так что СЛАВА ГОСПОДУ ЗА ЕГО МИЛОСТЬ!!!!И слава Украине!Ьудьте благословенны!

      Видалити
    3. согласен с Людмилой Мунько и Богдана -Підтримую повністю, Людмило! Скажу більше: сумніваюся, щоне кожна людина яка стоїть в масі народу і кричить "Слава Україні" - керується Духом Святим...

      Видалити
    4. Також повністю згодна з Людмилою Мунько. Все вірно та обгрунтовано написано. Ми маємо славити тільки Господа Бога. І то Божа компетенція та право (не наша) надавати славу людям, речам чи країнам.

      Видалити
  6. Суть не столько в словах, сколько в том, что за ними стоит. Можно на словах отдавать славу Богу; а своими поступками бесчестить Его, как это делали нечестивые священники, сыны Илии. Слава действительно принадлежит Богу. Причем вся. И каждый человек; народ, страна и т.д. имеют славу от Бога, если ходят путями Бога и Бог прославляет их. Но если человек кричит "Слава Украине", а понимает под этим унижение других наций; гонение инакомыслящих (кто не хочет кричать Слава Украине), нарушает закон,то он бесчестит и Украину и Бога.

    ВідповістиВидалити
  7. Погоджуюсь із Сергієм, що в Біблії є посилання на різні види слави. Дякую йому за детальне пояснення цього питання. Немає нічого поганого в тому, що народ бажає бачити Україну славною, а не упослідженою та негідною того, щоб вона стала достойною державою серед інших держав світу. Слід пам'ятати, за яких історичних обставин виникло гасло "Слава Україні!" Тоді, коли йшла жорстока боротьба за право українського народу на самовизначення та проголошення незалежності від її сусідів. Від батьків пам'ятаю, що лише за два слова "самостійна Україна" після війни в 1941-45 рр. людей відправляли на 10 років заслання в Сибір... Проте прикро констатувати, що священнослужителі на Майдані в Києві не навчили людей вітатися двома гаслами підряд: "Слава Ісусу Христу!" (загально прийняте вітання в Галичині) та "Слава Україні!" Тоді все стало б на свої місця.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ростиславе, думаю, якби чьогодні всі українці щиро привіталися першим вітанням, про яке ви писали "Слава Ісусу Христу", то другим вже не було б змісту вітатися. Україна б миттєво стала славною і благословенною державою.

      Видалити
  8. Я согласна с Сергеем и благодарна за это письмо, т.к. действительно часто слышу от верующих возмущение при произношении лозунга "Слава Украине". Но нам дана рассудительность и "страх Господень - начало мудрости". Так и надо проявлять мудрость и рассуждать. Исследуйте Писания!

    ВідповістиВидалити
  9. "Є слава людей; Є слава речей, предметів, субстанцій, народностей" --- НЕПРАВДА! Кого Ви намагаєтесь обдурити своїм лукавством??? Того, Хто Вас створив??? Наврядчи з Вашого намагання підстроїти Християнську концепцію під свої субєктивні політичні погляди вийде щось добре, позитивне та конструктивне!...

    Бо ВСЯ слава належить Богу і тільки йому!!!

    ВідповістиВидалити
  10. Да, є різні слави, які описані в Біблії, ти правий. Але в Біблії воздається слава тільки Богу. Почитай псалми Давида. Останні псалми, 148, там славу Богу воздають зорі ясні, сонце й місяцю, риби й безодні...Хіба є в Біблії заклики воздавати славу чомусь іншому? А ти закликаєшь воздати славу Україні. Ну не знаю я, не можу я всередині себе воздати славу чомусь іншому крім Бога! Бог каже, хай не буде тобі інших богів при Мені...Не вклоняйся їм, і не служи їм...Але Слово Боже каже нам "кому честь тому честь". Ми повинні воздавати пошану та поважати загиблих людей на Майдані! Да, є слава речей, людей, слава України, слава Америки...Але воздавати всю славу і хвалу тільки Богу!
    З повагою до тебе

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. "Хіба є в Біблії заклики воздавати славу чомусь іншому?" Слава або є, або її немає. Або вона прийшла, або вона відійшла. І вона не прийде від того, що люди будуть вигукувати "Слава Україні", а скоріше навпаки. Згодна з Світланою " не можу я всередині себе воздати славу чомусь іншому крім Бога!"

      Видалити
  11. повністю з вами погоджуюсь. дякую за вичерпне пояснення. Слава Україні!

    ВідповістиВидалити
  12. Вы все правильно действуете: приводите конкретные цитаты из Писания и размышляете о "безгрешности" этой фразы. Но вопрос изначально был задан не верно. Ведь грех не в этой фразе, а в том что с этими словами на устах совершаются отнюдь не героические, а порой конкретно аморальные поступки против невинных людей! И если бы могли также доступно прочесть об этих поступках, как это написано в Книге, то все бы стало на свои места. Мы стали свидетелями того, как между, на трезвый взгляд, не совместимыми словами и поступками ставят знак равно люди далекие от Библии. Этот феномен неизбежен, как неизбежны наши человеческие ассоциации, возникающие в памяти при звучании знакомой из прошлого музыки, знакомого голоса или фамилии...также как у каждого славянина появится только неприятное ощущение если бы мы услышали от соседа вместо "Здравствуйте" немецкое "Хайль" (из википедии: Хайль (нем. Heil) — с немецкого благодать, также удача, счастье, благополучие, в церковной среде подразумевает спасение.)

    ВідповістиВидалити
  13. Мир Вам!
    В Библии на еврейском языке используется слово - КАВОД - которое переведено как слава. В действительности это слово обозначает ВЕС.его значительность,уважение. Следовательно, в еврейском языке, в противоположнось греческому и русскому, слово СЛАВА КАМОД обозначает не столько доброе имя сколько подлинную ценность как бы измеряемою ВЕСОМ.Выражение СЛАВА БОГУ означает Самого Бога, в проявлении Его величия, могущества, сияния Его святости, действенной сили Его существа. Слава Бога проявляется в богоявлении. В Ветхом Завете описывается два вида явлений Славы Божьей-великие деяния Бога и Его явления людям.
    А перенос,необдуманный человеческих выражение на сторону творца...в богословии есть термин приписывающий Богу человеческие чувства и отношения- антропологизм! Мы наделяем Бога зрением,осязанием и прочими ...Бог слышит,Бог видит. Самое основное- на устах их Бог близок а от сердца далек.
    С уважением Валентин Выпускник Киевской высшей Богословской академии СЛОВО ЖИЗНИ

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Слава Ісусу Христу! ВСЯ Слава належить Богу!

      Я теж подумав про переклад. Тому що слово любов теж має різні переклади: агапе, філіо, ерос і т.д.... Віруючі розуміють, про що йде мова.
      Гріх приводить до того, що у деяких сектах відбувається підміна понять - вони використовують ерос для своїх цілей і, самі розумієте, до чого це приводить?

      Тому нам потрібно не підмінювати поняття та переклади!

      Мені здається, що на Майдані повинна матися на увазі:
      "Повага, воля Україні"

      А Слава належить Ісусу Христу!

      Видалити
  14. Откройте книгу судей. Вспомните, что Господь говорит Гидеону в начале 7 главы.

    Бог дарит победу, но хочет уберечь Свой народ. От чего?

    ВідповістиВидалити
  15. Ще на початку подій на Майдані наш пастор так прокоментував своє враження стосовно вигуків на майдані "Слава Україні". Він сказав: Ви кажете "Слава Україні", а я кажу - Ганьба Україні. І це справді так. Яка може бути добра слава в народу, який сотнями тисяч вбиває своїх дітей через аборти (тут ми в лідерах серед інших країн), погруз в язичницьких обрядах і живе як мертвий фарисей. 20 років ми бачили надзвичайну Славу Божу в житті України (не було жодних масштабних кривавих подій, катаклізмів і т.п.), але не оцінили цього. Як наслідок, щоб спасти Україну і достукатися до серця кожного, хто живе у цій країні, - Бог кидає нас у горнило, допускаючи ці події, які бачимо. Тому підтримую тих, хто наголошує, що Слава належить лише Богу. А щодо України вживати такий вираз не логічно, краще обрати підхід, який запропонував пан Юрій (24 березня 2014 р. 15:30)
    Сергій

    ВідповістиВидалити
  16. Друзі, коли ми вигукуємо "Слава Україні!", то кому ми це вигукуємо? землі, території чи людям??? Давайте всі щиро скажемо: Слава Богу! І Бог так прославить Україну, що ніхто і ніколи такої б слави їй не дав.

    ВідповістиВидалити
  17. Слава Ісусу Христу!

    Усі коментатори мають часткову рацію - дивлячись, з якого боку ми підходимо до цього вітання. Його справді було сформулювано в середовищі ОУН в 1930-х роках ЯК АЛЬТЕРНАТИВУ до християнського вітання: "Слава Ісусу Христу!" Але тепер, в контексті Майдану-2013-14 воно було використане паралельно до християнських привітів - як патріотичне гасло.
    Говорячи по суті: якщо ми його вживаємо як альтернативу до християнського вітання, і ту славу, яка належить тільки Богові, віддаємо Україні і героям, то це ідолопоклонство й націоналістичне неоязичництво. Якщо ж ми, керуючись любов"ю до ближніх, люблячи їх як самого себе (а заповідь любові до ближніх стосується В ПЕРШУ ЧЕРГУ наших рідних ("Шануй вітця свого і матір свою...") і нашого народу, а вже в другу чергу - ВСІХ людей), віддаємо нашій батьківщині ТУ СЛАВУ - на своєму місці і на своєму рівні, - ЯКА ЇЙ НАЛЕЖИТЬСЯ, НЕ ПРЕТЕНДУЮЧИ НА ВІДДАННЯ ЇЙ БОЖЕСТВЕННИХ ПОЧЕСТЕЙ, то тоді - все в порядку. Вітання "Слава Україні!" є виразм любові до батьківщини, а відповідь: "Героям слава!" - визнанням їхнього подвигу і
    самопожертви.

    Бажаю благословенних свят Воскресіння Христового!

    Петро Гусак

    ВідповістиВидалити
  18. слава україні- героям слава, слава КПСС, слава советскому народу, слава мне, слава мені звідки це все???? схаменіться сучасне так зване християнство. вся слава БОГУ значить вся, наш Бог досконалий, апгрейд робити не потрібно

    ВідповістиВидалити
  19. Исследуйте Писания, ибо вы думаете чрез них иметь жизнь вечную; а они свидетельствуют о Мне.
    Но вы не хотите придти ко Мне, чтобы иметь жизнь.
    Не принимаю славы от человеков,
    но знаю вас: вы не имеете в себе любви к Богу.
    Я пришел во имя Отца Моего, и не принимаете Меня; а если иной придет во имя свое, его примете.
    Как вы можете веровать, когда друг от друга принимаете славу, а славы, которая от Единого Бога, не ищете?
    Евангелие от Иоанна 5:39-44

    Иисус отвечал: если Я Сам Себя славлю, то слава Моя ничто. Меня прославляет Отец Мой, о Котором вы говорите, что Он Бог ваш.
    Евангелие от Иоанна 8:54

    Впрочем и из начальников многие уверовали в Него; но ради фарисеев не исповедывали, чтобы не быть отлученными от синагоги,
    ибо возлюбили больше славу человеческую, нежели славу Божию.
    Евангелие от Иоанна 12:42-43

    Ибо всякая плоть – как трава, и всякая слава человеческая – как цвет на траве: засохла трава, и цвет ее опал…
    Первое послание святого Апостола Петра 1:24

    Первое, что попало на глаза. Чего вам еще?

    ВідповістиВидалити
  20. Впертий поліміст6 січня 2020 р. о 21:00

    Перш за все хотів би почути переконливу відповідь, за що слава Україні? Які здобвутки України? Тут населення живе найбогатше, медицина найкраща в світі, чи щось інше чим Україна може прославлена бути? Славте не Україну, славте Бога! Бо ця держава в котрій її патріоти ідіоти, підтримуючі олігарха і злодія на посту президента не буде здатна щось дати вам хорошого, щоб заслужено мати славу.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Слова гимна рф "слався отечество наше свободное ; слався страна мы гордимся тобой" . И ни один лицемер в рясе не сказал что это грех .и никто в рф не спросил" за что слався и за что гордимся.

      Видалити
  21. Багато що нам ріже вуха❕ Якщо взяти АСД суботника, він навіть коли залишає своє зібрання із-за посіяного вчення про свинину і суботу він куди не йшов всерівно буде старатися виконувати це вчення. Свідок Єгови також буде звати ім'я Єгова ,хоч також знає ,що не так Боже ім'я. Православний хоч і все йтиме проти Біблії, але внушеніє за мати церква і священство не залишає його. П'ятидисятник дари духа є, значить є Бог в зібранні. Баптисти не підтримують нікого і це їхній довід, що вони правильні все інше ріже вуха їхні, Єврейська церква акцент на корні єврейські поставила, Харізмати благодать, і хай тебе ніхто не суде, Бог простив.....

    Так в нас всіх в підсвідомості є розуміння, що вся слава Богу і як тільки ми чуємо це гасло в іншу адресу нам ріже у вухах, наповнюємся ревностю, інколи злом і.т.д
    А люди то не під кодом якогось вчення, і вони і не атеїсти , але вигукують це гасло і йдуть в церкву .......їм вуха не ріже!!!
    Тож давайте слабких у вірі приймати без спорів!!!

    ВідповістиВидалити
  22. Якщо людина віддає себе все ціло Богу на служіння і після обіцянки Служити Йому в добрій совісті . То та людина водима Духом С'Ятим беде воздавати перш за все Славу Богу. Тому що немає другого імені під небом яким ми отримуємо спасіння. То Слава тільки Бога і Йому одному. І Богу Слава тому що Бог з нами за нас і за Україну.

    ВідповістиВидалити
  23. Христос каже, що з одного джерела неможе виходити солодка і гірка вода. То як тоді може виходити із людського серця і уст "слава Україні" і слава Отцю і Сину і Святому Духу? Як тоді людина може казати героям слава і читати слова Христа: "як ви можете вірувати, коли славу один від одного приймаєте..." (Ів. 5:44)?
    Як віруюча людина може казати "смерть ворогам", коли Христос каже, щоб ми молились за воргів наших?(Мт.5:44)
    Чи ми повинні бути, як лицемірні фарисеї, на богослужінні говорити Богу одне, а в житті робити протилежне...

    ВідповістиВидалити
  24. ВСЯ Слава пренадлежит Одному Богу! Точка

    ВідповістиВидалити
  25. -Слава Богу, ільки Богу й нікому крім Бога ! Амінь !

    ВідповістиВидалити
  26. А входячи в дім, вітайте його, промовляючи: Мир дому цьому! І коли буде достойний той дім, нехай зійде на нього ваш мир; а як недостойний він буде, то мир ваш нехай до вас вернеться. А як хто вас не прийме, і ваших слів не послухає, то, виходячи з дому чи з міста того, обтрусіть порох із ніг своїх. Поправді кажу вам: легше буде країні содомській й гоморській дня судного, аніж місту тому!
    МАТВІЯ 10...
    Це точно є в Біблії

    ВідповістиВидалити
  27. Тобто по цій логіці і назва Церкви Право-славна теж не може бути? Та віряни теж не можуть називатись право-славними?

    ВідповістиВидалити
  28. - Слава Богу, тільки Богу й нікому крім Бога ! Амінь !

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

ДВІ ГОЛОВНІ ЗАГРОЗИ ДЛЯ БОЖОГО ПОКЛИКАННЯ

ДВІ ГОЛОВНІ ЗАГРОЗИ ДЛЯ БОЖОГО ПОКЛИКАННЯ Як мало сьогодні ми бачимо, дійсно, людей, які б мали великий Божий плід в своєму житті. А, часто, бачимо, коли  віруючі   люди живуть за стандартами  цього  світу, маючи цілі, які актуальні для мирських людей, прагнуть багатства так, як би це було основа їхнього життя… Сьогодні постає важливе питання: "чому ми такі малопродуктивні у Божій справі"? Відповідь можна знайти у нижчезазначеному слові Христа: А між терен посіяне, це той, хто слухає слово, але клопоти віку цього та омана багатства заглушують слово, і воно зостається без плоду. (Матвія 13:22) Варто розуміти, що перед нами є дві дуже серйозні загрози, щоб реалізувати Боже покликання: 1.                щоденні  справи, завантаженість та суєта віку цього настільки навантажили нас, що ми забули про служіння Боже, ми забули про достатню молитву, ми забули про покликання Боже. У нас немає часу, щоб думати про духовне – ми дуже зайняті на роботі, нас так баг

МОЛИТВА ПРО ДОПОМОГУ

МОЛИТВА ПРО ДОПОМОГУ Господи, я знаю, що Ти єдиний мій Помічник у тій складній ситуації, яку я переживаю (розкажіть її і попросіть те вирішення, яке б Ви хотіли). Я віддаюсь в Твої руки і прошу, щоб Ти простив всі мої гріхи та позбавив мене від всякого прокляття. Я прошу, щоб Ти був від сьогодні і назавжди моїм Господом та Спасителем. Я знаю, що коли свої очі я зводжу на небеса, то звідти прийде мені допомога, я вірю, що мені допомога від Тебе, бо Ти вчинив небо й землю і для Тебе немає нічого неможливого! Ти не даси захитатись нозі моїй, не здрімає мій Сторож: оце не дрімає й не спить мій Сторож! Господь то мій Сторож, Господь моя тінь при правиці моїй; Удень сонце не вдарить мене, ані місяць вночі! Господь стерегтиме мене від усякого зла , стерегтиме Він душу мою; Господь стерегтиме мій вихід та вхід відтепер аж навіки! І за це я славлю Тебе, мій Бог і надзвичайно дякую,  в ім’я Ісуса Христа, Амінь. Сергій Гула

МОЛИТВА – ВІРУЮ, як основа християнського світогляду

МОЛИТВА – ВІРУЮ , як основа християнського світогляду Вірую в Єдиного Бога Отця , Вседержителя, Творця неба і землі, всього видимого і невидимого. І в Єдиного Господа Ісуса Христа, Сина Божого, Єдинородного, що від Отця народився перше всіх віків, Світло від Світла, Бога істинного від Бога істинного, рожденного, несотворенного, єдиносущного з Отцем, що через Нього все сталося. Він для нас, людей , і ради нашого спасіння зійшов з небес, і воплотився від Духа Святого і Марії Діви, і став чоловіком. І розп'ятий був за нас при Понтії Пилаті, і страждав, і був похований. І воскрес на третій день, як було написано. І возніся на небо, і сидить праворуч Отця. І знову прийде у славі судити живих і мертвих, і Царству Його не буде кінця.  І в Духа Святого , Господа Животворчого, що від Отця походить, що Йому з Отцем і Сином однакове поклоніння і однакова слава, що говорив через пророків. В Єдину, Святу, Соборну і Апостольську Церкву. Визнаю одне хрещення на від