Перейти до основного вмісту

Від Дарвіна до Гітлера

Від Дарвіна до Гітлера

В Україні досі під виглядом наукової теорії викладають базову для світогляду людини доктрину, яка насправді не тільки не є науковою, але й скоріше навпаки – немає нічого спільного з наукою та давно стала базою для анти-гуманістичних доктрин. А головне – викладають виключно цю теорію, чиновники від освіти не перший рік відбивають спроби викладати разом з нею ще й інші теорії. Мова йде про креаціонізм. 

Два роки тому 2009 року увесь світ відзначав 200-річчя Чарльза Дарвіна і 150-річчя виходу у світ його праці "Про походження видів". Прихильники теорії про те, що "людина пішла від мавпи", вже давно відзначають ці дві дати не в найкращому настрої – сьогодні ця «теорія» на межі повного краху.

152 років тому послідовники Дарвіна оголосили, що людина є не творінням Бога, а лише розвинутою мавпою, і це вважалося наукою, тоді як твердження про створення людини Творцем називали "релігійним мракобіссям". І от тепер дедалі більше учених заявляють, що дарвінізм виявився звичайним блефом і шахрайством. У Європі та Америці проходять гучні антидарвіністські процеси – розважливі громадяни вимагають, щоб теорія Дарвіна більше не викладалася в школах як абсолютна істина.


Наука проти дарвінізму

Формат цієї статті не дозволяє детально заглибитися в наукові теорії. Тому ми торкнемося тільки найвідоміших фактів.

Дарвін стверджував, що життя на Землі з'явилося випадково. Його теорія еволюції тримається на постулаті, котрий суперечить усій теорії науки: мертве народжує живе. Якимось чином живі організми розвинулися з мертвої матерії. Ці перші одноклітинні істоти ставали усе складнішими, перетворювалися на губок, амфібій, рептилій і птахів, поступово розвиваючись у ссавців. Саму людину Дарвін вважав нащадком африканської мавпи.

Ще за життя Дарвіна його вчення називали анекдотом. Сьогодні, коли наука досягла великих успіхів в області генетики та інших сферах, молекулярним біологам відомо, що поява хоча б однієї правильної ДНК із неживої матерії неможлива.

Однак повернімося до людини. Пригадуєте в шкільних підручниках – схема з декількох фігур: спочатку звичайна мавпа, потім кілька перехідних етапів – щось середнє між мавпою і людиною. Що далі – то фігури все більш схожі на людину і наприкінці – вже сама сучасна людина.

Якби теорія Дарвіна була правдивою, то мали б бути мільйони перехідних форм. Людина є, мавпа теж є. А куди поділися ті проміжні фігурки, що на схемі стоять між мавпою і людиною? А їх немає. Скільки вчені не проводять розкопок – їм не вдалося знайти жодної кісточки, жодної істоти, яка була б чимось середнім між мавпою та людиною. Те ж саме у птахів і в тварин.

Сам Дарвін чудово розумів, що без таких доказів його теорія перетворюється на мильну бульку, і він чесно про це говорив. Але стверджував, що геологія ще молода, вона у майбутньому відкриє ці форми, які підтверджують еволюцію. Що ми маємо півтора століття потому? А маємо ми цілу хроніку скандалів і фальшивок, що їх прихильники дарвінізму намагалися видати за відсутню проміжну ланку між мавпою і людиною. 

Найвідомішою підробкою є еоантроп (більш відомий як Пілтдаунська людина), виявлений у
Великобританії 1912 року й у 1953 році визнаний співробітниками Британського музею підробкою (череп виявився древнім, а щелепа – сучасною). Він понад сорок років вважався в усьому світі найбільш доказовою середньою ланкою між мавпою і людиною, поки не було встановлено, що знайдені кістки сфальсифіковано за допомогою механічної і хімічної обробки фрагментів кістяків мавп і людей, після чого вони і були закопані в землю.

Широко відомий і пітекантроп (мавполюдина). Його існування було "доведене" голландським лікарем Еженом Дюбуа. Вирушивши у пошуках пітекантропа на острів Ява, він оголосив, що знайшов кістки пітекантропа, які насправді належали великому гібону. До них він додав людську стегнову кістку.

Подібна доля очікувала і так звану людину з Небраски. Її майже сто років вважали проміжною ланкою в процесі еволюції людини з мавпи. Її було реконструйовано з єдиного зуба, що, як з'ясувалося пізніше, виявився зубом донині існуючої в Парагваї дикої свині.

Таким чином, жодної достовірної перехідної форми, котра підтверджує поступову еволюцію від мавпи до людини, не виявлено. Більш того, палеонтолог Ричард Лікі знайшов в Африці останки древньої людини, схожої на сучасну. Але знайшов її в породах набагато старіших, ніж породи, в яких знаходять так званих "мавпоподібних людей", а насправді просто великих мавп.

Не вдалося знайти жодного виду тварин чи рослин, які можна було б назвати проміжними. Усі нині живучі істоти і рослини якими були тисячі років тому, такими і залишилися донині. Наприклад, недавно експериментально було доведено, що собака НЕ пішла від вовка, як це постійно стверджувалося, а що це два різних, хоча і близьких види.

Немає взагалі ніяких доказів еволюції. Дарвін змішав два поняття: пристосування і перетворення. Пристосування не змінює характеристик виду. Одним з головних аргументів Дарвіна було розведення домашніх порід тварин: голубів, собак і так далі, проте коли тварини дичавіли, тобто не відбувалося штучної селекції, то через кілька поколінь вони поверталися до одного типу. Так, дикі голуби набувають одного забарвлення, здичавілі собаки в Австралії перетворилися на одну породу, тобто штучні ознаки не закріплюються, а зникають, що суперечить теорії Дарвіна. Те ж саме і в людини – приміром, у жителів високогірних Анд збільшений обсяг легень. Та якщо їх переселити в нові (чи колишні) умови, які не вимагають подібної адаптації, та ця властивість швидко, через 2-3 покоління втрачається, атрофується через непотрібність.

Наука чи ще одна релігія?

Серйозні вчені, учені першого ряду, такі як Альберт Ейнштейн, Блез Паскаль, Іван Павлов і багато інших, були віруючими людьми і вважали, що людина створена Богом. Вони всі визнавали і те, що немає і бути не може ніяких наукових доказів того, що людина пішла від мавпи. І тільки вчені другого і третього ряду, тобто вчені далеко не найвидатніші, заперечують це. Ми не знайдемо жодного видатного вченого, який не був би віруючим. От що говорив з цього приводу найбільший французький мікробіолог і хімік, основоположник сучасної мікробіології Луї Пастер: "Що більше я вивчаю природу, то більше зупиняюся в побожному подивуванні перед ділами Творця. Я молюся під час робіт своїх у лабораторії". У свою чергу, Альберт Ейнштейн якось сказав: "Я не можу собі уявити справжнього вченого, який не мав би глибокої віри. Це можна визначити і так: не можна вірити в безбожну науку. Безбожна наука кульгає". 

Коли наука, дослідивши ДНК, показала, що життя не могло зародитися саме по собі і вже тим паче не могло розвинутися до нашого рівня шляхом еволюції, то багато прихильників дарвінізму зайняли позицію, котра нагадує не науку, а нову релігію. Наприклад, відомий дарвініст професор Гарвардського університету Уолд визнає: "Варто тільки розглянути обсяг цієї задачі, аби визнати, що самозародження живого організму неможливе". Однак у що, по суті, вірить цей захисник еволюції? Він відповідає: "Все-таки я вірю, що наше існування на землі є результатом самозародження". Чи звучить це як об'єктивна наука? Адже саме ці люди дорікали християнам за їхню віру. Тепер, коли наука показала, що життя не могло з'явитися без Творця, вони самі почали вірити в Дарвіна і його теорію всупереч науковим фактам.

Соціал-дарвінізм та нацизм

Для суспільства теорія Дарвіна виявилася негативною не тільки тому, що підривала віру в Бога. Запропонована ним модель миттєво перетворилася на соціал-дарвінізм – теорію про те, що виживають найсильніші, і це є абсолютно природним. Ця ідея послужила моральним виправданням жорстокості конкуренції і вкрай несправедливого ставлення до слабких і незахищених верств населення у суспільстві і навіть до цілих народів. Досить згадати англійські закони проти жебрацтва.

У 1915 році турецький уряд вирішив покінчити з вірменами як із нацією. Збереглася стенограма наради про цей дикунський злочин. Один із членів уряду, лікар за освітою, прямо посилався на теорію Дарвіна і стверджував, що сильніші організми не тільки можуть, але і мусять знищувати слабших у боротьбі за існування. Отже, геноцид вірменів цілком виправдовується теорією Дарвіна. Його промова викликала схвальний сміх усіх присутніх. Питання про знищення півтора мільйона вірменів було вирішено посиланням на Дарвіна. 

З учення Дарвіна виріс соціал-дарвінізм, а вже з нього пішли і теорії Гітлера про вищі і нижчі раси. Прогрес та еволюція за Дарвіном – це переможний марш переможців по трупах і кістках переможених. Теорія Дарвіна – це визнання права на вбивство слабкого сильним, це – апологія жорстокості як природного процесу. Після перемоги над Гітлером соціал-дарвінізм виявився під мовчазною забороною, але сам дарвінізм, як і раніше, вивчається в наших школах як єдине істинне вчення. Чого ж навчають наших дітей?


Олексій Мілеєв,
Православний христианин

Коментарі

  1. Не хочеться походити від мавпи? Але ж Христос каже, що ми рід зміїний? Не треба бути Дарвіним, щоб знати, коли створено Адама на землі, і який вік землі. Ці речі знають діти в школі. Цікавіші, заглядають у Вікіпедія, і там спростовують чи заперечують неправду, якщо мають докази. Що ж відбувалося мільярди років до Адама? Чим і де Біблія заперечує еволюцію? І еволюцію не лише людини, а усієї природи. Чи вона не еволюціонує?
    Так, випадковість еволюції Біблія заперечує, бо все утворене Богом, але ж не саму еволюцію. Навпаки, Біблія стверджує еволюційний розвиток. З першої сторінки твердить про це, спочатку воді Бог доручив малі істоти вродити, після великі вироїти, після земля видала ..., і людина не раз створювалася, не відразу Адам, ... але читають Біблію православні брехнею, а не правдою, а це не по християнському. Звідси і конфесій багато, та Істина — Одна!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анатолій добре написали, але Ісус Христос говорив, що є Божі діти і є рід зміїний. Не можна всі вважати поганими, є і добрі люди, так само і в православній Церкві є попи, а є священики. Попи дбають по матеріальне - чрево та гроші, священики дбають по святе служіння Богу та людям. Також Ви правильно пишете про час існування Всесвіту та людей. В Біблії мало написано про це, але Господь може відкривати ці знання тим, хто їх шукає. Істина- Одна!

      Видалити
  2. комуністична концепція: від жінки народжуються живі організми, а особистостями вони стають, коли виростуть і стануть пекарями, водіями, шахтарями, інше...

    ВідповістиВидалити
  3. ОДНА ИЗ САМЫХ последних и самых презренных уловок креационистов Разумного замысла (в наборе инструментов которых нет ни науки, ни здравомыслия) состоит в распространении лжи о том, что эволюционная теория Дарвина привела к безумной политике Гитлера...

    evolution.powernet.ru/polemics/hitleranddarwin.htm

    ВідповістиВидалити
  4. ГИТЛЕР БЫЛ КРЕАЦИОНИСТОМ:

    --"Мы ведем борьбу за то, чтобы народ наш действительно мог выполнить ту историческую миссию, которая возложена на него ТВОРЦОМ вселенной."
    --"Мы не потерпим никого в наших рядах, кто нападает на идеи христианства… фактически, наше движение — христианское."
    --"Тот, кто осмеливается поднять руку на высшее воплощение образа Бога, тот восстает против всеблагого ТВОРЦА сего чуда, и содействует изгнанию из рая."
    --"Ныне я уверен, что действую соответственно воле ВСЕМОГУЩЕГО ТВОРЦА"
    --«Правительство Рейха расценивает Христианство как непоколебимый фундамент нравственности и морального кодекса Нации, прилагает самую большую ценность к дружественным отношениям с Папским престолом и пытается развить их».
    Адольф Гитлер, в его речи к Рейхстагу 23 марта 1933

    Одной из своих заслуг Гитлер считал разгром атеистического движения в Германии в начале 30-х годов. Он заявлял о себе как о "орудии в руках бога".

    Гитлер в 1933 году он заявил: "Мы начали борьбу против атеистического движения, и она не ограничилась несколькими теоретическими декларациями: мы его искореняли".

    Кто разрушает дело Божие, тот ополчается против воли Божьей. - Адольф Гитлер

    Как христианин, я не должен позволять себя обманывать, но я должен быть борцом за истину и справедливость. - Адольф Гитлер

    Светские школы недопустимы, так как в таких школах нет религиозного обучения, а общее нравственное обучение без религиозного основания зиждится на пустоте; следовательно, воспитание личности и религия должны основываться на Вере. Нам нужные верующие люди. - Адольф Гитлер

    "Правительство Рейха видит в христианстве непоколебимый фундамент морали и нравственности народа." Адольф Гитлер, 1933 год – год победы Гитлера на выборах...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. На выборах все красиво говорят, далеко сегодня ходить не надо! Для начала любителям Дарвина рекомендую хотя бы взять в руки саму книгу Дарвина (в оригинале) и прочитать ее полное название. Вы сами убидитесь (даже с одного названия), что Дарвин был сторонником расизма, от этого и накалякал свой "велкий, научный" труд. А вообще почитайте "великого ученного" так под вечерок - бессонница покинет с приходом смерти.

      Видалити
    2. Эта самая книга у меня есть. И расизмом там и не пахнет!

      Под словом «раса» до 19 века натуралисты понимали всего лишь отдельные популяции внутри определенного вида, не обязательно человеческие расы. На самом же деле, ни «человеческая раса», ни даже «эволюция человека» не обсуждались в первой работе Дарвина по эволюции. По существу в книге Дарвина понятие «расы» отнесено к различным породам голубей и свиней, а также моллюсков. Какое либо утверждение, что Дарвин был расистом целиком абсурдно.

      Дарвин вырос в семье, весьма резко выступающей против торговли африканскими рабами; его дед, Эразм, предоставил сильные аргументы против работорговли в множестве своих работ.
      Понятие «научной расизм» пытались ввести в биологию креационисты, еще задолго до работ Дарвина, а не сам Дарвин, На самом деле Дарвин опровергал утверждения креационистких расистов. Он был непоколебимым противником рабства, проявляя сострадание к угнетенным представителям других рас, считая, что они должны иметь юридические права.

      Видалити
    3. Видно, что ты книгу на языке оригинала даже в музее не видел, так маленькие отрывки книги в советском переводе с их же коментариями читал.
      На счет креацыоналистов расистом круто срифмовал, видимо даже отрывки книжки Дарвина еволиционирует твой мозг, быстрее чем предполагал Дарвин.
      Что касается семьи Дарвина и деда Маразма, это не говорит о том, кем был сам Дарвин и каких взглядв он придерживался. И у Ленина хорошие родители были, и у Гитлера, и у Сталина, и у Павлика Морозова - это не делает их лучшими.

      Видалити
    4. Нічого нового..Наші "керманичі" сьогодні , також, обіцяють "почути кожного" "захистити кожного", але Господь попереджав нас дивитися на плоди, а не слухати предвиборчі обіцянки.Правду може творити тільки ПРАВЕДНИЙ, а все решта БРЕХНЯ...(1Івана 3:7)Казати ПРАВЕЛЬНІ речі можуть ВСІ, зробити ПРАВильно, тількі ПРАВЕДНІ..

      Видалити
  5. Автор, очевидно, не знає, що з наукової т.з. людина і є мавпою, а що стосуєтся інших видів то ми маємо з ними спільних предків, і найближчими до нас є шимпанзе і горили. У людини і собаки теж був спільний предок, але жив він раніше ніж предок людини і інших мавп. Всі антиеволюційні гіпотези зазнали фіаско. На сьогоднішній день можно впевнено говорити, що факт еволюції доведено. Вчені сперечаються лиш з приводу механізмів. Такої ситуації, щоб вчені все більше сумнівалися в еволюції не має.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Будь собі мавпою, "наукова людиночка", тобі нікто не забороняє, але не роби з мене мавпу. Якщо праві креаціоналісти, ти це собисто побачиш і зрозумієш (зустрівшись з Творцем), а якщо ні, то я прожив як людина, а ти як мавпа - і кому краше від того?

      Видалити
    2. якщо людина пішла від мавпи, то чому сьогодні існують - мавпи, існують люди, але відсутні особи, які були між мавпою та людиною в процесі еволюції??? пам'ятаєте малюночок в підручнику з біології - де з мавпи виходить людина, так в ньому на проміжному етапи намольовано - ще дві особи - де вони???

      Також науковим абсурдом теорії Дарвіна є те, що живе появилося з неживого;

      Теорія Дарвіна не терпить жодної критики з точки зору генетики - кожна особа - має свій унікальний генетичний код, який не може змішуватись і передаватись іншим особам - це встановлено вченими!!!

      Ну і знамениті малюнки Ернста Гекеля, друга Дарвіна, який попросив його якось обгрунтувати його теорію еволюції. Малюнки стосуються еволюції ембріона - вони були найбільшою фальшивкою біологічної науки, про що він сам визнав!!!

      Видалити
    3. Не можна бути людиною, не будучи мавпою. Як не можна бути куркою, не будучи птахом... У тебе є серце, печінка і мозок - ти тварина. У тебе значний розвиток півкуль головного мозку один із пальців протиставлений іншим чотирьом, і є нігті - ти мавпа. Якщо ти не мавпа - то у тебе не значний розвиток півкуль головного мозку, і не має нігтів. Я не птах і не рослина, я - людина, а отже і мавпа. І ніякого творця я не бачив, крім батька і матері. І як після смерті моє тіло може з кимось зустрітися?

      Видалити
    4. Теорія дарвіна не дає відповіді щодо наявності душі... вона є чи її нема??? А вона у вас є, чи краще вас називати мавпа - шановна мавпа - у вас душа є??? :)))

      Видалити
    5. "якщо людина пішла від мавпи, то чому сьогодні існують - мавпи, існують люди, але відсутні особи, які були між мавпою та людиною в процесі еволюції?" Ви не вірно розумієте процес антропогенезу. Це все одно, шо питати, що існують птахи, існують кури (не відносячи курей до птахів) але не має проміжків між куркою і птахами. Надто дитяче питання. Ось відповідь: http://elementy.ru/email/4998427

      "так в ньому на проміжному етапи намольовано - ще дві особи - де вони???" І ці оособи - всі мавпи, тільки різних видів. Вони вимерли. Це австралопытеки, хабіліси, еректуси (http://antropogenez.ru/)

      Видалити
    6. До народження ти і батька з матірью не бачив, але якось зустрівся після народження. А якщо б не народився (таких випадки в житті трапляються)? То це точно доводило б, що не потрібно для народження батька і матері, та взагалі не існує життя після утробного періоду?
      Я не кажу тобі, що ти бачив, я кажу тобі, що ти побачиш і це не залежить від твого бажання, твоїх переконань, будь собі скільки завгодно мапо-людиною чи людино-мавпою!

      Видалити
    7. "Теорія дарвіна не дає відповіді щодо наявності душі" і аури, і НЛО, і філософського каменя. Теорія гравітації теж не дає.

      І де в тілі людини знаходится душа? Це БІОЛОГІЧНЕ поняття? Навіщо біологам досліджувати небіологічне а філософське поняття?

      Звідки мені знати є в мене душа чи аура чи ще там щось? Є наукові докази?

      Анонім, може і внутріутробного розвитку не існує, а дітей приносить лелека? Як це ж так: із яйцеклітини через ряд стадій розвивається ембріон?

      "я кажу тобі, що ти побачиш і це не залежить від твого бажання, твоїх переконань," а докази де?

      Те що яне вірю в бога - я в цьому не винен. Це не залежить від моїх бажань. Для мене це природньо.

      Видалити
  6. " Дарвін стверджував, що життя на Землі з'явилося випадково" де саме він таке стверджував?

    "Його теорія еволюції тримається на постулаті, котрий суперечить усій теорії науки: мертве народжує живе." Терія еволюції не залежить від того яким чином появилося життя на Землі. Ні одна сучасна теорія абіогінезу не стверджує що беспосереднім попередником живого було мертве. Були проміжні стадії (хімічна еволюція - протобіонти - ...).

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. А звідки взагалі взялося тоді живе (одноклітинні). Дарвін саме це і стверджує (спочатку припускає, а все інше будує на цьому маразмі)

      Видалити
    2. Дарвін жив в XIX столітті. Теорія еволюції уже не та, так само як і хімія чи фізика.

      Терія еволюції не залежить від того як появились одноклітинні, вона вивчає еволюцію уже живих організмів.

      "Дарвін саме це і стверджує " - яка книга, видання, сторінка, абзац?
      І чому він має бути для мене авторитетом? І Ньютон, і Ейнштейн помилялись...

      Видалити
    3. В підручнику «Світ, людина, суспільство», хрестоматія, 8-11 кл., Арцишевська І.П., Арцишевський Р.А., Київ, вид-во Перун, 1997, (який хоча і не належить до переліку навчальних підручників, рекомендованих МОН України для використання у ЗОНЗ на 2009-2010 рр., проте рекомендовано МОН України як підручник листом № 328 від 01.04.1997 р. й з мовчазної згоди відповідача на даний час активно використовується в навчальному процесі), при поясненні питання походження людини безпідставно надається домінуюча роль еволюційній теорії (і зокрема СТЕ), яка зазначається як така, що найбільше заслуговує на довіру. В той же час інші концепції, зокрема, креаційні (креаціоністські) концепції походження живого й неживого світу, подаються як «релігійно-міфологічні», розумово неприйнятні, хоча насправді вони є великою мірою науковими й цілком розумово прийнятними, бо краще, повніше та менш суперечливо пояснюють природничі факти. Безсумнівно, що це робиться авторами підручника з метою сформувати в учнях недовіру та упереджене ставлення до креаційних концепцій.
      Підтримуючи один із світоглядів (а саме, матеріалістичний, атеїстичний), відповідач забезпечив йому цілковиту монополію в системі загальнообов’язкової освіти, тому така освіта не може бути повною та якісною й вона фактично продовжує залишатися в ролі дезінформатора з питань походження живого та неживого світу відносно учнів і студентів.
      Викладання еволюційних гіпотез, зокрема, синтетичної теорії еволюції, в розширеному обсязі відбувається у 8-11 класах, (згідно нової шкільної програми – в 9-12 класах), але нав’язування елементів цього мало наукового, а більше філософського вчення проходить червоною ниткою крізь увесь процес загальноосвітнього навчання, починаючи з дошкільних навчально-виховних установ до середніх і вищих навчальних закладів. Зокрема, ще змалку дітям закладаються вкрай суперечливі до існуючих фактів ідеї про те, що нібито «вік Землі складає кілька мільярдів років», що «динозаври вимерли десятки млн. років тому», що «предками людей були людиноподібні мавпи» тощо. При цьому дані твердження подаються як правда, як факт, а не як гіпотези (витяг із посібника «Я і Україна» додається).
      Крім цього, у посібнику «Методика викладання історії стародавнього світу в середній школі», О.Бандровський, Афіша, 2002, вчителям прямо рекомендовано доводити учням і переконувати їх у правдивості та більшій вірогідності нематеріальної (еволюційної) концепції виникнення життя та походження людини (витяг з посібника додається).

      Видалити
    4. На відміну від хімії та фізики, які постійно доповнюють свої попередні досягнення, еволюція, як остання дівка, тільки змінює свої попередні поглюди, на підставі нових наукових доказів.

      Видалити
    5. ***Зокрема, ще змалку дітям закладаються вкрай суперечливі до існуючих фактів ідеї про те, що нібито «вік Землі складає кілька мільярдів років»,***

      Так які факти цьому суперечать? Назвіть хоч один. Всі відомі науці факти цілком і повністю "вписуються" у вік в мільярди років, а ряд фактів спростовує можливість молодого віку Всесвіту (зокрема світло від далеких галактик).

      ", хоча насправді вони є великою мірою науковими й цілком розумово прийнятними, бо краще, повніше та менш суперечливо пояснюють природничі факти. " Як вони пояснюють обхідний шлях зворотно-гортанного нерву або одинакові сліди ретровірусів у геномах шимпанзе і людини? Шо наукового у креаціонізмі?

      Видалити
    6. Те, що землі не має навіть і 20 тисяч років вам доведе простий геофізик. Якщо Вам відомо, що таке ероція Землі, то відповідно то геофізики, ерозія не має зворотнього напрямку.
      Крім того, якшо темпи ерозії проходили б тимиж темпами, що і сьогодні, без активних вивержень вулканів та інших природних катаклізмів, які були ніби-то багато мільонів років назад, що прискорюють ерозію, то через 20-30 тисяч років Земля мала б вся покритися слоем солі, що найменьше на 1 метр - саме це є причиною виникнення солончаків.

      Видалити
    7. Світло і мільярди років не спростовують молодого віку Землі. Якщо Бог Творець створив всесвіт, то Йому без проблем було б створити зірки разом з світлом.
      Крім того, світло Бог створив з самого початку, в перший же день, (Бог є світлом), а лише потів, на четвертий день, зірки.

      Видалити
  7. "молекулярним біологам відомо, що поява хоча б однієї правильної ДНК із неживої матерії неможлива." Що розуміти під правильною ДНК? У людини вона правильніша ніж у дощового хробака?

    Де докази такої неможливості? Якщо розуміти під цим, що ДНК появилось в результаті випадкових хімічних реакцій і нехтувати природнім відбором реплікаторів, то це і так очевидно, як очевидно, що з курячих яєць в холодильнику не вилупится нічого. Потрібні умови....

    ВідповістиВидалити
  8. На выборах все красиво говорят, далеко сегодня ходить не надо! Для начала любителям Дарвина рекомендую хотя бы взять в руки саму книгу Дарвина (в оригинале) и прочитать ее полное название. Вы сами убидитесь (даже с одного названия), что Дарвин был сторонником расизма, от этого и накалякал свой "велкий, научный" труд. А вообще почитайте "великого ученного" так под вечерок - бессонница покинет с приходом смерти.

    ВідповістиВидалити
  9. "Наприклад, недавно експериментально було доведено, що собака НЕ пішла від вовка, як це постійно стверджувалося, а що це два різних, хоча і близьких види." Аналіз ДНК показує, що у собак і вовків був спільний предок. Собаки і вовки можуть давати потомство - їх можна відносити до одного виду. Ким і де був проведений експеримент, і головне - яким був есксперимент, як можна таке довести? Вони що, тисячі років спостерігали за вовком? Так сучасні вовки уже не ті вовки які жили тисячі років тому. За цей час накопичувались нові і нові генетичні мутації. Зрозуміло, що собаки не могли піти від СУЧАСНИХ вовків (як і люди від сучасних мавп).

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ви спочатку візміть в руки книгу, на зразок Генетика для чайників (точніше Генетика для мавп), потім на рівні легкої ерудиції (хоча у мавп з цим важко) зрозумійте, що таке ДНК. А тілько потім кажіть, що аналіз ДНК, щось показує. В тебе мутація в корі головного мозгу, а часу від народження пройшло не багато.

      Видалити
    2. Так ви інопланетян, раз не мавпа? http://evolbiol.ru/evidence06.htm - генетичні докази еволюції.

      Знайдіть наукову характеристику мавп ("означеня"). Що таке мавпа? За якими ознаками істоту відносять до мавп. Порівняйте з собою.

      Порівняйте геном шимпазе і геном людини)))

      Знаєте чому люди сміються з креаціоністів: http://vk.com/wall-24998376_977 ?

      Видалити
    3. Та не мусоль ти net. Почитай наукові праці по генетиці, якщо вже доріс, тоді і зрозумієш що таке геном. А сміється той, хто сміється останній. Коли зустрінешся з Творцем (це не залежить ні від твого бажання, ні від твоїх переконань, ні від твоєї писанини), от сміху буде (тільки щоб плакати не закортіло)!

      Видалити
    4. С Кришной или Аллахом? А кто создал творца - супертворец? У вас есть доказательства того, что будет со мной после смерти? Это легко проверить наблюдая за трупами и останками. Мозг у них не работает, сознание отсутствует.

      Мы не верим в никаких творцов! И это от нашего желания не зависит.

      Вы - генетик? Вам известно мнение руководителя проекта "Геном Человека" Колинза? Он веря в бога признает и эволюцию.

      Видалити
    5. У Вас есть на все доказательства? Значит Вы из лечебницы. И куда смотрят Ваши врачи?
      У меня доказательства на Ваш вопрос есть, но Вы же мне все-равно не поверите. Проблема не в наличии доказательств, а в их восприятии и интерпритации!!!
      Вы выглядите не лучше этих трупов, если надеетесь только на земную жизнь.

      Видалити
    6. Вы не верите в Творца с перепугу, вот в чем Ваша проблема.

      Видалити
  10. Утверждение, что до сих пор не найдено переходных форм - это введение в заблуждение. Их продолжают находить время от времени. Тиктаалик, акантостега, протоавис, австралопитек,...

    "Немає взагалі ніяких доказів еволюції." вы их и знать не хотите: http://evolbiol.ru/evidence.htm

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Одной из переходных форм являетесь Вы. Правда наблюдается регрес (от человека к обезьяне - согласно Вашего интелекта)

      Видалити
  11. А как же инквизиция и крестовые походы? Вы кн. Иисуса Навина читали?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Я всю Библию прочитал не только кн. Иисуса Навина, тогда еще крестовых походов не было. Если Вы хотите оправдать маразматический расизм Дарвина крестовыми походами, то вам на иудиенцыю к Гитлеру.

      Видалити
    2. Дарвин был противником рабства. Я - противник расизма. Эволюция совсем не имеет ничего общего с расизмом, эволюция – естественный процесс. Понятие «научный расизм» пытались ввести в биологию креационисты еще задолго до работ Дарвина, а не сам Дарвин. Дарвин опровергал утверждения креационистских расистов.

      Вы читали всю Библию? Не верю, что читали! "И ИСТРЕБИШЬ ВСЕ НАРОДЫ, КОТОРЫЕ ГОСПОДЬ, БОГ ТВОЙ, ДАЕТ ТЕБЕ: ДА НЕ ПОЩАДИТ ИХ ГЛАЗ ТВОЙ... (БИБЛИЯ, ВЕТХИЙ ЗАВЕТ, ВТОРОЗАКОНИЕ, 7: 16)"

      Разве это не расизм?

      Иисуса НАВИНА 6
      16 город будет под заклятием, и все, что в нем - Господу; только Раав блудница пусть останется в живых, она и всякий, кто у нее в доме; потому что она укрыла посланных, которых мы посылали;
      17 но вы берегитесь заклятого, чтоб и самим не подвергнуться заклятию, если возьмете что-нибудь из заклятого, и чтобы на стан [сынов] Израилевых не навести заклятия и не сделать ему беды;
      18 и ВСЕ СЕРЕБРО И ЗОЛОТО, и сосуды медные и железные да будут святынею Господу и войдут в сокровищницу Господню.
      19 Народ воскликнул, и затрубили трубами. Как скоро услышал народ голос трубы, воскликнул народ [весь вместе] громким [и сильным] голосом, и обрушилась [вся] стена [города] до своего основания, и [весь] народ пошел в город, каждый с своей стороны, и взяли город.
      20 И предали заклятию всё, что в городе, и мужей и жен, И МОЛОДЫХ И СТАРЫХ, и волов, и овец, и ослов, [ВСЁ] ИСТРЕБИЛИ МЕЧОМ.

      Видалити
    3. Представь себе, и Ветхий Завет и Новый Завет (все 66 книг) и не один раз. Там много есть историй, которые можно "смаковать" и винить Бога за геноцид, расизм, засухи, потопы.... А что еще будет, страшно и представить. Но судить Бога не дано нам Богом (кн. Иова, например) Ну а если внимательно читать, то Его "вина" в том, что позволил нам жить вообще - лучше бы не создавал таких "обезьян" вообше. Но по люби Своей Он это сделал и как не "мучиться" с нами, продолжает любить, учить и наставлять (порой очень радикально)!

      Видалити
    4. Или 77 книг? Я прочел только редакцию из 66...
      "Но судить Бога не дано нам Богом", потому что так написано в Библии? А Библия истинна, потому, что божье слово. Замкнутый круг получился.
      Так же можно взять любую другую книгу, вместо Библии. И цитировать как истину.

      Откуда в Библии столько противоречий и ошибок? Почему "Земля - круг", а не шар, а небо - твердь. И какие это воды над твердю?

      А как вам такое:

      И он сказал им: ТАК ГОВОРИТ ГОСПОДЬ БОГ ИЗРАИЛЕВ: возложите каждый свой МЕЧ на бедро свое, пройдите по стану от ворот до ворот и обратно, и УБИВАЙТЕ КАЖДЫЙ БРАТА СВОЕГО, КАЖДЫЙ ДРУГА СВОЕГО, КАЖДЫЙ БЛИЖНЕГО СВОЕГО.
      И сделали сыны Левиины по слову Моисея: и пало в тот день из народа около трех тысяч человек.
      Ибо Моисей сказал [им]: СЕГОДНЯ ПОСВЯТИТЕ РУКИ ВАШИ ГОСПОДУ, каждый в сыне своем и брате своем, да ниспошлет Он вам сегодня БЛАГОСЛОВЕНИЕ. (Исход 32:27-29)

      Видалити
    5. 77 книг в неконанической Библии (исползуется в основном католиками). 11 книг-апокрифов входят в Старый Завет. Замкнутий круг в твоей голове.
      Ты такой "грамотный", потому что живешь в 20 веке. А как должно было бы быть написано, за две тисячы лет до рождества Христова, чтобы понятно было всем и во все времена.
      Библию урывками не читают, ее читают в контексте, почитай Исход 31 главы, это было наказание за грех. В последнее время будет тоже самое, только это будет делать сам Бог.

      Видалити
  12. Следует отметить еще одно обстоятельство. В "Майн Кампф" Гитлер ясно дает понять, что он - креационист. Просмотрите текст книги сами. "Майн Кампф". Часть вторая. Глава 10. ("Разве не божья воля создала человека по образу и подобию творца всевышнего. Кто разрушает дело божие, тот ополчается против воли божией".)

    В качестве более вероятного примера влияния на Гитлера можно указать на трактат Мартина Лютера "О евреях и их лжи", который оказал значительное влияние на германское общество.

    ВідповістиВидалити
  13. В "Майн Кампф" упоминаются Бисмарк, Генри Форд, Фридрих Великий, Ленин, Карл Маркс, Наполеон, Рихард Вагнер и множество других, но Дарвин не упомянут ни разу. Связь "Дарвин - Гитлер" не существует.


    Жаль Гитлер не был знаком с трудами Дарвина и его взглядами. Может бы и не было Второй мировой. Уинстон Черчилль и его соотечественники, бесспорно, были хорошо знакомы с идеями Дарвина, однако они были противниками политики Гитлера.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Гитлер не был знаком с трудами Дарвина - что за бред, Вы еще скажите, что он о евреях узнал только после 33 года.Эту тупость преподавали тогда в школе по всей Европе. Капитал был продолжением "трудов" Дарвина. А Советский Союз этот бред переписал под хомос советикус.

      Видалити
    2. «Происхождение видов» издано в 1859, Маркс в то время как уже написал работы, в которых были изложены его философские и политические убеждения («Манифест коммунизма» и др.) и работал над «Капиталом», книге по экономике, которая не имела ничего общего с идеями Дарвина.


      В 1896 году Гитлер поступил во второй класс Ламбахской школы старого католического монастыря бенедиктинцев, которую посещал до весны 1898 года. Там ему о Дарвине или об Моисее учили?

      О Дарвине возможно знал. Но суть его теории - явно нет.

      "Эту тупость преподавали тогда в школе по всей Европе." Бред. В школах Европы тогда еще доминировал креационизм.

      Видалити
    3. Креационисты, делающие это заявление, совершенно игнорируют тот факт, что много сторонников марксизма, и особенно Иосиф Сталин, были антидарвинистами, будучи убеждены Трофимом Лысенком, что и дарвиновская эволюция и менделевская генетика противоречат доктрине партии и считались предвзятыми в предпочтении буржуазии и капитализма.

      Видалити
  14. Действительно ли Гитлер применял теорию Дарвина? Нет.

    Даже если он действительно пытался это сделать, его действия не имели никакого биологического смысла. Сужение генофонда вредно (и в долгосрочной перспективе, возможно, самоубийственно). Биологи, которые знакомы с теорией Дарвина и используют ее, не преподают и не осуществляют гитлеровскую политику.

    Дарвин явно осудил евгенику, сказав, что она является противоположностью эволюции.

    Знал бы это креационист Гитлер....

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. антисимит Гитлер, почти тоже что и расист. Креационалист означает создание, а не уничтожение. Что же такого насоздавал этот фрукт, что его записали в креационалисты? Ах да вспомнил, настроил концлагерей по всей Европе, сейчас с них музеи поделали.

      Видалити
    2. А еще "этот фрукт" понятия зеленого не имел о дарвинизме, призывал верить в бога, восхищался Библией и Лютером, дружил с Ватиканом.

      Идеи геноцида он там же, наверное, и почерпнул: "Они разрушили всё и истребили всё живое в городе. Они убили мужчин и женщин, молодых и старых. Они убили скот, овец и ослов" (Нав 6:21)

      Мы не потерпим никого в наших рядах, кто нападает на идеи христианства… фактически, наше движение — христианское. Адольф Гитлер. Речь в Пассау, 27 октября 1928

      Видалити
    3. О Библии и Исусе Навине писал выше. А о речах "фрукта" - не путайте политику с христианством (Путин, Янукович и онные - подобие в сегодняшние дни)

      Видалити
  15. А чи знаємо ми, що для адольфа гітлера теорія Дарвіна – була основною теорією і філософією життя, де виживає той, хто сильніший. Це можна легко відстежити в книзі гітлера «Майн кампф». Дослідник Роберт Кларк писав, що з самого дитинства розум адольфа гітлера був в полоні еволюційної, дарвіністської теорії…

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Розум Гытлера був у полоні креацірнізму та релігійної містики. В «Майн кампф» жодного разу не згадується ні Дарвін, ні його теорія. Більше того, маразм Гітлера є антиеволюційним: сам Дарвін засуджував ідеї євгеніки.

      Ідеї Дарвіна не сумісні з маразмом Гітлера.

      " Дослідник Роберт Кларк писав, що з самого дитинства розум адольфа гітлера був в полоні еволюційної, дарвіністської теорії…" Так ви не на Кларка посилайтесь, а на реальні факти.

      Видалити
  16. Наклепи і обливання еволюціоністів брудом. В боротьбі проти науки всі методи годяться? А якже чесність і правдивість, в якому закапелку душі креаціоніста заховані ці поняття? Мабуть він сподівається, що правдивість його інформації ніхто провіряти не буде? Вас не мучить совість перевертати правду з ніг на голову? Не боєтеся гніву Господа? Кому ви служите? В боротьбі проти еволюціонізму такими методами ви тільки шкодите собі самим.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Проблема еволюціоністів у тому, що вони знають лише одну точку зору. Перевага креаціоналістів у тому, що вони знають погляди еволюціоністів (бо креаціоналістами не народжуються, а стають) і чудово знають креаціоналіский світогляд. Тому неправда не від креаціоналістіву, а від еволюціоністів. Тому їм немає чого боятися гніву Господнього. Крів того Гніву Божого треба боятися тим, хто проти Нього йде, тобт-о еволюціоністам.

      Видалити
    2. Вы знаете доказательства эволюции? У вас есть только одна т.з. основанная на вере. Других вы знать не желаете.

      Многие эволюционисты хорошо знают об т.н. "научном" креационисзме, и благо находят время, чтобы писать критические заметки. У вас же нет времени для изучения биологии. У вас есть готовый ответ. Кто не согласен - гори в аду...

      "Гніву Божого треба боятися тим, хто проти Нього йде, тобт-о еволюціоністам." Среди них много верующих, в т.ч. и священнослужителей.

      Бойся того, не знаю чего? Чего боятся? Зачем?

      А сколько неправды в креационизме? Особенно младоземельном. Надеемся это лишь заблуждения, не преднамеренный обман (из-за недостатков образования).

      "Аргументы"...Пыль на Луне, магнитное поле Земли, соли в океане... На нобелевку тянет? Или на двойку по физике?

      Видалити
    3. Еволюціоніз між іншим не є наукою, це світогляд, з наукою бореться еволюціонізм.

      Видалити
  17. Річ в тім, що теорія дарвіна - не є науковою теорією, тобто вона - не є наукою!!! Тому проти неї і ніхто не бореться, а лише констатується факт, що теорія дарвіна - це фікція - обман чистої води!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Річ в тім, що факт еволюції ніким з адекватних біологів не заперечується. Є маса доказів еволюції (http://evolbiol.ru/evidence.htm), про які ви може не чули. Все-таки теорія - це найбільщ наукове пояснення фактів, яке є кращим ніж альтернативні. Поки що ніхто кращих пояснень особливостей живої природи, анатомії та генотипів, палеотологічного літопису не дав.

      "теорія дарвіна - це фікція - обман чистої води!" Чим обгрунтуєте? У вас є наукові публікації що спростовують еволюцію?

      Видалити
    2. А Ваші наукові труди, це блоги еволюціоністів? Чудова праця, на Нобелевську премію заслуговує? Є маса пояснень популістів-біологів, які з блога в блог один і той же матеріал кидають і більше НІЧОГО. Це і всі пояснення.

      Видалити
    3. А Ваші наукові труди, це блоги креаціоністів? Є маса "пояснень" популістів-креаціоністів, які з блога в блог один і той же матеріал кидають і більше НІЧОГО))))

      Видалити
    4. Я посилання на блоги жодного разу не давав (тому нічого нікуди не кидаю, а пишу самостійно). Ви посилаєтесь виключно на такі блоги, ще й натікаєте на науковість і відповідність до наукових праць. Як хтось писав вже на цих сторінках, боротьба з наукою, от і вся наука евалюціоністів.

      Видалити
    5. Може послатись на наукові журнали? Там є суто наукові докази, а не "блогістика". Там чимало фактів, які доводять саме еволюцію. Жодних наукових праць по креаціонізму я в наукових журналах не зустрічав.

      "Журнал общей биологии", "Український фізичний журнал", "Палеонтологический журнал",... Пошукайте там. Може знайдете.

      Видалити
  18. Креационизм- обман чистой воды.

    http://ru.rationalwiki.org/wiki/Список_утверждений_креационистов

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Проблема еволюціоністів у тому, що вони знають лише одну точку зору. Перевага креаціоналістів у тому, що вони знають погляди еволюціоністів (бо креаціоналістами не народжуються, а стають) і чудово знають креаціоналіский світогляд. А цей бред писали евалюціоністи, які в цьому нічого не тямлять. Тому читайте "розумники" і радійте, що ніби-то щось в цьому тямите.

      Видалити
    2. Люди є вільними у своїх переконаннях, якщо одна людина вірить, що її створив Господь, інша що створена внаслідок еволюції, то в цьому не має нічого поганого. Справа полягає в тому, щоб наші діти в школах вивчали не тільки теорію Дарвіна, але й теорію креаціонізму. Кожен обирає те, що йому ближче до душі, а час покаже хто був правий.

      Видалити
    3. "Перевага креаціоналістів у тому, що вони знають погляди еволюціоністів" Судячи з усього не знають. Уявлення про еволюцію у вас викоевлені і вульгаризовані.

      Перевага еволюціоністів в тому, що вони краще володіють науковими знаннями.

      Про креаціонізм ми знайомо добре, тому легко можемо спростувувати ваші аргументи (як приклад я навів посилання). Чого варто твердження "друге начало термодинаміки протирічить еволюції"? У фізиці щось тямите?

      Видалити
    4. "Справа полягає в тому, щоб наші діти в школах вивчали не тільки теорію Дарвіна, але й теорію креаціонізму" В кращому разі креацірнізм - це леше недоведена гіпотеза, а заперечення еволюції - всього лиш біологічна неграмотність.

      У креаціонізму не має науковості - він заснований на релігійних догмах в яких "не можна сумніватись". Скажу більше: у "доказах" креаціоністів чимало грубих помилок, які викривають їх у не знанні основ фізики, хімії та інших наук.

      Спекулятивним гіпотезам не місце в учбовому процесі. Тим більше, антинауковим.

      Видалити
    5. Вибачаюсь за помилки в тексті - букви на клавіатурі постирались.

      Видалити
    6. Я не бачу нічого поганого, якщо в школах буде викладатись теж теорія креаціонізму. Коли навчають про Бога, а Господь це є Любов (Божественна), Добро, Справедливість, тоді діти в школах будуть змінюватись в кращий бік, а не ставати бандитами та наркоманами.

      Діти це майбутнє України. Я багато разів проповідував у школах в різних містах України, і після проповідей про Бога,про вчення Ісуса Христа, діти змінювались і ставали добрішими та кращими. Я вважаю, що дітям потрібно знати теорію креаціонізму, а вони хай самі вирішують в що їм вірити, а в що ні. Давайте дамо можливість вільного вибору дітям.

      Видалити
    7. справа в тому, що теорія дарвіна - сфальшована теорія, що немає наукового підтвердження, і тому не є ні теорією, ні гіпотезою!!!

      а теорія Креаціонізму - доведена багатьма всесвітньо відомим вченими, які не займалися фалисифікацією та обманом - те що зробив дарвін і ернст геккель!

      Видалити
    8. Так нема НАУКОВИХ підстав для викладання ненаукових теорій. Тим більше коли стверджують, що Землі 6000 років.

      "а Господь це є Любов (Божественна), Добро, Справедливість," Прочитавши Біблію переконався в протилежному.

      Видалити
    9. Так давайте может еще алхимию и астрологию - на ряду с химией и астрономией? И магию на уроках физики. Дети выберут.

      А может ученые уже не первый год знают чего следует изучать, а что лишь неумелые спекуляции.

      Видалити
    10. "а Господь це є Любов (Божественна), Добро, Справедливість," Прочитавши Біблію переконався в протилежному.

      Читайте Новий Заповіт, а саме Євангеліє від Іоана, в ній написано багато про Божу Любов.

      Видалити
    11. "теорія Креаціонізму - доведена багатьма всесвітньо відомим вченими," У них є прізвища? Щось важко знайти хочаб ОДНЕ доведення креаціонізму... Хоч одну наукову публікацію... Не займайтесь обманом - науковий світ визнав еволюцію, а креаціоністи не мають доказів. Де ваші докази? Де ваші вчені?

      Геккель для нас не авторитет. Його невірні малюнки не докази; докази - це сучасні дослідження з генетики та ембріології.

      Видалити
    12. Протоієрей Віталій!

      Думаете ли вы, что Я пришел дать мир земле? Нет, говорю вам, но разделение; ибо отныне пятеро в одном доме станут разделяться, трое против двух, и двое против трех: отец будет против сына, и сын против отца; мать против дочери, и дочь против матери; свекровь против невестки своей, и невестка против свекрови своей. (Луки 12:51-53)

      Ибо Я ПРИШЕЛ РАЗДЕЛИТЬ человека с отцом его, и дочь с матерью ее, и невестку со свекровью ее. И ВРАГИ ЧЕЛОВЕКУ - ДОМАШНИЕ ЕГО. Кто любит отца или мать более, нежели Меня, не достоин Меня; и кто любит сына или дочь более, нежели Меня, не достоин Меня; (Матфея 10:34-37)

      РАБ же тот, который знал волю господина своего, и не был готов, и не делал по воле его, БИТ БУДЕТ МНОГО; а который не знал, и сделал достойное наказания, бит будет меньше. И от всякого, кому дано много, много и потребуется, и кому много вверено, с того больше взыщут. ОГОНЬ ПРИШЕЛ Я НИЗВЕСТИ НА ЗЕМЛЮ, И КАК ЖЕЛАЛ БЫ, ЧТОБЫ ОН УЖЕ ВОЗГОРЕЛСЯ! (Луки 12:47-49)

      Если кто приходит ко Мне И НЕ ВОЗНЕНАВИДИТ ОТЦА СВОЕГО И МАТЕРИ, И ЖЕНЫ И ДЕТЕЙ, И БРАТЬЕВ И СЕСТЕР, А ПРИТОМ И САМОЙ ЖИЗНИ СВОЕЙ, тот не может быть Моим учеником; (Луки 14:26)

      Видалити
    13. Матфея 15

      21 И, выйдя оттуда, Иисус удалился в страны Тирские и Сидонские.
      22 И вот, женщина Хананеянка, выйдя из тех мест, кричала Ему: помилуй меня, Господи, сын Давидов, дочь моя жестоко беснуется.
      23 Но Он не отвечал ей ни слова. И ученики Его, приступив, просили Его: отпусти ее, потому что кричит за нами.
      24 Он же сказал в ответ: Я ПОСЛАН ТОЛЬКО К ПОГИБШИМ ОВЦАМ ДОМА ИЗРАИЛЕВА.
      25 А она, подойдя, кланялась Ему и говорила: Господи! помоги мне.
      26 Он же сказал в ответ: НЕХОРОШО ВЗЯТЬ ХЛЕБ У ДЕТЕЙ И БРОСИТЬ ПСАМ.
      27 Она сказала: так, Господи! но и псы едят крохи, которые падают со стола господ их.
      28 Тогда Иисус сказал ей в ответ: о, женщина! велика вера твоя; да будет тебе по желанию твоему. И исцелилась дочь ее в тот час.

      Видалити
    14. Про фізику писав не я, але в ній тямлю добре. Дісно, другий закон термодінаміки (якого Дарвін не знав з-за його відсутності у ті часи),протерічить теорії еволюції та великого вибуху.

      Никто не говорит об алхимии и астрологиию. Но и еволюция не наука (это чистейшая алхимия 20 века), но на которую вы молитесь так, что чародеи 16 века позавидовали б.

      Видалити
    15. "Дісно, другий закон термодінаміки,протерічить теорії еволюції та великого вибуху"

      Даю 300 гривень, якщо доведете це)))

      В термодинаміці тямите? - звернітся до спеціаліста по термодинаміці. Може книжку відповідну прочитайте...

      Цікаво, як це 2ЗТД не протирічить появі СНІЖИНОК, або як його можна застосувати до НЕЗАМКНЕНИХ систем?

      Видалити
    16. Ти думаешь, что переписыванием Евангелия, ты получишь милость от Господа, извени друг, только через покаяние перед Творцом, не я это придумал, это Его Закон.
      То что тебе не нравиться в Слове Божьем, как правило, это в сердце человека - вывод можешь сделать сам.
      Но благодаря именно таким местам из Писания, люди видят Божью милость и любовь и приходят в смирению к Спасителю.
      Но это не имеет ни какого отношения ни к Гитлеру, ни к еволюционизму

      Видалити
    17. Я жялюгідних духом не грабую. Читай сопромат самостійно, бо твої "спеціалісти" тобі вже не допомогли.

      Видалити
    18. Великий вибух ви мабуть уявляєте як ВИБУХ (ВВ -це не вибух). Крім назви ще щось знаєте?

      Чому якщо змішати олію та воду, потрясти суміш, то згодом вода опускаєтся до низу, а олія - до верху. Із хосу - до порядку. А ентропія - НЕ ЗМЕНШУЄТЬСЯ? Чи зменьшується.

      Можете зайти на фізичний факультет, з вашим доказом, що "Дісно, другий закон термодінаміки ...,протерічить теорії еволюції та великого вибуху." Хай фізики розважаться.

      Видалити
    19. "Но благодаря именно таким местам из Писания"... была инквизиция и крестовые походы....

      "Читай сопромат самостійно, бо твої "спеціалісти" тобі вже не допомогли." Візьміть в бібліотеці підручник по термодинаміці.

      Де, в якій науковій публікації (зокрема з ТД) спростовані ТЕ чи ВВ?

      Може є такі "спеціалісти" в інсититуті теоретичної фізики НАН чи в і-ті теплофізики?

      Я спілкувався на цю тему з переможцем всеукр. олімпіади з фізики, з двома вченими-фізиками з НАН. Ніхто з них не згідний, що еволюція протирічить термодинаміці. Може вам поспілкуватись?

      Видалити
    20. Великі Дарвіністи, а вам відомо, що він був Баптистом, а це все він вигадав коли померла його донька, то він вирішив Богу помститись….
      Ви дійсно знайомі з його «творчістю», чи просто аби сказати щось проти Христа???
      Дарвіна теорія дійшла до краху, оскільки він не зміг зрозуміти людське око. Якщо вам цікаво пошукайте та почитайте…..

      Видалити
  19. РАБЫ, ПОВИНУЙТЕСЬ ГОСПОДАМ своим по плоти со страхом и трепетом, в простоте сердца вашего, как Христу (апостол Павел, Ефесян 6:5)

    РАБЫ, ВО ВСЕМ ПОВИНУЙТЕСЬ ГОСПОДАМ ВАШИМ ПО ПЛОТИ, не в глазах только служа им, как человекоугодники, но в простоте сердца, БОЯСЬ БОГА. (апостол Павел, Колосян 3:22)

    РАБЫ, ПОД ИГОМ НАХОДЯЩИЕСЯ, ДОЛЖНЫ ПОЧИТАТЬ ГОСПОД СВОИХ достойными всякой чести, дабы не было хулы НА ИМЯ БОЖИЕ И УЧЕНИЕ. (апостол Павел, 1Тимоф. 6:1)

    РАБОВ УВЕЩЕВАЙ ПОВИНОВАТЬСЯ СВОИМ ГОСПОДАМ, угождать им во всем, не прекословить. (апостол Павел, Тита 2:9)

    СЛУГИ, СО ВСЯКИМ СТРАХОМ ПОВИНУЙТЕСЬ ГОСПОДАМ, не только добрым и кротким, НО И СУРОВЫМ. (Первое соборное послание св. ап. Петра 2:18)

    И по Закону почти всё освящается кровью, и без пролития крови не бывает прощения.
    Потому необходимо, чтобы отображения того, что в небесах, очищались этими средствами, а само небесное — жертвами лучшими.
    (Библия. Новый Завет. Послание к Евреям, 9:22-23)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ну не тымишь ты в этом, такая твоя темная доля!!!
      Речь идет об Иисусе Христе, а не о твоей, спи спокойно до Его прихода! А там все поймешь (но может быть поздно)

      Видалити
  20. Всім доброго вечора! Я так розумію тут зібрались віруючі Христа та атеїсти…. (Якщо я помилилась вибачте) Якщо людині приємніше вважати що вона цивілізована мавпа, то нехай вона так вважає! Особисто я гадаю, точніше я впевнена в тому, що людина як найменше має право вибору! Не хочу щоб той хто вважає себе мавпою нав’язував моїй дитині це (вибачте, кращого сказати не можу) збочення!
    Вибачаюсь, не хочу нікого образити, оскільки все вищесказане є моєю особистою думкою на яку хочу підкреслити я маю не менше права, а ніж Дарвін. І мені байдуже що його знають всі, а мене ні!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Це - не "збочення", а сучасна наука. Якщо ви не науковець, то не пхайте свої пять копійок. Діти повинні вивчати науку, а не лженауку. Вони мають право знати правду про світ, якою б вона не була.

      Якщо буде альтернатива - наукова - хай вивчають. Я тільки за.

      А людина - мавпа тому, що є ОЗНАЧЕННЯ мавп, і під нього підходимо. У нас на руці один із пальців протиставлений іншим, великий розвинений мозок. Хіба ні?

      А ще у нас є кров, кістки, очі - тому ми ТЕЖ тварини. Тільки тому. Не я встановив ці правила.

      Видалити
    2. По-перше, ви за мого носа не хвилюйтесь! Мавпам взагалі не властиво за інших переживати!
      По-друге, є ряд науковців, які вважають теорію креаціонізму наукою!
      По-третє, у корови є кров, кістки, очі!
      А головне не потрібно переходити на особистість, це низько та не ввічливо….

      Видалити
  21. И как много креационистов в академиях наук? Есть 50%?

    ВідповістиВидалити
  22. 53 провідних вчених США, серед яких 24 Нобелівські лауреати з біології, хімії та фізики, видали книгу «Ми віруємо», виразно проголосивши свою креаційну позицію, яка спирається на спостережену ними високу впорядкованість параметрів Всесвіту, а також на цілковиту безпідставність теорії дарвінізму?


    Ряд українських учених виступає за введення в школах і вузах України вивчення елементів теорії креаціонізму, тобто створення світу Вищим розумом.
    Серед цих учених - завідувач відділом Інституту ядерних досліджень НАН України Владислав Ольховський, директор Інституту проблем штучного інтелекту НАНУ Анатолій Шевченко, викладач наукового креаціонізму Міжнародного християнського університету Володимир Малюк, старший науковий співробітник Інституту епідеміології і інфекційних захворювань АМНУ Валентин Жалко-Титаренко.
    Ольховский відзначив, що сьогодні до 20% учених не поділяють поглядів Чарльза Дарвіна на еволюційне походження людини від мавпи. В усьому світі є декілька теорій походження світу, зокрема теорія креаціонізму - "розумного задуму". Разом з тим, в українських підручниках відображена тільки одна теорія - еволюційно-матеріалістична.
    Малюк підкреслив, що в США близько 20 штатів "близькі до ухвалення законів" про офіційне введення вивчення креационізму в школах.
    Шевченко відзначив, що рік тому 10 українських учених направили відповідні пропозиції в Міністерство освіти. Зараз рада експертів вивчає проект підручника з основ креаціонізму, який передбачається рекомендувати для факультативного вивчення в школах вже наступного навчального року.
    Разом з тим, проблемою є підготовка фахівців, які могли б викладати цей предмет.
    У цілому в учених є бачення цілісного реформування з введенням елементів теорії креаціонізму шкільних підручників, зокрема, з історії стародавніх світів, біології, географії, астрономії, повідомляє Інтерфакс.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ось приємне спілкування з Ольховським
      http://brunei-agent.livejournal.com/4955.html

      Видалити
  23. В Біблії є багато складних моментів, які люди до кінця не розуміють, і кожен починає на свій лад проповідувати або тлумачити їх. Господь сам сказав: просіть і дасться вам, шукайте і знайдете, стукайте і відкриють вам...

    Коли людина хоче пізнати Істину вона ЇЇ шукає. проходить деякий час, а може і багато років і вона знаходить ЇЇ.

    Можна вибирати зі Святого Писання тексти шматками і потім дивуватись і не розуміти про що хотів сказати Ісус.
    В тексті моєї Біблії є багато знаків "?", які я поставив олівцем. Коли я ще не був священиком, я шукав відповіді на ці питання і ніхто не міг мені відповісти на них. Ні в семінарії, ні в Академії відповіді на них не знають.

    Пройшов час пошуків і Господь через одну людину дав мені відповіді на всі мої питання. Багато є знань, які православна та інші Церкви не знають, але і людям ще рано знати ці знання. Оскільки люди сьогодні в Україні та й в світі знаходяться на низькому духовному рівні.

    Я вірю прийде час і повнота вчення Ісуса Христа буде розкрита людям.
    Мені теж не подобається вислів - "слепая вера" православних священиків, які крім кадила та обрядовості більше про Бога нічого не знають. Але це не означає, що інші справжні священики цього не знають.

    В справжніх Божих священиків є відповіді на всі Ваші запитання, але для цього потрібно не переписуватись і щось один одному доводити, а колись зустрітись і спокійно поспілкуватись.
    Важливо поважати позицію та думки інших людей.

    ВідповістиВидалити
  24. Андрій Пізнаючий11 березня 2012 р. о 13:52

    Я думаю, что нужно всё же преподовать в школах и университетах несколько теорий, потому что если оставить только научный креацинизм, то выходит и не с чем будет сравнить эти знания, это будет навязанная форма мышления. Это эгоизм. Человек сам всё поймёт со временем - что ему нужно и во что он верит. Поэтому ему нужно предоставить право выбора (не то же предоставил Господь Бог всем нам? - если Вы верите в Него..)

    ВідповістиВидалити
  25. Ви тут сперечаєтесь, точно як в діти в дитячому садку про проблеми вищої математики чи ядерної фізики. Заяви, на зразок "в креаціоністів чи еволюціоністів взагалі нема нічого наукового", "не витримує жодної критики", "нема жодного доказу"... - повна нісенітниця, - суперечки ведуться між вченими вже довгий час, з купою аргументів з обох сторін. Якби в когось не було б наукових доказів, вони б здались хвилини за 2-3.

    Про зв'язки дарвінізму з низькою моральністю, Гітлером і т.д. краще так гостро не висловлюватись, бо виходить "теорія еволюції - це не правда, бо її вивчення несе негативні наслідки" - ...якось не логічно.

    На рахунок викладання в школах - потрібно викладати всі більш-менш правдоподібні теорії з доказами за і проти, але ОГЛЯДОВО - за 1-2 уроки, бо замість того, щоб вчити те, що не раз треба буде в житті, вчимо, наприклад, коли почався Юрський період, хто там жив, коли він кінчився... нащо воно мені треба, якщо ще остаточно не доведено його існування, і навіть 90% вчених не погоджуються що земля взагалі існували 20тис. років тому, а найвидатніші вчені взагалі в створення Богом за 6 днів світу вірять. Не можна ж отак всім цим нехтувати і вчити зовсім непотрібні деталі недоведеної теорії.

    Я вірю в створення Всесвіту за 6 днів. Серед наукових підтверджень цьому, для підтримання цікавої суперечки))), можна виділити наступні (пишу без детального опису і доведення, бо сам не вчений, можу тільки вірити):
    1. Судячи з темпів ерозії, "розповзання" гір - Земля не може існувати дуже довгий час.
    2. Невеликий шар пилу на поверхні Місяця, нерівномірність покриття його кратерами - свідчення відносно недавнього його виникнення.
    3. Прискорення деяких тіл Сонячної системи, швидкість зміни розмірів Сонця виключають можливість існування такого порядку протягом довгого часу (млн. років).
    4. Обертання не всіх небесних тіл в одну сторону, що мало б спостерігатися при вибуху однієї точки.
    Непрямі докази, скоріше, можливі підтвердження того, що 4тис. років тому був потоп:
    1. Досить схожі легенди в різних народів
    2. Найстаріші відомі дерева - до 4000р.
    3. Найбільша пустеля, судячи з темпів росту утворилась 4 тис. років тому - після потопу.
    4. Знайдені окам'янілі рослини та тварини, що проходять через досить товсті шари ґрунту, глини... - свідчать про некоректність віднесення цих шарів до різних періодів та про раптову смерть з глибоким "похованням".
    5. Досить сильні похибки при датуванні за допомогою вуглецю С14 - вміст С14 був неоднаковий до і після потопу.
    6. Знайдені корисні копалини в Антарктиді (теорію дрейфу материків вважаю неприйнятною через невідповідність розмірів Африки і Пд. Америки, а також через відсутність достатнього місця між тектонічними плитами для таких маневрів та їхніми набагато більшими за материк розмірами).

    (Ще один доказ - тільки для мене - особисті спостереження проявів існування Бога. Такими доказами володіють ще мільйони людей, але зі сторони можна все пояснити по-іншому.)

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

ДВІ ГОЛОВНІ ЗАГРОЗИ ДЛЯ БОЖОГО ПОКЛИКАННЯ

ДВІ ГОЛОВНІ ЗАГРОЗИ ДЛЯ БОЖОГО ПОКЛИКАННЯ Як мало сьогодні ми бачимо, дійсно, людей, які б мали великий Божий плід в своєму житті. А, часто, бачимо, коли  віруючі   люди живуть за стандартами  цього  світу, маючи цілі, які актуальні для мирських людей, прагнуть багатства так, як би це було основа їхнього життя… Сьогодні постає важливе питання: "чому ми такі малопродуктивні у Божій справі"? Відповідь можна знайти у нижчезазначеному слові Христа: А між терен посіяне, це той, хто слухає слово, але клопоти віку цього та омана багатства заглушують слово, і воно зостається без плоду. (Матвія 13:22) Варто розуміти, що перед нами є дві дуже серйозні загрози, щоб реалізувати Боже покликання: 1.                щоденні  справи, завантаженість та суєта віку цього настільки навантажили нас, що ми забули про служіння Боже, ми забули про достатню молитву, ми забули про покликання Боже. У нас немає часу, щоб думати про духовне – ми дуже зайняті на роботі, нас так баг

МОЛИТВА ПРО ДОПОМОГУ

МОЛИТВА ПРО ДОПОМОГУ Господи, я знаю, що Ти єдиний мій Помічник у тій складній ситуації, яку я переживаю (розкажіть її і попросіть те вирішення, яке б Ви хотіли). Я віддаюсь в Твої руки і прошу, щоб Ти простив всі мої гріхи та позбавив мене від всякого прокляття. Я прошу, щоб Ти був від сьогодні і назавжди моїм Господом та Спасителем. Я знаю, що коли свої очі я зводжу на небеса, то звідти прийде мені допомога, я вірю, що мені допомога від Тебе, бо Ти вчинив небо й землю і для Тебе немає нічого неможливого! Ти не даси захитатись нозі моїй, не здрімає мій Сторож: оце не дрімає й не спить мій Сторож! Господь то мій Сторож, Господь моя тінь при правиці моїй; Удень сонце не вдарить мене, ані місяць вночі! Господь стерегтиме мене від усякого зла , стерегтиме Він душу мою; Господь стерегтиме мій вихід та вхід відтепер аж навіки! І за це я славлю Тебе, мій Бог і надзвичайно дякую,  в ім’я Ісуса Христа, Амінь. Сергій Гула

МОЛИТВА – ВІРУЮ, як основа християнського світогляду

МОЛИТВА – ВІРУЮ , як основа християнського світогляду Вірую в Єдиного Бога Отця , Вседержителя, Творця неба і землі, всього видимого і невидимого. І в Єдиного Господа Ісуса Христа, Сина Божого, Єдинородного, що від Отця народився перше всіх віків, Світло від Світла, Бога істинного від Бога істинного, рожденного, несотворенного, єдиносущного з Отцем, що через Нього все сталося. Він для нас, людей , і ради нашого спасіння зійшов з небес, і воплотився від Духа Святого і Марії Діви, і став чоловіком. І розп'ятий був за нас при Понтії Пилаті, і страждав, і був похований. І воскрес на третій день, як було написано. І возніся на небо, і сидить праворуч Отця. І знову прийде у славі судити живих і мертвих, і Царству Його не буде кінця.  І в Духа Святого , Господа Животворчого, що від Отця походить, що Йому з Отцем і Сином однакове поклоніння і однакова слава, що говорив через пророків. В Єдину, Святу, Соборну і Апостольську Церкву. Визнаю одне хрещення на від