Перейти до основного вмісту

ЧИ НЕ ТРАГЕДІЯ ЯПОНІЇ В ТОМУ ЩО...



Торії — ворота до синтоїстького святилища (Святилище МейдзіСібуя, Токіо).
Панівною релігією мешканців Японії є автохтонне язичництво — синто. Воно поєднує в собі елементи анімізмуфетишизмутотемізму та примітивної магії. Об'єктом вшанування цього пантеїстичного культу є божества камі — духи природи, визначні діячі минулого, герої японського фольклору та еволюція язичницького світогляду, пантеону та обрядовості. Синто було державною релігією Японії протягом 18701945 років. Її первосвяшенником виступав Імператор, нащадок богині сонця Аматерасу. Після секуляризації країни у другій половині 20 століття синто втратило державну підтримку, однак залишилося популярним серед японців. За урядовою статистикою станом на грудень 2008 року близько 105,8 мільйонів японців вважали себе синтоїстами[17]. Вони приписані до 88 тисяч громад, більшість з яких об'єднані в Асоціацію синтоїстьких святилищ[18] під егідою Святилища Ісе[17][10].
Другою за значенням релігією Японії є буддизм. Він поширився в країні у 5 — 7 століттях зусиллями корейських та китайських ченців-проповідників. Ця релігія представлена декількома течіями, найбільшими з яких є езотеричний буддизмамідаїзмнітірен-буддизм та дзен. Кожна з течій поділяється на ряд дрібних сект. Спільним для всіх напрямків є визначення буття як страждального кола перероджень. Спасіння від буття полягає у виході з нього, шляхом звільнення від пристрастей і досягнення просвітлення — нірвани. Існування трансцендентального Бога чи Абсолюту, людської душі та вічності заперечується. За даними Міністерства культури станом на 2008 рік понад 89,5 мільйонів жителів Японії сповідували буддизм[17]. Завдяки традиції синто-буддистського синкретизму, частина буддистів є одночасно синтоїстами. Станом на 2000 рік найбільша кількість вірян-буддистів належала до амідаїстької течії буддизму (19,5 млн), а саме Істинної секти Чистої землі (6,9 млн)[19]. Другою за величною течією був нітірен-буддизм (17 млн), з його найвпливовішою сектою Нітірен (3,5 млн). Третє місце посідали групи сект езотеричного буддизму — Сінґон (12,7 млн) та Тендай (3,4 млн). Дзен-буддизм сповідували 3,5 млн чоловік, а вірянами найстаріших сект, так званого, «нарського буддизму» були лише 0,7 млн осіб[20].

Велика статуя будди Аміди (монастирКотокуїнКамакура, Канаґава).

Коментарі

  1. Трагедия в том что не ту религию выбрали?

    ВідповістиВидалити
  2. трагедія в тому, що не знайшлось Захисника...

    ВідповістиВидалити
  3. А как Вы относитесь к тому что там погибли протестанты, католики, православные, Свидетели Иеговы и прочие? Потому, что не нашлось "Захисника"?

    ВідповістиВидалити
  4. Господь завжди спасав своїх людей!!!

    Згадайте наприклад Лота та його сім"ю, як Авраам говорив з Богом - і казав - що Господь - Ти Праведний - Ти не дозволиш, щоб праведна людина загинула разом з нечестивим - і це дійсно так!!!

    Можна називати себе як хочеш - для Бога не існує православного чи протестанта - Бог дивиться на серце і віру людини, на його діла!!!

    ВідповістиВидалити
  5. И еще вопрос, как Вы объясните этот факт:
    Во время "Лиссабонского землетрясения" 1755 г. кроме того что погибло множество людей ВСЕ соборы (храмы) были разрушены, а НИ ОДИН публичный дом не пострадал.

    ВідповістиВидалити
  6. > Можна називати себе як хочеш
    Т.е. по Вашему мнению кто был погиб не были праведниками?

    ВідповістиВидалити
  7. Как погибли Апостолы? Погибали ли вместе с ними другие люди? Кто эти люди?

    ВідповістиВидалити
  8. Щодо Ліссабонського землетрусу - це недостовірна інформація, якуц ви навели!

    Я знаю точно, що Бог своїх людей спасає - це Його вічний принцип від якого Він ніколи не відійде, оскільки Він сам сказав, що Я (тобто Бог)покажу різницю між праведним і неправедним!!!

    ВідповістиВидалити
  9. Щодо апостолів та й самого Ісуса - вони не загинули в наслідок стихійних лих з неправедними!!!

    Мучинитська смерть - це та смерть, яка була наслідком реалізації їхнього покликання, Божого покликання!!! І це велика привілея, яку не кожен удостоїтся, далеко не кожен!!!

    ВідповістиВидалити
  10. > Щодо Ліссабонського землетрусу - це недостовірна інформація, якуц ви навели!

    Я в Португалии 6 лет прожил. И про Лиссабонское землетрясение знаю не понаслышке.

    ВідповістиВидалити
  11. Варто користуватися офіційними даними, і експертними оцінками!!!

    ВідповістиВидалити
  12. > Мучинитська смерть - це та смерть, яка була наслідком реалізації їхнього покликання, Божого покликання!

    Ну так мож трагедия Япония тоже Божье призвание?
    И с чего Вы взяли что это Божье наказание? Вы исключаете возможность очередных испытаний оружия нового поколения - техногенного, которое вызывает землетрясения? Это уже не фантастика.

    Переведем разговор в другое русло. На ваших собраниях часто приводят примеры человеческих бед как наследие не праведной жизни. И вместо сострадания к людям идут упреки в их греховности. Это нормальное христианское отношение?

    Вот и здесь Вы пытаетесь доказать, что трагедия Японии от не праведности. А если рассуждать в маштабах стран, то нет ни одной праведной страны.
    ИМХО в отношении Японии Вам лучше помолчать и делать выводов, что это Божья кара.

    ВідповістиВидалити
  13. > Варто користуватися офіційними даними, і експертними оцінками!!!

    Вы обвиняете меня журналиста в не профессионализме? О сем факте я узнал на католическом форуме в Кашкайше (пригород Лиссабона) И на эту тему не мало художественных произведений, стихов и повестей. По этому факту сделан весьма разумный вывод - в церковной среде слишком много лицемерия, внешней праведности, коего нет в публичных домах. Первым в рай вошел разбойник, который признавал свои грехи и не считал себя праведником.

    ВідповістиВидалити
  14. 1 - трагедія в Японії - це не Боже покликання, а також це не Божа кара - це кара природи людству!!!

    2 - розбійник - до вашого відома - не був першим в раю - вивчіть Святе письмо!!!

    3 - людство боїться суду - і є чому!!!

    ВідповістиВидалити
  15. 1. Природы... 8-0 К чему же Ваш пост?
    2. Действительно Вам не хватает знаний Библии и истории Церкви:
    Книга От Луки > Глава 23 > Стих 43:
    І промовив до нього Ісус: Поправді кажу тобі: ти будеш зо Мною сьогодні в раю!

    ВідповістиВидалити
  16. Ще раз гарно вивчіть Святе письмо - розбійник не був ПЕРШИМ в раю!!!

    ВідповістиВидалити
  17. "Лоно Авраамово" не является раем. Еще раз говорю учите историю Церкви, ибо Писание само себя не трактует.
    Кстати в той главе речь идет о прелюбодеянии. Как вы относитесь к статусу основателя вашей общины, которая считает правомерным крестить и венчать!?
    Новый Завет > Книга От Марка > Глава 10
    12. и если жена разведется с мужем своим и выйдет за другого, прелюбодействует.

    ВідповістиВидалити
  18. ))), як лоно Авраамове - може бути Раєм??? ))) це смішно!!!
    Питання в іншому - де є, був Авраам??? Тим більше, читати Слово Боже і даний уривок в контексті - прочитайте уважно, де був багач... (варто не путати рай і Царство Небесне, варто розуміти, що є ті люди, які на сьогодні є в аду, а є ті хто в раю - там і знаходиться Авраам - що раніше помер за воскресіння Христа)
    Ось чому важливо глибоко знати Слово Боже - а не поверхносно!!!

    Щодо Марка 10 глави - знову ж таки варто гарно знати Слово Боже і конкретну ситуацію!!!

    12 вірш - якщо дружина розведеться зі своїм чоловіком!!! не чоловік з дружиною, а на оборот - ось тоді вона вважається перелюбницею - це в Ізраїлі не дозволялось!!!

    Ось чому вище згадана ситуаціє не має відношення до засновника общини!

    ВідповістиВидалити
  19. Лоно Авраамове Вы сами выдали за Рай. Теперь ведете дискуссию по двойным стандартам.
    Первым после грехопадения Адама в Рай вошел разбойник.
    А до ситуации. Опять двойные стандарты. Не виляйте, ибо это называется лукавством, именно то что на основании Писания лукавый Христа соблазнял.
    Паночка, разведенная. Даже если исходя из Вашей трактовки,
    Новый Завет > Книга От Матфея > Глава 19 > 9
    то своего супруга она сделала прелюбодеем. А это еще хуже. Исходя из этого она продолжает жить во грехе. Как она может быть пастором?
    Сама же паночка отвечала на этот вопрос - "Я тогда не достаточно верующая была".

    ВідповістиВидалити
  20. Я ніколи не виявляв лоно Авраамове за рай (продивіться переписку), не перекручуйте факти - це некрасиво з вашого боку!!!

    Щодо пастора я вам дав чітку відповідь відповідно до Слова Божого!!!

    ВідповістиВидалити
  21. > Я ніколи не виявляв лоно Авраамове за рай
    Вы привили цитату, в доказывая, что в рай не раскаявшийся разбойник попал сославшись на Луки 16:19-30, где речь идет о лоне Авраама.

    > Щодо пастора
    Вы не дали четкого ответа, это вы себя обманываете и других. Идете против Библейских истин.
    Вы по образованию юрист и должны знать, что в иудейской практике до 10 века от РХ, жена не имела права разводится, это была прерогатива только мужей, и по этому поводу пытаетесь юлить, якобы это муж развелся с женой и жена тут не причем. И все прописанное в Библии касается только жен которые развелись, якобы по своей инициативе. Но как жена в то время могла развестись, если не было такого права?
    1 Кор.7.11. если же разведется, то должна оставаться безбрачною.
    1 Кор.7.8 Безбрачным же и вдовам говорю: хорошо им оставаться, как я.
    Вас тогда не было в общине, когда был бракоразводный процесс, и не ведаете, что тогда "пастор" говорила, это было отнюдь не одностороння инициатива.

    ВідповістиВидалити
  22. Писання - потрібно розуміти глибше!!!

    ВідповістиВидалити
  23. Надеялся от Вас будет более аргументированный ответ, чем - "ты дурак".

    Вернемся к Японии. Вы на фоне человеческой трагедии Японии пытаетесь доказать, что у Японии не нашлось "Защитника".
    А не является ли большей трагедией стран, которые нашли себе "Защитника" при этом не достаточно прислушиваются к Его голосу и даже открыто идут в конфликт с его заповедями? Вы живете в одной из таких стран. И Вам бы ужаснутся за свою страну, где практически на каждом углу, во всех СМИ можно слышать Слово. Какая же кара нас тогда ждет?

    Ваши высказывания в отношении Японии как минимум не этичны.

    ВідповістиВидалити
  24. це речі духовні - тут етика нідочого...

    ВідповістиВидалити
  25. Адміністратор блогу видалив цей коментар.

    ВідповістиВидалити
  26. Конечно проще всего удалить комментарий, чем на него ответить.

    ВідповістиВидалити
  27. Книга От Иоанна > Глава 12 > Стих 10:
    Первосвященники же положили убить и Лазаря,

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

ДВІ ГОЛОВНІ ЗАГРОЗИ ДЛЯ БОЖОГО ПОКЛИКАННЯ

ДВІ ГОЛОВНІ ЗАГРОЗИ ДЛЯ БОЖОГО ПОКЛИКАННЯ Як мало сьогодні ми бачимо, дійсно, людей, які б мали великий Божий плід в своєму житті. А, часто, бачимо, коли  віруючі   люди живуть за стандартами  цього  світу, маючи цілі, які актуальні для мирських людей, прагнуть багатства так, як би це було основа їхнього життя… Сьогодні постає важливе питання: "чому ми такі малопродуктивні у Божій справі"? Відповідь можна знайти у нижчезазначеному слові Христа: А між терен посіяне, це той, хто слухає слово, але клопоти віку цього та омана багатства заглушують слово, і воно зостається без плоду. (Матвія 13:22) Варто розуміти, що перед нами є дві дуже серйозні загрози, щоб реалізувати Боже покликання: 1.                щоденні  справи, завантаженість та суєта віку цього настільки навантажили нас, що ми забули про служіння Боже, ми забули про достатню молитву, ми забули про покликання Боже. У нас немає часу, щоб думати про духовне – ми дуже зайняті на роботі, нас так баг

МОЛИТВА ПРО ДОПОМОГУ

МОЛИТВА ПРО ДОПОМОГУ Господи, я знаю, що Ти єдиний мій Помічник у тій складній ситуації, яку я переживаю (розкажіть її і попросіть те вирішення, яке б Ви хотіли). Я віддаюсь в Твої руки і прошу, щоб Ти простив всі мої гріхи та позбавив мене від всякого прокляття. Я прошу, щоб Ти був від сьогодні і назавжди моїм Господом та Спасителем. Я знаю, що коли свої очі я зводжу на небеса, то звідти прийде мені допомога, я вірю, що мені допомога від Тебе, бо Ти вчинив небо й землю і для Тебе немає нічого неможливого! Ти не даси захитатись нозі моїй, не здрімає мій Сторож: оце не дрімає й не спить мій Сторож! Господь то мій Сторож, Господь моя тінь при правиці моїй; Удень сонце не вдарить мене, ані місяць вночі! Господь стерегтиме мене від усякого зла , стерегтиме Він душу мою; Господь стерегтиме мій вихід та вхід відтепер аж навіки! І за це я славлю Тебе, мій Бог і надзвичайно дякую,  в ім’я Ісуса Христа, Амінь. Сергій Гула

МОЛИТВА – ВІРУЮ, як основа християнського світогляду

МОЛИТВА – ВІРУЮ , як основа християнського світогляду Вірую в Єдиного Бога Отця , Вседержителя, Творця неба і землі, всього видимого і невидимого. І в Єдиного Господа Ісуса Христа, Сина Божого, Єдинородного, що від Отця народився перше всіх віків, Світло від Світла, Бога істинного від Бога істинного, рожденного, несотворенного, єдиносущного з Отцем, що через Нього все сталося. Він для нас, людей , і ради нашого спасіння зійшов з небес, і воплотився від Духа Святого і Марії Діви, і став чоловіком. І розп'ятий був за нас при Понтії Пилаті, і страждав, і був похований. І воскрес на третій день, як було написано. І возніся на небо, і сидить праворуч Отця. І знову прийде у славі судити живих і мертвих, і Царству Його не буде кінця.  І в Духа Святого , Господа Животворчого, що від Отця походить, що Йому з Отцем і Сином однакове поклоніння і однакова слава, що говорив через пророків. В Єдину, Святу, Соборну і Апостольську Церкву. Визнаю одне хрещення на від