Перейти до основного вмісту

ДЕЩО ПРО КОХАННЯ…

ДЕЩО ПРО КОХАННЯ…

Буває так, що ми закохуємося в тих людей, які не можуть бути нашою парою через різні обставини, а найголовніше через те, що вони не розділяють наших фундаментальних принципів життя, в них є ті недоліки, які ми розуміємо, що в майбутньому спільному житті це стане причиною розлучення… але не зважаючи на це, ми продовжуємо мати душевні почуття, кохання… до ЦИХ людей… що ж це таке? Чому ми кохаємо ту людину, яка може зневажати нас, не кохати нас, ця людина є не духовною, може бути хамовитою, жорстокою…  - але все рівно ця людина дуже подобається нам.
Як правило, ця ситуація є тому, що ми закцентувалися на зовнішньому, нам дуже подобається зовнішність цієї людини, її образ, її тіло, її манери, спосіб поведінки, одяг, прикраси…, все те що зовнішнє – воно на верху, і як правило – ми і в це закохуємось!   
Парадокс може бути і в наступному, що ми маємо хороших друзів, скромних, добрих духовних…, вони не такі красиві, вони не такі манерні, вони не такі яскраві… і чомусь серце до них «не лежить». Що це таке? Розуміючи, що одружившись з такою людиною, ми мали б хороше життя, ця неяскрава людина, стала б нашим найкращим другом, ми б жили щасливо в сім`ї і навіть би не думали про розлучення.
Чому ми, як правило, закохуємося в зовнішність, а не у внутрішність людини, що є суттю людини?

Давайте подивимось в Слово Боже - 1 Петра 3:3-5
А окрасою їм нехай буде не зовнішнє, заплітання волосся та навішання золота або вбирання одеж, але внутрішня людина серця в нетлінні лагідного й мовчазного духа, що дорогоцінне перед Богом.

Так буде, що спочатку ми будемо пізнавати людину з зовнішньої сторони – і часто якраз закохуватися в цю зовнішність, яка, як правило, дуже далеко від суті людини, але пізніше нам буде відкриватися суть людини – те якою вона є, і тут ми дізнаємось – чи добра ця людина – чи зла, чи лагідна ця людина – чи жорстка, чи кротка ця людина – чи бунтівна та сварлива, чи духовна ця людина – чи матеріальна… ми почнемо з часом дізнаватися про цінності цієї людини – і ці цінності можуть кардинально різнитися від наших цінностей – що потім наслідком стане – розлучення!
Так чи інакше – нам потрібно бути мудрими і стримувати себе, свої почуття, щоб не одружитись з тією людиною, яка в майбутньому завдасть багато болю та страждання.
Нам потрібно звіряти свій вибір з здоровою мудрістю та з волею Божою!
Але як же почуття? – що це таке, що це таке кохання, таке сильне почуття і так заполонило душу! Що нам відомо про кохання?
-     Це як прекрасне почуття, так і почуття, яке завдає багато страждання;
-     Це почуття, яке штовхає часто на нерозумні дії;
-     Це пристрасне почуття;
-     Це нестабільне почуття, інколи дуже сильне, а інколи ні;
-     Це почуття, яке триває не так довго – місяць, півроку, рік, максимум два (потім вже постає питання – чи кохання (філіо) переросте в ось цю глибинну любов агапе (безумовну любов, яка здатна проносити практично все), на основі і якої тримається сім`я, любов, яка формується працею та зусиллями…).
Тому варто зачекати, не спішити і розібратися з почуттями, заспокоїтись, і зрозуміти - чи не зробимо ми кардинальної помилки… варто знайти що нас об’єднує, чи наші цінності є спільним, чи наша духовність є істинною, чи ми зможемо покрити наші недоліки, які в кожного є – і будувати наше чудове майбутнє…

Як висновок:

В нашому вподобанні тієї чи іншої людини для спільного життя – необхідно більше акцентуватись на внутрішніх рисах людини, її цінностях, її рисах характеру, врешті решт – стану її духовності, а також - дуже важливо – її виховання, це саме ті риси, які будуть визначати чи зможете ви стати однією плоттю, чи ні, секс цього не зробить, якщо б міг, то ніхто б не розлучався з тих, хто був одружений.

А взагалі, що одне цікаве питання – чому люди розлучаються?
Найактуальніша відповідь – перестав, перестала любити, точніше кохати (що не є дивним, рано чи пізно всі перестають, але не всі розлучаються, чому – здатність сформувати любов Агапе…); Друга найактуальніша відповідь – це зовсім інша людина, аніж я знав на початку (виявилась внутрішність людини, її цінності, з якими не можливо жити)… всі інші відповіді не такі актуальні.

Вибір супутника життя – є чи не найголовнішим питанням всього життя – і до нього потрібно ставитись дуже серйозно, без ейфорії та «туману в голові», радячись з мудрими людьми та Богом…

sg

Коментарі

  1. Сергій я в захваті! Ви просто сформулювали і висловили мої думки. Мабудь це болюче питання для всіх закоханных.На мою думку "любов все покриває,,,". Закоханність дійсно може перерости в глибоке почуття любові головне стояти в вірі і молитві. Господь змінює людей.Головне варто пам'ятати і бути переконаним, що Господь для Вас приготував, чи ще готує найкращу половинку. Для мене покозавою є розповідь пастора Сергія Балюка про їх знайомство з Ласмою,зовсім різні люди, але кохання досі світиться в їхніх очах.

    ВідповістиВидалити
  2. Для того, щоб пізнати людину і зрозумути чи ти зможеш із нею жити потрібно пізнавати один одного. А для того, щоб могти це зробити, потрібно відкласти подружні стосунки для подружжя.І ще одне: НЕ ВАРТО ОДРУЖУВАТИСЯ, КОЛИ ТИ НЕ УСВІДОМЛЮЄШ НЕДОЛІКІВ ЛЮДИНИ, ЯКУ КОХАЄШ. Якщо здається, що це ідеальна людина (скромна, проста і без жодних вад, або наприклад дуже красива і добра), то ви ще замало її пізнали. Люди готові до одруження тоді, коли повністю усвідомлюють, що їх кохана чи коханий не ідеальні. Одночасно вони приймають недоліки один одного і не сподіваються, що після одруження чоловік чи дружина зміняться в кращу сторону.
    В іншому випадку на них очікує розчарування шлюбом...
    Одночасно у шлюбі кожен має працювати над тим, як самому стати кращим, а не як переробити свого чоловіка чи дружину.
    Тоді сім'я буде щасливою.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

ДВІ ГОЛОВНІ ЗАГРОЗИ ДЛЯ БОЖОГО ПОКЛИКАННЯ

ДВІ ГОЛОВНІ ЗАГРОЗИ ДЛЯ БОЖОГО ПОКЛИКАННЯ Як мало сьогодні ми бачимо, дійсно, людей, які б мали великий Божий плід в своєму житті. А, часто, бачимо, коли  віруючі   люди живуть за стандартами  цього  світу, маючи цілі, які актуальні для мирських людей, прагнуть багатства так, як би це було основа їхнього життя… Сьогодні постає важливе питання: "чому ми такі малопродуктивні у Божій справі"? Відповідь можна знайти у нижчезазначеному слові Христа: А між терен посіяне, це той, хто слухає слово, але клопоти віку цього та омана багатства заглушують слово, і воно зостається без плоду. (Матвія 13:22) Варто розуміти, що перед нами є дві дуже серйозні загрози, щоб реалізувати Боже покликання: 1.                щоденні  справи, завантаженість та суєта віку цього настільки навантажили нас, що ми забули про служіння Боже, ми забули про достатню молитву, ми забули про покликання Боже. У нас немає часу, щоб думати про духовне – ми дуже зайняті на роботі, нас так баг

МОЛИТВА ПРО ДОПОМОГУ

МОЛИТВА ПРО ДОПОМОГУ Господи, я знаю, що Ти єдиний мій Помічник у тій складній ситуації, яку я переживаю (розкажіть її і попросіть те вирішення, яке б Ви хотіли). Я віддаюсь в Твої руки і прошу, щоб Ти простив всі мої гріхи та позбавив мене від всякого прокляття. Я прошу, щоб Ти був від сьогодні і назавжди моїм Господом та Спасителем. Я знаю, що коли свої очі я зводжу на небеса, то звідти прийде мені допомога, я вірю, що мені допомога від Тебе, бо Ти вчинив небо й землю і для Тебе немає нічого неможливого! Ти не даси захитатись нозі моїй, не здрімає мій Сторож: оце не дрімає й не спить мій Сторож! Господь то мій Сторож, Господь моя тінь при правиці моїй; Удень сонце не вдарить мене, ані місяць вночі! Господь стерегтиме мене від усякого зла , стерегтиме Він душу мою; Господь стерегтиме мій вихід та вхід відтепер аж навіки! І за це я славлю Тебе, мій Бог і надзвичайно дякую,  в ім’я Ісуса Христа, Амінь. Сергій Гула

МОЛИТВА – ВІРУЮ, як основа християнського світогляду

МОЛИТВА – ВІРУЮ , як основа християнського світогляду Вірую в Єдиного Бога Отця , Вседержителя, Творця неба і землі, всього видимого і невидимого. І в Єдиного Господа Ісуса Христа, Сина Божого, Єдинородного, що від Отця народився перше всіх віків, Світло від Світла, Бога істинного від Бога істинного, рожденного, несотворенного, єдиносущного з Отцем, що через Нього все сталося. Він для нас, людей , і ради нашого спасіння зійшов з небес, і воплотився від Духа Святого і Марії Діви, і став чоловіком. І розп'ятий був за нас при Понтії Пилаті, і страждав, і був похований. І воскрес на третій день, як було написано. І возніся на небо, і сидить праворуч Отця. І знову прийде у славі судити живих і мертвих, і Царству Його не буде кінця.  І в Духа Святого , Господа Животворчого, що від Отця походить, що Йому з Отцем і Сином однакове поклоніння і однакова слава, що говорив через пророків. В Єдину, Святу, Соборну і Апостольську Церкву. Визнаю одне хрещення на від