Перейти до основного вмісту

НЕВІД`ЄМНА РИСА ВСІХ ВЕЛИКИХ ЛЮДЕЙ

НЕВІД`ЄМНА РИСА ВСІХ ВЕЛИКИХ ЛЮДЕЙ

Всі ми так чи інакше хочемо стати успішними людьми. І це добре і правильно, переконаний, що сам Творець заклав у нас це бажання! 
При дослідженні життя людей, які залишили свій слід в історії є деякі дуже спільні риси, характерні для всіх них. Коли ми говоримо про великих людей, ми точно знаємо, що це: Демосфен, Юлій Цезар, Авраам Лінкольн, Мартін Лютер Кінг, Богдан Хмельницький, Тарас Шевченко, Людвіг Бетховен, Чарльз Дікенс, Генрі Форд, Сергій Корольов, Ендрю Карнегі, Джон Рокфеллер, Стів Джобс…
Що цих людей зробило великими та знаменитими? Адже ми знаємо, що знаменитими, як правило, не народжуються – ними стають.
Безперечно, що є ті риси у великих, знаменитих людей, які їх вигідно вирізняють серед всіх інших людей. Це ті риси, які вони зростили в собі, і саме завдяки їм ці люди досягли в своєму життя значних результатів, які мають великий вплив на людство.
Цими рисами є жертовність, освіченість, мудрість, самодисциплінованість, нестандартність мислення, прагнення зробити світ кращим, небайдужість, працьовитість…
Але я хочу зупинитися на одній, думаю найголовнішій рисі, яка є невід`ємною для всіх великих людей – це наявність бачення власного життя, наявність сильної мрії, яка перевершує межі посередності, яка направлена на досягнення чогось значного.
До речі, є дуже важливий аспект, який необхідно зазначити – це те, що більшість знаменитих людей, розпочинали свій життєвий шлях в бідних сімях і в дуже важких обставинах, не маючи жодних владних покровителів!!!
Демосфен – один з найвеличніших ораторів античності був заїкою, коли він вперше проголошував свою промову – його вигнали зі сцени; Юлій Цезар – був хворий на епілепсію; Людвіг Бетховен – був глухий!!!; Наполеон, Авраам Лінкольн, Тарас Шевченко, Томас Едісон, Ендрю Карнегі, Джон Рокфеллер (останні два – одні з найбагатших людей США) – народилися в надзвичайно бідних сім`ях, які не давала жодних можливостей для освіти та публічного росту; Сергій Корольов – інвалід, який страждав страшними головними болями, але все ж таки - створює унікальні, перші реактивні повітряні судна; Генрі Форд – народився в сільські сім`ї в якій вирощував курей та доїв корів, стає найвидатнішим автовиробником; список можна продовжувати…
Де знайшли сили ці великі люди, щоби досягти таких прекрасних життєвих результатів, проходячи через бідність, хвороби та тяжкі обставини життя?

В душі кожної такої людина жила мрія, вони були керовані бачення, яке все життя їх тягнуло за собою. Це був вогонь, який ніколи не згасав. 
Великі мрії зароджуються в душі, вони зароджуються від Того, Хто є сам Великий, Хто сотворив цей геніальний і надзвичайно досконалий світ: Землю, Космос, Людину…
Ми маємо прекрасну можливість - мати зв'язок з Ним, щоб Він посіяв зерна в наші душі чогось прекрасного, особливого та великого, що ми зможемо здійснити разом з Ним, з нашим Богом, з Нашим Небесним Батьком.
Покликуй до Мене і Я тобі відповім, і розповім про те велике та незрозуміле чого ти не знаєш…
(Єремії 33:3)

Бог для кожного має прекрасну мрію, особливе бачення, характерне для конкретної, індивідуальної людини… питання в тому – чи захочемо ми його знати і чи будемо його виконувати, навіть якщо воно для всіх буде здаватись ненормальним та неможливим для реалізації…

Наполеон Хілл говорив: «Лелійте свої мрії - це діти вашої душі, це проекти ваших великих досягнень!!!»

Коментарі

  1. Бетховен не був глухим, а став...

    ВідповістиВидалити
  2. він був глухим, навіть якщо він став глухим - я констатую факт!!!

    ВідповістиВидалити
  3. гарна мотиваційна замітка!

    ВідповістиВидалити
  4. Чудова стаття! Дуже надихає! Дякую, Сергію!

    ВідповістиВидалити
  5. Юлія Магочкіна21 лютого 2012 р. о 15:55

    Дуже натхненно і саме для мене, я приймаю, дякую!

    ВідповістиВидалити
  6. Дякую, пане Сергію! Гарна стаття!
    Я б додала ще окрім молитви про розкриття таємниці та шляху, що Господь приготував кожному з нас, молитву про Його допомогу пройти цей шлях достойно.
    Бажаю Вам Божих благословінь та натхнення творити далі!

    З повагою, Олена

    ВідповістиВидалити
  7. СМ Запорожье9 серпня 2012 р. о 19:50

    ПАРАД

    Мое детство прошло в Швейцарии. Однажды бабушка сказала мне: «Урс (мое швейцарское имя), там, за окном, большой парад. Всем отведена своя роль. Кто-то смотрит на него. Кто-то марширует. А кто-то этот парад возглавляет».
    Я ринулся к окну в надежде узреть хотя бы кусочек торжественного шествия. Я дотянулся до подоконника и выглянул наружу. Но, к своему разочарованию, ничего не увидел. Долгие годы я пытался понять, что же имела в виду моя бабушка.
    На своих семинарах я рассказываю участникам эту историю.
    Наша жизнь - как парад. Есть лидеры, последователи и наблюдатели. А некоторые люди даже не подозревают, что он проходит. Какую роль хотите сыграть в нем вы?

    Питер Урс Бендер

    ВідповістиВидалити
  8. Сергію, мене лякає фраза «лелійте СВОЇ мрії», особливо слово «свої». Чи будь яка СВОЯ мрія веде до величі? У багатьох кривавих тиранів були мрії про світову владу. Ними рухала безбожна гординя, а кінець їх був ганебний як на землі, так і в вічності.
    Що вважати величчю? Фінансовий успіх при ворожому ставленні до Бога – це велич? А серед перелічених тобою людей немало безбожників.
    Наполеон намагався захопити Європу, був переможений та засланий. Це – «прекрасний життєвий результат»? Карнегі та Рокфелер зібрали багато грошей та пішли в пекло. Це теж прекрасний результат?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. я розумію ваші застороги - вони є слушні! Дійсно, дуже важливо, щоб Божі мрії стали нашими, тоді це спільна мрія, яка має хороші шанси, щоб вона здійснилася, коли ми її будемо леліяти...

      а коли люди йдуть за своїми, егоїстичними мріями, то це, дійсно, може привести до трагедії...

      Видалити
  9. Думаю, что в данной статье Сергей писал о принципе видения своей цели и мечты. А Божьи принципы действуют как в жизни верующих, так и неверующих людей. Поэтому, например, счастливые браки бывают и у атеистов. А верующие , к сожалению, часто уповают лишь на "а вдруг", и не учатся принципам Божьего царства. Когда люди хотят водить машину, они идут учиться на права, а чтобы управлять своей жизнью нужно тоже узнать её правила.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

ДВІ ГОЛОВНІ ЗАГРОЗИ ДЛЯ БОЖОГО ПОКЛИКАННЯ

ДВІ ГОЛОВНІ ЗАГРОЗИ ДЛЯ БОЖОГО ПОКЛИКАННЯ Як мало сьогодні ми бачимо, дійсно, людей, які б мали великий Божий плід в своєму житті. А, часто, бачимо, коли  віруючі   люди живуть за стандартами  цього  світу, маючи цілі, які актуальні для мирських людей, прагнуть багатства так, як би це було основа їхнього життя… Сьогодні постає важливе питання: "чому ми такі малопродуктивні у Божій справі"? Відповідь можна знайти у нижчезазначеному слові Христа: А між терен посіяне, це той, хто слухає слово, але клопоти віку цього та омана багатства заглушують слово, і воно зостається без плоду. (Матвія 13:22) Варто розуміти, що перед нами є дві дуже серйозні загрози, щоб реалізувати Боже покликання: 1.                щоденні  справи, завантаженість та суєта віку цього настільки навантажили нас, що ми забули про служіння Боже, ми забули про достатню молитву, ми забули про покликання Боже. У нас немає часу, щоб думати про духовне – ми дуже зайняті на роботі, нас так баг

МОЛИТВА ПРО ДОПОМОГУ

МОЛИТВА ПРО ДОПОМОГУ Господи, я знаю, що Ти єдиний мій Помічник у тій складній ситуації, яку я переживаю (розкажіть її і попросіть те вирішення, яке б Ви хотіли). Я віддаюсь в Твої руки і прошу, щоб Ти простив всі мої гріхи та позбавив мене від всякого прокляття. Я прошу, щоб Ти був від сьогодні і назавжди моїм Господом та Спасителем. Я знаю, що коли свої очі я зводжу на небеса, то звідти прийде мені допомога, я вірю, що мені допомога від Тебе, бо Ти вчинив небо й землю і для Тебе немає нічого неможливого! Ти не даси захитатись нозі моїй, не здрімає мій Сторож: оце не дрімає й не спить мій Сторож! Господь то мій Сторож, Господь моя тінь при правиці моїй; Удень сонце не вдарить мене, ані місяць вночі! Господь стерегтиме мене від усякого зла , стерегтиме Він душу мою; Господь стерегтиме мій вихід та вхід відтепер аж навіки! І за це я славлю Тебе, мій Бог і надзвичайно дякую,  в ім’я Ісуса Христа, Амінь. Сергій Гула

МОЛИТВА – ВІРУЮ, як основа християнського світогляду

МОЛИТВА – ВІРУЮ , як основа християнського світогляду Вірую в Єдиного Бога Отця , Вседержителя, Творця неба і землі, всього видимого і невидимого. І в Єдиного Господа Ісуса Христа, Сина Божого, Єдинородного, що від Отця народився перше всіх віків, Світло від Світла, Бога істинного від Бога істинного, рожденного, несотворенного, єдиносущного з Отцем, що через Нього все сталося. Він для нас, людей , і ради нашого спасіння зійшов з небес, і воплотився від Духа Святого і Марії Діви, і став чоловіком. І розп'ятий був за нас при Понтії Пилаті, і страждав, і був похований. І воскрес на третій день, як було написано. І возніся на небо, і сидить праворуч Отця. І знову прийде у славі судити живих і мертвих, і Царству Його не буде кінця.  І в Духа Святого , Господа Животворчого, що від Отця походить, що Йому з Отцем і Сином однакове поклоніння і однакова слава, що говорив через пророків. В Єдину, Святу, Соборну і Апостольську Церкву. Визнаю одне хрещення на від