Перейти до основного вмісту

ЧОМУ МИ ТАКІ ВПЕРТІ? або як позбутись поганих рис характеру

ЧОМУ МИ ТАКІ ВПЕРТІ?
або як позбутись поганих рис характеру.

Роки проходять, а ми залишаємось такими ж неслухняними, гордовитими, сварливими, жорсткими…
Чому у нас не появляються ті плоди характеру, які очікує від нас Господь: довготерпіння, добрість, милосердя, лагідність, стриманість, святість!  А якщо появляються, то не так часто, як би цього хотілося б.
Чому коли приходить тяжкі обставини, несприятливий час, час випробувань ми продовжуємо кричати, нервувати, доказувати свою правоту, грішити, проявляти гординю, бути непослушними, список можна продовжувати -  і то при тому, що ми вже віруючі роками – чому це так?
Ми не хочемо, не звикли працювати над собою, вникати в себе, аналізуючи себе і виявляти ті погані риси, які є в нас і працювати над собою, щоб в майбутньому погані риси нашого характеру не проявлялися, особливо у важкі часи!
Ми повинні навчитися бути чесним з собою і з Богом. Бог очікує від нас зміни нашого характеру, а ми продовжуємо роками не задумуватись про це, і не міняти себе!
Послухайте, це наша відповідальність змінювати свої погані риси, не Бога, не священнослужителя, не рідних і близьких – ЦЕ НАША ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ І ТІЛЬКИ НАША!!!
Для того, щоб щось зміни потрібне бажання або велика потреба. В нас є потреба міняти свої погані звички, і в нас повинно бути бажання їх змінювати.
Важливо постійно працювати над собою, практикуючи саме хороші риси, в замін поганих, які ми звикли проявляти. Хоча можуть бути і ті риси, які ми своїми силами не можемо змінити, ось тут є унікальна дія Бога, який завжди готовий допомогти нам!!!
Ніколи не боріться з поганими звичками з гріхом сам на сам – у вас є Той, Хто прагне вам допомогти, розуміючи, що Бог є першим, Хто прагне Вам допомогти і Хто найбільше зацікавлений у вашому успіху

Отже, щоб змінювати свій характер, свої погані звички, щоб покинути притикаючий гріх потрібні робити наступні кроки:

1.  Хотіти змінюватись або розуміти, що потрібно змінювати свої погані звички і позбуватись гріховних справ, інакше вони будуть знищувати нас.
2.  Мати час, щоб аналізувати себе і свої поступки, а для цього є найкращим молитовний час, коли ми для цього маємо достатньо часу, щоб нам ніхто не заважав, і Господь буде показувати, що у нас не так;
3.  Бути чесним з самим собою та з Богом - що я дійсно є такий і такий і приймаю рішення змінюватись;
4.  Записати всі свої недоліки: нервую, підвищую голос, кричу, непослушний батькам, старшим, Богу, нелагідний, нескромний, гордий, безвідповідальний, не роблю все найкращим чином, лінюсь, дивлюсь порнографію, обманюю… все потрібно записати - "необхідно знати свого ворога в лице";
5.  З цим списком прийти до Бога – і глибоко розкаятись за кожну погану рису в своєму хїарактері. Бог очікує нашого покаяння…; сказати, що це не мої риси, я не хочу бути таким, я відрікаюсь від них, Господи – допоможи мені звільнитись від них!!!
6.  Прийняти рішення мінятися, і вже більше не робити ці речі і для цього попросити, щоб Бог допоміг і дав нам благодать. Бог є Той, Хто найперше зацікавлений в наших хороших змінах, Він обов’язково допоможе (зі щирими, Він поступає по щирості їхній!!!);
7.  Написати список тих речей, які ми маємо в собі зростити  в нашому характері: терпеливість, лагідність, тихість, кротість, послушливість, відповідальність, святість, працелюбність, ввічливість в замін поганим;
8.  Аналізувати себе щоденно щодо відсутності поганих звичок та проявлення хороших;
9.  Не розчаровуватись, якщо спочатку не буде виходити, однаково працюєте над собою, і через деякий час ви побачити хороші плоди вашої з Богом роботи, хороші речі стануть вашою звичкою!

Не лініться, щоб знайти час і проаналізувати себе, написати всі погані риси, які є і які хороші риси ви хочете зростити!!!


Річ в тім, що багато поганих речей стали нашою звичкою - не більше; і нам потрібно їх позбутись, це може бути непросто, але точно можливо, найкраще, просто замінюючи одну погану на іншу хорошу звичку, і щодня практикувати її. Наприклад, коли на нас кричать і звинувачують нас, а найчастіше це є, на жаль, у сім`ї, в дома, ми звикли негативно відповідати, спорити та кричати, або також звинувачувати; а давайте на наступний раз – не будемо цього робити, а на крик і звинувачення знайдемо лагідні слова у відповідь. Навчіться внутрішньо тримати себе в контролі і не дозвольте негативним емоціям проявитись, а натомість проявляйте тільки хороші наприклад – лагідність!!! Пам’ятаєте у Соломона: "лагідна відповідь – відвертає сварку"!

В нас роками залишаються погані риси характеру тільки тому, що ми з ними не працюємо, щоб їх позбутися, розібратися з ними, а натомість зростити хороші звички; молімося - а Господь нам в цьому обов’язково допоможе!!!

Вникай в себе і в Науку Христову, займайся цим постійно: бо роблячи так СПАСЕШ СЕБЕ, і тих, хто з тобою!
1 Тимофія 4:16 (сучасний переклад)



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ДВІ ГОЛОВНІ ЗАГРОЗИ ДЛЯ БОЖОГО ПОКЛИКАННЯ

ДВІ ГОЛОВНІ ЗАГРОЗИ ДЛЯ БОЖОГО ПОКЛИКАННЯ Як мало сьогодні ми бачимо, дійсно, людей, які б мали великий Божий плід в своєму житті. А, часто, бачимо, коли  віруючі   люди живуть за стандартами  цього  світу, маючи цілі, які актуальні для мирських людей, прагнуть багатства так, як би це було основа їхнього життя… Сьогодні постає важливе питання: "чому ми такі малопродуктивні у Божій справі"? Відповідь можна знайти у нижчезазначеному слові Христа: А між терен посіяне, це той, хто слухає слово, але клопоти віку цього та омана багатства заглушують слово, і воно зостається без плоду. (Матвія 13:22) Варто розуміти, що перед нами є дві дуже серйозні загрози, щоб реалізувати Боже покликання: 1.                щоденні  справи, завантаженість та суєта віку цього настільки навантажили нас, що ми забули про служіння Боже, ми забули про достатню молитву, ми забули про покликання Боже. У нас немає часу, щоб думати про духовне – ми дуже зайняті на роботі, нас так баг

МОЛИТВА ПРО ДОПОМОГУ

МОЛИТВА ПРО ДОПОМОГУ Господи, я знаю, що Ти єдиний мій Помічник у тій складній ситуації, яку я переживаю (розкажіть її і попросіть те вирішення, яке б Ви хотіли). Я віддаюсь в Твої руки і прошу, щоб Ти простив всі мої гріхи та позбавив мене від всякого прокляття. Я прошу, щоб Ти був від сьогодні і назавжди моїм Господом та Спасителем. Я знаю, що коли свої очі я зводжу на небеса, то звідти прийде мені допомога, я вірю, що мені допомога від Тебе, бо Ти вчинив небо й землю і для Тебе немає нічого неможливого! Ти не даси захитатись нозі моїй, не здрімає мій Сторож: оце не дрімає й не спить мій Сторож! Господь то мій Сторож, Господь моя тінь при правиці моїй; Удень сонце не вдарить мене, ані місяць вночі! Господь стерегтиме мене від усякого зла , стерегтиме Він душу мою; Господь стерегтиме мій вихід та вхід відтепер аж навіки! І за це я славлю Тебе, мій Бог і надзвичайно дякую,  в ім’я Ісуса Христа, Амінь. Сергій Гула

МОЛИТВА – ВІРУЮ, як основа християнського світогляду

МОЛИТВА – ВІРУЮ , як основа християнського світогляду Вірую в Єдиного Бога Отця , Вседержителя, Творця неба і землі, всього видимого і невидимого. І в Єдиного Господа Ісуса Христа, Сина Божого, Єдинородного, що від Отця народився перше всіх віків, Світло від Світла, Бога істинного від Бога істинного, рожденного, несотворенного, єдиносущного з Отцем, що через Нього все сталося. Він для нас, людей , і ради нашого спасіння зійшов з небес, і воплотився від Духа Святого і Марії Діви, і став чоловіком. І розп'ятий був за нас при Понтії Пилаті, і страждав, і був похований. І воскрес на третій день, як було написано. І возніся на небо, і сидить праворуч Отця. І знову прийде у славі судити живих і мертвих, і Царству Його не буде кінця.  І в Духа Святого , Господа Животворчого, що від Отця походить, що Йому з Отцем і Сином однакове поклоніння і однакова слава, що говорив через пророків. В Єдину, Святу, Соборну і Апостольську Церкву. Визнаю одне хрещення на від