Перейти до основного вмісту

Християнська освіта


Шановні друзі,
 
Однією з нагальних проблем подальшого впровадження викладання у навчальних закладах курсів з основ християнської етики є необхідність в забезпеченні учнів відповідними підручниками та допоміжною літературою, а також у підготовці відповідних вчителів, забезпеченні їх методичною літературою, організації постійного процесу підвищення їх професійного рівня.
Сприяти розв’язанню зазначених завдань покликаний створений за ініціативи Громадської ради з питань співпраці з Церквами та релігійними організаціями при Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту України Благодійний фонд «Християнська освіта», який було засновано 17 листопада 2011 року як спільний проект провідних християнських церков України: 
Української православної церкви; 
Української православної церкви Київського патріархату;
Української греко-католицької церкви;
Римсько-католицької церкви в Україні; 
Всеукраїнського союзу об’єднань євангельських християн баптистів; 
Церкви християн віри євангельської України;
Української християнської євангельської церкви. 

Опікунська рада Фонду
архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр – секретар Предстоятеля Української православної церкви; 
архієпископ Переяслав-Хмельницький і Бориспільський Епіфаній – ректор Київської православної богословської академії Української православної церкви Київського патріархату; 
єпископ Маркіян Трофим’як – Римсько-католицька церква в Україні; 
Роман Небожук – виконавчий директор Патріаршої Курії Української греко-католицької церкви; 
Микола Каспров – заступник Голови Всеукраїнського союзу об’єднань євангельських християн-баптистів;
Юрій Веремій – заступник Єпископа Церкви християн віри євангельської України; 
Микола Саламаха – замісник старшого єпископа Української християнської євангельської церкви.

Президентом Фонду обрано народного депутата України, голову Громадської ради з питань співпраці з Церквами та релігійними організаціями при Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту України Володимира Марущенка.

Благодійний фонд зареєстровано у Головному управлінні юстиції м. Києва (свідоцтво про державну реєстрацію благодійної організації № 0343-2012 від 02 лютого 2012 року).

Відповідно до рішення Правління Фонду від 10 липня 2012 року, розпочато реалізацію благодійних програм«Підручники з предметів духовно-морального спрямування» та «Вчитель християнської етики», покликаних сприяти видруку та розповсюдженню навчально-методичних комплектів, підручників з предметів духовно-морального спрямування та методичної літератури для вчителів християнської етики в навчальних закладах України, а також підготовці таких вчителів та підвищенню їх кваліфікації.
 
Реалізація вказаних благодійних програм допоможе суттєво покращити ситуацію із забезпеченням впровадження викладання предметів духовно-морального спрямування у навчальних закладах необхідними навчально-методичними комплектами, підручниками та методичними матеріалами, що сприятиме поширенню викладання зазначених предметів, а також сприятиме збільшенню кількості висококваліфікованих вчителів християнської етики, що забезпечить можливість реалізації вибору школярами та їх батьками вивчення християнської етики, а в кінцевому рахунку – матиме позитивний вплив на українське суспільство через формування духовно здорових і морально сильних особистостей.
Для звершення цього Благодійний фонд відкритий до співпраці з усіма, хто зацікавлений у поширенні християнських цінностей в українській школі.
На сьогодні, ми зібрали інформацію щодо потреб шкіл в підручниках та методичних матеріалах з 12 областей України. Вже такий неповний масив інформації дає можливість говорити про неоднакове розуміння відповідальними людьми важливості впровадження в освітній та виховний процес в школі предметів духовно-морального спрямування (як приклад, в Чернігівській області просять надати підручників трохи більш ніж на 20 тис. грн., а на Закарпатті така потреба складає майже 2,5 млн. грн.).

Враховуючи зазначене, просимо вас взяти участь у реалізації зазначених благодійних програм і надати можливу благодійну допомогу для їх здійснення.

Мінімальна вартість забезпечення навчальними комплектами (підручник, зошит і хрестоматія) викладання предметів духовно-морального спрямування складає:
для 1 класу – 765 гривень (20 комплектів);
для 2 та 3 класів – по 830 гривень (20 комплектів);
для 4 класу – 890 гривень(20 комплектів);
для 5 та 6 класів  - по 1193 гривень (20 комплектів);
для однієї школи - 6163 гривень (120 комплектів).
Якщо додати ще методичні посібники для вчителів для зазначених класів, до загальна сума збільшиться ще на 413 гривень і складатиме 6477 гривень.
Отже, для того щоб забезпечити  необхідними підручниками і методичними матеріалами одну школу з 1 по 6 клас необхідно зібрати  6477 гривень.

Реквізити Фонду для здійснення благодійних внесків:
- повне найменування: Благодійна організація «Благодійний фонд «Християнська освіта»;
- адреса: вул. Б. Хмельницького, 3-а, м. Київ, Україна, 01001;
- ідентифікаційний код юридичної особи: 38063397;
- рахунок: АТ «ЄВРОГАЗБАНК» (МФО 380430), №2600430113049
- призначення платежу: Благодійний внесок за програмою «Підручники з предметів духовно-морального спрямування» або за програмою «Вчитель християнської етики».
Контактна інформація: +38044278-71-93
 
З щирою повагою,

Володимир Марущенко
Президент Фонду,
народний депутат України


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ДВІ ГОЛОВНІ ЗАГРОЗИ ДЛЯ БОЖОГО ПОКЛИКАННЯ

ДВІ ГОЛОВНІ ЗАГРОЗИ ДЛЯ БОЖОГО ПОКЛИКАННЯ Як мало сьогодні ми бачимо, дійсно, людей, які б мали великий Божий плід в своєму житті. А, часто, бачимо, коли  віруючі   люди живуть за стандартами  цього  світу, маючи цілі, які актуальні для мирських людей, прагнуть багатства так, як би це було основа їхнього життя… Сьогодні постає важливе питання: "чому ми такі малопродуктивні у Божій справі"? Відповідь можна знайти у нижчезазначеному слові Христа: А між терен посіяне, це той, хто слухає слово, але клопоти віку цього та омана багатства заглушують слово, і воно зостається без плоду. (Матвія 13:22) Варто розуміти, що перед нами є дві дуже серйозні загрози, щоб реалізувати Боже покликання: 1.                щоденні  справи, завантаженість та суєта віку цього настільки навантажили нас, що ми забули про служіння Боже, ми забули про достатню молитву, ми забули про покликання Боже. У нас немає часу, щоб думати про духовне – ми дуже зайняті на роботі, нас так баг

МОЛИТВА ПРО ДОПОМОГУ

МОЛИТВА ПРО ДОПОМОГУ Господи, я знаю, що Ти єдиний мій Помічник у тій складній ситуації, яку я переживаю (розкажіть її і попросіть те вирішення, яке б Ви хотіли). Я віддаюсь в Твої руки і прошу, щоб Ти простив всі мої гріхи та позбавив мене від всякого прокляття. Я прошу, щоб Ти був від сьогодні і назавжди моїм Господом та Спасителем. Я знаю, що коли свої очі я зводжу на небеса, то звідти прийде мені допомога, я вірю, що мені допомога від Тебе, бо Ти вчинив небо й землю і для Тебе немає нічого неможливого! Ти не даси захитатись нозі моїй, не здрімає мій Сторож: оце не дрімає й не спить мій Сторож! Господь то мій Сторож, Господь моя тінь при правиці моїй; Удень сонце не вдарить мене, ані місяць вночі! Господь стерегтиме мене від усякого зла , стерегтиме Він душу мою; Господь стерегтиме мій вихід та вхід відтепер аж навіки! І за це я славлю Тебе, мій Бог і надзвичайно дякую,  в ім’я Ісуса Христа, Амінь. Сергій Гула

МОЛИТВА – ВІРУЮ, як основа християнського світогляду

МОЛИТВА – ВІРУЮ , як основа християнського світогляду Вірую в Єдиного Бога Отця , Вседержителя, Творця неба і землі, всього видимого і невидимого. І в Єдиного Господа Ісуса Христа, Сина Божого, Єдинородного, що від Отця народився перше всіх віків, Світло від Світла, Бога істинного від Бога істинного, рожденного, несотворенного, єдиносущного з Отцем, що через Нього все сталося. Він для нас, людей , і ради нашого спасіння зійшов з небес, і воплотився від Духа Святого і Марії Діви, і став чоловіком. І розп'ятий був за нас при Понтії Пилаті, і страждав, і був похований. І воскрес на третій день, як було написано. І возніся на небо, і сидить праворуч Отця. І знову прийде у славі судити живих і мертвих, і Царству Його не буде кінця.  І в Духа Святого , Господа Животворчого, що від Отця походить, що Йому з Отцем і Сином однакове поклоніння і однакова слава, що говорив через пророків. В Єдину, Святу, Соборну і Апостольську Церкву. Визнаю одне хрещення на від