Перейти до основного вмісту

ТОЙ, ХТО ХОДИТЬ ЗА ДУХОМ – АБО ФОРМУЛА ЗВІЛЬНЕННЯ ВІД РАБСТВА ГРІХА (притикаючого гріха)

ТОЙ, ХТО ХОДИТЬ ЗА ДУХОМ – АБО ФОРМУЛА ЗВІЛЬНЕННЯ ВІД РАБСТВА ГРІХА (притикаючого гріха)

Гріх – це те, що є найгіршим в житті людини, це те, що розділяє людину з Богом, це те, що приносить прокляття та болі, це те, що руйнує і знищує! Гріх – це те, з чим потрібно сильно боротися і мати владу над ним.

в дверях гріх підстерігає. І до тебе його пожадання, а ти мусиш над ним панувати. (Бут.4:7)

Гріх - це те, що завжди близько, більше того – є пожадання до гріха, але Бог каже – ми зобов’язані панувати над гріхом!!!

Але, на жаль, гріх панує над людством, а ще більше жаль, коли гріх панує над людьми віруючими, коли людина пізнала Господа Ісуса Христа, але не може звільнитися від притикаю чого, скритого, таємного гріха, і так триває роками, що і виявляється найбільшою трагедією для такою віруючої людини, саме через це людина покидає Бога, а потім і втрачає спасіння!

Але є формула для звільнення від рабства гріха – для невіруючих – це прийняття Ісуса Христа своїм Господом і Спасителем, для віруючих – це 8 глава послання до Римлян.

Тож немає тепер жадного осуду тим, хто ходить у Христі Ісусі не за тілом, а за духом, бо закон духа життя в Христі Ісусі визволив мене від закону гріха й смерти, щоб виконалось виправдання Закону на нас, що ходимо не за тілом, а за духом.
 Бо ті, хто ходить за тілом, думають про тілесне, а хто за духом про духовне.
Бо думка тілесна то смерть, а думка духовна життя та мир, думка бо тілесна ворожнеча на Бога, бо не кориться Законові Божому, та й не може.
І ті, хто ходить за тілом, не можуть догодити Богові.
А ви не в тілі, але в дусі, бо Дух Божий живе в вас. А коли хто не має Христового Духа, той не Його.
А коли Христос у вас, то хоч тіло мертве через гріх, але дух живий через праведність.
Тому то, браття, ми не боржники тіла, щоб жити за тілом; бо коли живете за тілом, то маєте вмерти, а коли духом умертвляєте тілесні вчинки, то будете жити.
Бо всі, хто водиться Духом Божим, вони сини Божі
(Рим.8:1-14)

1 – щоб не згрішити потрібно ходити за духом! Не керуватись власною душею, власним розумом, тілом, а найперше Духом Святим, який живе в нас! А взагалі – ми знаємо, що таке ходити за духом, чинити бажання Духа Святого? Нам потрібно цьому навчитися – в нас нема виходу, як у віруючих людей!;
2 – розуміти, що Христос визволив мене від рабства гріха, тобто гріх вже не може володіти мною, моїм тілом, моїми бажаннями – ні – це я вже маю владу над гріхом;
3 – зрозуміти, що найголовніша боротьба, від якої залежить чи ми будемо грішити, чи ні, відбувається в нашій голові, а точніше той вид думок, який панує в нашій голові!!! Якщо тілесні і плотські – ми будемо грішити, але якщо думки духовні, про Бога, про святість, про служіння Богу, про спасіння, про те, щоб протистояти дияволу та гріху – то гріху не буде місця!!!;
4 – показник людини духовної найперше і залежить від того, які думки в неї є! нам потрібно навчитись дисциплінувати свої думки і більше та постійно думати про духовні речі, і в думках навчитись спілкуватись з Богом, молитись та співати духовних пісень – ось показник духовної людини!!!;
5 – коли нам подобається думка гріховна і плотська, то ніякий духовний досвід, ніякі духовні знання вам не допоможуть, оскільки думка плотська – не корится Богу і не може, ось чому ви робите не те, щоб хотіли, оскільки думка гріховна має велику владу і треба все зробити, щоб не леліяти гріховну думку у вашій голові, а як тільки вона прийшла – відкинути її геть і натомість думати про святість, про спасіння, про Бога, про те, щоб протистати дияволу!;
6 – розуміти, що в нас живе Дух Святий, тому ми можемо бути духовні, тому ми можемо перемагати думки плотські, тому ми можемо панувати над гріхом!!!;
7 - ми повинні навчитися духом умертвляти плотські та гріховні вчинки, саме духом, духовними думками перемагається гріх, замінити плотські на духовні – і буде перемога!!!
8 – пам’ятати, що ми не боржники тілу, щоб виконувати його гріховні бажання, особливо сексуальні!!! Часто люди роблячи гріх, виправдовуються, що це потреба тіла, але Біблія говорить, що ми не боржники тілу, щоб ходити за її гріховними бажаннями!;
8 – розуміти, що якщо ми не розберемося з притикаючим гріхом – ми втратимо спасіння – що є найбільшою трагедією всього життя!

Наше найвище покликання – це бути синами, дочками Божими – а це ті люди, які навчились ходити по духу, керуючись волею і бажаннями Духа Святого!!!

Коментарі

  1. чудова стаття, дякую.
    Скільки часу ми приділяємо Богу щодня (молитва, таємна кімната, думки про Бога, прославлення, прочитання статей), настільки ми близько до нього.

    ВідповістиВидалити
  2. дякувати Господу, нам дійсно потрібно більше перебувати з Господом на протязі дня...

    ВідповістиВидалити
  3. Дякую за поясненням хай Бог благословить!

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

ДВІ ГОЛОВНІ ЗАГРОЗИ ДЛЯ БОЖОГО ПОКЛИКАННЯ

ДВІ ГОЛОВНІ ЗАГРОЗИ ДЛЯ БОЖОГО ПОКЛИКАННЯ Як мало сьогодні ми бачимо, дійсно, людей, які б мали великий Божий плід в своєму житті. А, часто, бачимо, коли  віруючі   люди живуть за стандартами  цього  світу, маючи цілі, які актуальні для мирських людей, прагнуть багатства так, як би це було основа їхнього життя… Сьогодні постає важливе питання: "чому ми такі малопродуктивні у Божій справі"? Відповідь можна знайти у нижчезазначеному слові Христа: А між терен посіяне, це той, хто слухає слово, але клопоти віку цього та омана багатства заглушують слово, і воно зостається без плоду. (Матвія 13:22) Варто розуміти, що перед нами є дві дуже серйозні загрози, щоб реалізувати Боже покликання: 1.                щоденні  справи, завантаженість та суєта віку цього настільки навантажили нас, що ми забули про служіння Боже, ми забули про достатню молитву, ми забули про покликання Боже. У нас немає часу, щоб думати про духовне – ми дуже зайняті на роботі, нас так баг

МОЛИТВА ПРО ДОПОМОГУ

МОЛИТВА ПРО ДОПОМОГУ Господи, я знаю, що Ти єдиний мій Помічник у тій складній ситуації, яку я переживаю (розкажіть її і попросіть те вирішення, яке б Ви хотіли). Я віддаюсь в Твої руки і прошу, щоб Ти простив всі мої гріхи та позбавив мене від всякого прокляття. Я прошу, щоб Ти був від сьогодні і назавжди моїм Господом та Спасителем. Я знаю, що коли свої очі я зводжу на небеса, то звідти прийде мені допомога, я вірю, що мені допомога від Тебе, бо Ти вчинив небо й землю і для Тебе немає нічого неможливого! Ти не даси захитатись нозі моїй, не здрімає мій Сторож: оце не дрімає й не спить мій Сторож! Господь то мій Сторож, Господь моя тінь при правиці моїй; Удень сонце не вдарить мене, ані місяць вночі! Господь стерегтиме мене від усякого зла , стерегтиме Він душу мою; Господь стерегтиме мій вихід та вхід відтепер аж навіки! І за це я славлю Тебе, мій Бог і надзвичайно дякую,  в ім’я Ісуса Христа, Амінь. Сергій Гула

МОЛИТВА – ВІРУЮ, як основа християнського світогляду

МОЛИТВА – ВІРУЮ , як основа християнського світогляду Вірую в Єдиного Бога Отця , Вседержителя, Творця неба і землі, всього видимого і невидимого. І в Єдиного Господа Ісуса Христа, Сина Божого, Єдинородного, що від Отця народився перше всіх віків, Світло від Світла, Бога істинного від Бога істинного, рожденного, несотворенного, єдиносущного з Отцем, що через Нього все сталося. Він для нас, людей , і ради нашого спасіння зійшов з небес, і воплотився від Духа Святого і Марії Діви, і став чоловіком. І розп'ятий був за нас при Понтії Пилаті, і страждав, і був похований. І воскрес на третій день, як було написано. І возніся на небо, і сидить праворуч Отця. І знову прийде у славі судити живих і мертвих, і Царству Його не буде кінця.  І в Духа Святого , Господа Животворчого, що від Отця походить, що Йому з Отцем і Сином однакове поклоніння і однакова слава, що говорив через пророків. В Єдину, Святу, Соборну і Апостольську Церкву. Визнаю одне хрещення на від