Перейти до основного вмісту

СПОКУСИ ТА ЯК З НИМИ БОРОТИСЯ


СПОКУСИ ТА ЯК З НИМИ БОРОТИСЯ

Нема такої людини, яка б не знала, що таке спокуси… а справді, що таке спокуса?
Спокуса – це бажання вчинити те, що є забороненим, те, що є гріховним і це те, що з часом принесе великі проблеми, горе та нещастя. Спокуса – це прагнення порушити встановлені правила та норми.
А чому спокуси існують?
Якби легко було б вжитті, якби їх не було б, як би не хотілося заміжнього чоловіка чи одружену жінку, якби не хотілося б речі, яка є не твоєю, якби не хотілося дивитися порнографію, якби не хотілося займатися сексом, коли ти неодружений, піти раніше з роботи, довше поспати, їсти те, що некорисно – список можна продовжувати до безкінечності…
І через всі ці спокуси приходить велике горе для людей:
Від спокус горе світові, бо мусять спокуси прийти; надто горе людині, що від неї приходить спокуса! (Матв.18:7)
Спокуси існують тому, що є джерело або автор спокус, який має своїм завданням, щоб людина спокусилась і вчинила гріх, ось чому спокуса має поганий наслідок – вона породжує гріх, який вже і знищує людину. Автором спокус є сатана, який в Біблії названий – спокусник.
І ось приступив до Нього спокусник, і сказав…(Матв.4:3)
 Сатана говорить через спокуси, щоб стимулювати нас до вчинення гріха… це основне завдання спокуси, а зроблений гріх породжує смерть: щастю, здоров`ю, сімейним відносинам, свободі, славі, позиції, чи часто і фізичну смерть.
Як боротись з спокусами?
А Він обернувся й промовив: Відступися від Мене, сатано, ти спокуса Мені, бо думаєш не про Боже, а про людське! (Матв.16:23)
Ісус чітко усвідомлював, звідки спокуси, яка їхня ціль і хто їх автор. Окрім цього Ісус показав, що потрібно робити зі спокусами – ні, не задовільняти їх, а навпаки – боротися з ними, відганяти їх і забороняти сатані спокушати вас.
Нижче наведений уривок з Біблії, показує як Ісус боровся зі спокусами сатани:
І ось приступив до Нього спокусник, і сказав: Коли Ти Син Божий, скажи, щоб каміння це стало хлібами! А Він відповів  Написано: Не хлібом самим буде жити людина, але кожним словом, що походить із уст Божих. Тоді забирає диявол Його в святе місто, і ставить Його на наріжника храму, та й каже Йому: Коли Ти Син Божий, то кинься додолу, бож написано: Він накаже про Тебе Своїм Анголам, і вони на руках понесуть Тебе, щоб об камінь коли не спіткнув Ти Своєї ноги. Ісус відказав йому: Ще написано: Не спокушуй Господа Бога свого! Знов диявол бере Його на височезную гору, і показує Йому всі царства на світі та їхнюю славу, та й каже до Нього: Це все Тобі дам, якщо впадеш і мені Ти поклонишся! Тоді каже до нього Ісус: Відійди, сатано! Бо ж написано: Господеві Богові своєму вклоняйся, і служи Одному Йому! Тоді позоставив диявол Його. І ось Анголи приступили, і служили Йому. (Матв.4:3-11)
Головне завдання сатани – це спокусити людину, для цього він буде використовувати різні засобу і що найголовніше ті, які нам подобаються, перед якими ми маємо «слабкість». В таких ситуаціях потрібно знайти сили, щоб сказати: «ні» та щоб наголосити на тому, що наше завдання: не грішити, залишаючись безпорочними. А також, необхідно відганяти спокусу і сатану від себе в ім`я Ісуса Христа і проголосити, що ви будете виконувати те, що завгодно Богу, а не йому.
Спокуса (тяжкий момент випробування) довго не триває, як правило, сатана бачучи, що ви не піддаєтесь і що воюєте проти нього – залишає вас. Будьте сильні в тому, щоб вистояти час спокуси!!!
В цьому і є зрілість людини, коли вона здатна не піддаватися спокусами, а протистояти їм.
Часто дуже важко побороти спокусу, якби так легко було б побороти спокусу, особливо сексуальну чи фінансову – тоді б всі були б вільні, не було жодного перелюбу, сексуальних дошлюбних та позашлюбних відносин, крадіжок та обманів. Але нам потрібно навчитися протистояти спокусі.
І найголовніша зброя проти спокуси є – молитва.
Пильнуйте й моліться, щоб не впасти в спокусу, бадьорий бо дух, але немічне тіло! (Мар.14:38)
Цей уривок з Біблії показує формулу боротьби зі спокусами – бути пильними і розуміти звідки може прийти спокуса. Як правило, вона іде звідти, де ви маєте побажання, які можуть бути гріховними. І в часи наближення спокус та в самій спокусі – молитись, молитись, молитись!!! Молитись допоки не почуєте, що спокусник відійшов. Молитись необхідно з проханням до Бога про підтримку та укріплення, а також протистояти в молитві силам сатани.   
Спокуси будуть, хочемо ми цього чи ні, а особливо для людей віруючих… тож наше завдання – навчитись завжди протистояти спокусам, тим самим стаючи зрілими та сильними в Бозі.
А для чого боротися проти спокус?
По-перше – для того, щоб гріх, породжений спокусою, не знищив нас;
По-друге – щоб побачити Божі благословіння та Божу славу в своєму житті!!!
Блаженна людина, що витерпить спокусу, бо, бувши випробувана, дістане вінця життя, якого Господь обіцяв тим, хто любить Його. Випробовуваний, хай не каже ніхто: Я від Бога спокушуваний. Бо Бог злом не спокушується, і нікого Він Сам не спокушує. Але кожен спокушується, як надиться й зводиться пожадливістю власною. Пожадливість потому, зачавши, народжує гріх, а зроблений гріх народжує смерть.
Не обманюйтесь, брати мої любі!
(Як.1:12-16)
Отже, ефективними засобами боротьби проти спокус є:
-        усвідомлення того, що спокуси будуть;
-        розуміння, що є автор спокус, сатана, який бажає, щоб Ви згрішили;
-        знання, що спокуса несе в собі зло, яке буде знищувати вас, ваше щастя, здоров`я, успіх в житті…;
-        молитва під час спокус;
-        проголошення уривків з Біблії, де говориться про святість життя;
-        забороняти сатані діяти проти вас;
-        слуханя духовної музики, а також співати її;
-        розуміня, що важкий час спокуси мене швидко;
-        знання того, що коли ви переможете спокусу – для вас є подарунок – Божі благословіння та вічне життя!!!

Сергій Гула

Коментарі

  1. Секрет, як все таки зупиняти спокуси і як жити щоб не грішити, знаходиться трохи нижче:

    http://www.youtube.com/watch?v=OM1B2344a10&feature=player_embedded

    ВідповістиВидалити
  2. Дякую за пост, за коментар і за відео!

    ВідповістиВидалити
  3. Дякую і Вам за зацікавленість...

    ВідповістиВидалити
  4. Дякую тому що від нудьги шукав я спокусу натомість натрапив на спокій умироворіння прочитавши про розуміння звідки авторство спокус хвиля спокус минула Дякувати Богу

    ВідповістиВидалити
  5. Дякую тому що від нудьги шукав я спокусу натомість натрапив на спокій умироворіння прочитавши про розуміння звідки авторство спокус хвиля спокус минула Дякувати Богу

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

ДВІ ГОЛОВНІ ЗАГРОЗИ ДЛЯ БОЖОГО ПОКЛИКАННЯ

ДВІ ГОЛОВНІ ЗАГРОЗИ ДЛЯ БОЖОГО ПОКЛИКАННЯ Як мало сьогодні ми бачимо, дійсно, людей, які б мали великий Божий плід в своєму житті. А, часто, бачимо, коли  віруючі   люди живуть за стандартами  цього  світу, маючи цілі, які актуальні для мирських людей, прагнуть багатства так, як би це було основа їхнього життя… Сьогодні постає важливе питання: "чому ми такі малопродуктивні у Божій справі"? Відповідь можна знайти у нижчезазначеному слові Христа: А між терен посіяне, це той, хто слухає слово, але клопоти віку цього та омана багатства заглушують слово, і воно зостається без плоду. (Матвія 13:22) Варто розуміти, що перед нами є дві дуже серйозні загрози, щоб реалізувати Боже покликання: 1.                щоденні  справи, завантаженість та суєта віку цього настільки навантажили нас, що ми забули про служіння Боже, ми забули про достатню молитву, ми забули про покликання Боже. У нас немає часу, щоб думати про духовне – ми дуже зайняті на роботі, нас так баг

МОЛИТВА ПРО ДОПОМОГУ

МОЛИТВА ПРО ДОПОМОГУ Господи, я знаю, що Ти єдиний мій Помічник у тій складній ситуації, яку я переживаю (розкажіть її і попросіть те вирішення, яке б Ви хотіли). Я віддаюсь в Твої руки і прошу, щоб Ти простив всі мої гріхи та позбавив мене від всякого прокляття. Я прошу, щоб Ти був від сьогодні і назавжди моїм Господом та Спасителем. Я знаю, що коли свої очі я зводжу на небеса, то звідти прийде мені допомога, я вірю, що мені допомога від Тебе, бо Ти вчинив небо й землю і для Тебе немає нічого неможливого! Ти не даси захитатись нозі моїй, не здрімає мій Сторож: оце не дрімає й не спить мій Сторож! Господь то мій Сторож, Господь моя тінь при правиці моїй; Удень сонце не вдарить мене, ані місяць вночі! Господь стерегтиме мене від усякого зла , стерегтиме Він душу мою; Господь стерегтиме мій вихід та вхід відтепер аж навіки! І за це я славлю Тебе, мій Бог і надзвичайно дякую,  в ім’я Ісуса Христа, Амінь. Сергій Гула

МОЛИТВА – ВІРУЮ, як основа християнського світогляду

МОЛИТВА – ВІРУЮ , як основа християнського світогляду Вірую в Єдиного Бога Отця , Вседержителя, Творця неба і землі, всього видимого і невидимого. І в Єдиного Господа Ісуса Христа, Сина Божого, Єдинородного, що від Отця народився перше всіх віків, Світло від Світла, Бога істинного від Бога істинного, рожденного, несотворенного, єдиносущного з Отцем, що через Нього все сталося. Він для нас, людей , і ради нашого спасіння зійшов з небес, і воплотився від Духа Святого і Марії Діви, і став чоловіком. І розп'ятий був за нас при Понтії Пилаті, і страждав, і був похований. І воскрес на третій день, як було написано. І возніся на небо, і сидить праворуч Отця. І знову прийде у славі судити живих і мертвих, і Царству Його не буде кінця.  І в Духа Святого , Господа Животворчого, що від Отця походить, що Йому з Отцем і Сином однакове поклоніння і однакова слава, що говорив через пророків. В Єдину, Святу, Соборну і Апостольську Церкву. Визнаю одне хрещення на від