Перейти до основного вмісту

ПРО ТЕ, ПРО ЩО НЕЗРУЧНО ГОВОРИТИ – анонізм, маструбація


ПРО ТЕ, ПРО ЩО НЕ ЛЮБЛЯТЬ ГОВОРИТИ –
анонізм, маструбація

Дійсно - це питання достатньо делікатне і дуже дискусійне. Одні говорять, що маструбація, анонізм гріх, інші - що це нормальна життєва потреба людини.
Це непросте питання, особливо для молодих і неодружених людей, а також і для віруючих, оскільки вони на роздоріжжі: "все ж таки, це гріх чи не гріх?...". 

В Біблії достатньо сказано щодо цього питання: 
1 - це про Онана (звідки і пішов термін анонізм), який намірино виливав своє насіння на землю, не бажаючи запліднити дружину свого померлого брата, що було гріхом в очах Богом (Буття 38:9-10).
2 - це згадка малакій в 1 посланні до Коринтян 6 глава, 9 вірш, де є опис тих, хто не попаде в Царство Боже, серед них є так звані «малакії». 
Малакія - від грецької "м`який", м`якотілий, той, хто легко піддається тиску. В новогрецікій мові Малакія переводиться як анонізм, відповідно - "малакас" переводиться як аноніст. 
Тобто в Біблії (1 Коринтянам 6:9) сказано, не грішіть, бо: ні блудники, ні ідолослужитилі, ні ті, що творять малакію... не вспадкують Царства Божого. 
Звідси, безперечно зрозуміло, що ми не повинні бути м`якими, шукаючи сексуальних задоволень шляхом маструбації чи анонізму, а навпаки - повинні бути сильними, щоб відмовитися від всякої сексуальної похоті, оскільки це важкий гріх, який позбавляє нас найосновнішого - спасіння та Царства Божого. 
Отже, шукання сексуального задоволення шляхом маструбації та анонізму – є безперечним смертельним гріхом.

В цьому питанні необхідно також виходити з двох важливих аспектів:
1 - анонізм, маструбація можуть бути результатом сильного сексуального тиску на організм людини;
2 - а може бути результатом - шукання сексуального задоволення, через фантазії, порнографію, еротику...
Безперечно, що сексуальне задоволення повинно бути залишене для одружених людей. Оскільки секс - задум Бога саме для одружених. Це таїнство сімейного ложа - і тільки!
Сексуальне задоволення шляхом маструбації та анонізму не можна шукати, тому що це буде гріхом, про що ми з'ясували вище. 
Чому це задоволення не можна шукати - тому що тут є небезпека сексуальних фантазій, що є гріхом, а також може бути причиною перегляду порнографії чи еротики для стимулювання себе - що є також гріхом. 
Також, в цьому питанні, потрібно берегтися від всякого роду залежностей. До прикладу, нещодавно знайшли мертвого заступника міністра зовнішньої торгівлі Аргентини, 33-річного Івана Хейна («зірки Аргентинської економіки»), який був знайдений мертвим у своєму номері, роздягнутим та повішеним на власному ремені з виявленням сперми на його тілі (сексуальна асфікція), що є свідченням того, що він шукав глибокого сексуального задоволення шляхом анонізму та часткового обмеження повітря до легень через перетискання горла ременем, так, нібито, посилюється сексуальне задоволення. Жахлива трагедія, що сталася через прикру сексуальну залежність, але все ж таки, все розпочиналося, напевно, з анонізму... гріх ніколи не стоїть на місці, його завданням є - зробити людину залежною через різноманітні похоті, а потім знищити цю людину. А точніше - це завдання диявола, інструментом якого виступає гріх, як в Біблії сказано: 

"Пожадливість потому, зачавшись, народжує гріх, а зроблений гріх народжує смерть".
(Якова 1:15)

Щодо сексуального тиску - то він може бути покритий або благодаттю Божою, або шляхом анонізму, маструбації. 
Бог знає і розуміє наші сексуальні потреби, Він нас створив, тому: «зі щирим Він поступає відповідно до щирості його, а з лукавим по лукавству його». Будьте щирі з Богом в цьому питанні і Бог дасть Вам розуміння як поступати в цій ситуації, а також благодать, щоб не грішити. 
Благодать в цьому питанні є чи не найголовнішою, оскільки можна все знати, що маструбація, анонізм - це гріх, але все одно грішити - тому що нема благодаті. Тож, просіть в Бога про благодать, щоб бути святими у ваших вчинках та робіть все, щоб не втратити цю святість, бо її можна легко втратити через компроміс (думати про гріховні сексуальні речі, читати непристойні теми,  дивитись еротику, порнографію...).  
Навіть якщо маструбація чи анонізм буде результатом сильного сексуального тиску або під час сну – Бог є милостивий, щоб простити вас і покрити своєю милістю. Не варто ховатися від Бога, навпаки - діліться з Ним всім, що Вас турбує, пригнічує, завдає болю та смутку. Дух Святий має для Вас утішення та шляхи вирішення цієї проблеми.

Однозначно, нам, як віруючим людям, потрібно прагнути святості, бо без неї неможливо розвивати відносини з Богом, отримувати благословіння, і що найголовніше - спасіння!

Отже:

Як слухняні, не застосовуйтеся до попередніх пожадливостей вашого невідання, але за Святим, що покликав вас, будьте й самі святі в усім вашім поводженні, бо написано: Будьте святі, Я бо святий! І коли ви Отцем звете Того, Хто кожного, не зважаючи на особу, судить за вчинок, то в страху провадьте час вашого тимчасового замешкання.
(1Петра 1:14-17)

Блаженна людина, що витерпить спокусу (випробування), бо, бувши випробувана, дістане вінця життя, якого Господь обіцяв тим, хто любить Його.
(Як.1:12)

Підсумовуючи, зроблю висновки:

1 маструбації, анонізму не потрібно шукати як сексуального задоволення, яке може привести до сексуальної залежності – що є гріхом, що має наслідком - духовну смерть;
2 потрібно покладатися на благодать Божу в сексуальних питаннях і бути з Ним щирим. Господь обов'язково укріпить та допоможе Вам бути вільним від анонізму та маструбації;
3 потрібно дуже дисциплінувати себе та свій розум, щоб не мати сексуальних роздумів та фантазій, саме це є першопричиною будь-якого сексуального гріха;
4 не дивитись порнографію і еротику – що є беззаперечним гріхом;
5 не бажати сексуального задоволення, знаючи, що воно призначене для одружених. Краще прагнути іншого задоволення – від пізнання та спілкуванням з Богом.

Розумію, що це нелегко, але ми повинні жертвувати, якщо хочемо залишатися Божими людьми, які вспадкують не тільки Царство Небесне, але і великі Божі благословіння ще за нашого земного життя!!!


А праведний нехай ще чинить правду, а святий нехай ще освячується!

(Об'явлення 22:11)




Сергій Гула





sg

Коментарі

  1. Маленькое уточнение:
    Обращаясь к коринфским христианам, Павел наставляет их не соглашаться с аморальностью среди своих братьев, 1 Кор. 6: 9-10 «Или не знаете, что неправедные Царства Божия не наследуют? Не обманывайтесь: ни блудники, ни идолослужители, ни прелюбодеи, ни малакии, ни мужеложники, ни воры, ни лихоимцы, ни пьяницы, ни злоречивые, ни хищники - Царства Божия не наследуют» (Синодальный перевод). В Современномй переводе – «…никакие безнравственные люди, никакие идолопоклонники, развратники, гомосексуалисты и извращенцы…». В этом стихе употребляется два слова - малакии и мужеложники, им соответствуют греческие - malakois и arsenokoitai. Греческие ученые говорят, что впервые века слово malaokois вероятно означало "женственные мальчики по вызову". Новый пересмотренный стандартный вариант перевода Библии говорит "мужчины-проститутки" . Слово arsenokoitai означает мужчина-гомосексуалист.

    ВідповістиВидалити
  2. Вірно, грецька мова дійсно унікальна, одне їхнє слово може означати багато значень на нашій мові, тому слово малакія, також і трактується як той, хто сам себе вдовільняє шляхом сексуальної практики...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. а як стосоано одоуженрх, що займаються цим через те.ю що у дружини хвороба?

      Видалити
    2. На здоров*я )))

      Видалити
  3. Хотела бы добавить к этой хорошей статье вот что. Если у вас сомнения по этому вопросу или вы уже поняли, что это грех, но бросить занятия рукоблудством все-равно не получается, то нужно начать с лечения головы, т.е. обновлять свой разум. Живя в этом обществе, мы воспитаны по его стандартам, и в каких-то вещах мы живем по стандартам греха, хотя уже и не подозреваем об этом. Скорее всего в голове сидят еще мысли, что анонизм, мастурбация это нормально, допустимо, позволительно. Если это так, если мысли и поступки продолжают возвращаться, возьмите Евангелие и повыписывайте все отрывки, которые говорят об этом вопросе. Например, о том, чтобы мы жили по духу, а не по плоти, удаляли от себя плоды плоти, которые суть нечистота, непотребство и т.д. Читайте эти слова каждый день, потому что похотливые мысли, слова и картинки тоже есть в каждом дне.
    Это борьба, нужно вести её ежедневно, обновляясь с слове, обновляясь в своем решении. Если упал, это лишь одна проигранная битва, но не проигранная война. Нужно поднятся и сражаться дальше.
    "Если делаешь доброе, то не поднимаешь ли лица? а если не делаешь доброго, то у дверей грех лежит;если делаешь доброе, то не поднимаешь ли лица? а если не делаешь доброго, то у дверей грех лежит; он влечет тебя к себе, но ты господствуй над ним."Бытие 4:7

    ВідповістиВидалити
  4. По-перше, грецьке слово малакос має де-що ширше значення.
    По-друге, варто розуміти різницю між поняттями "Царство Боже" і "Царство Небесне".
    По-третє, словосполучення "смертельний гріх" - виглядає страшно, але невідомо звідки воно взялося і до чого тут знаходиться?

    Як тут справедливо відмічено — будь-який гріх народжує смерть. І гріхи приховані значно небезпечніші за гріхи зовнішні.

    Павло перераховує де-які очевидні гріхи з причини розпущеності Коринтян і легковажності щодо гріха. Тобто, замість того, щоб зростати в пізнанні і благодаті Господа, вони просто розслабилися, гадаючи, що раз немає осуду, то отримаємо всі насолоди, які бачимо.

    Павло ж цими посланнями заохочував їх вправлятися в Божому царстві, в насолодах Життя, а не гріха.

    І нічого страшного. Вони святі, спасенні, народжені від Бога діти, просто "наїлися каки", про що їх навчають, що так не добре робити. То — не їжа. То — кака.
    ;)

    ВідповістиВидалити
  5. Человек творение поклоняющееся.Наше сердце всегда активно,каждую минуту мы кому то или чему то поклоняемся.Бог дал заповедь, чтобы человек поклонялся Ему одному Исход 20:2-5 и хранил себя от идолов.1 Ин 5:21.Когда человек ищет сексуального удовлетворения следует задать вопрос: чему я поклоняюсь в данный момент? Это касается и сексуальной жизни в браке Евр 13:4.Каждый осознанный грех- это завет с идолом, в Иез 14:4 написано ,что Бог не будет отвечать человеку который не желает расставаться со своими идолами сердца.Не стоит ожидать перемен в духовной жизни и духовного роста ,если не решается вопрос с грехом.

    ВідповістиВидалити
  6. По моему мнению,- разглядывание женщин, просмотр порно-ню продукции и самоудовлетворение супруга - прелюбодеяние и достаточная причина для развода через неверность

    "да будет брак честен и ложе непорочно...", "завет я положил с глазами моими , чтобы не помышлять мне о девице..."," чтобы каждый научился соблюдать свой сосуд в святости и чести..".

    Бог, как я думаю, ненавидит развод, и естественно, причины, которые его влекут.

    "скверный пусть ещё сквернится, святой да освящается ещё..."

    Проживёшь без женщины месяц -проживёшь и жизнь!
    Самоудовлетворение - результат общего упадка духа и отрешенности от Господа.

    Многое можно предпринимать, а можно помолиться - "Господи, пронеси меня на Твоих руках!!!"

    ВідповістиВидалити
  7. Тим, хто хоче отримати повну премогу в питаннях статевої чистоти переконливо рекомендую уважно прочитати книгу Стівена Артерберна "Боротьба кожного чоловіка" (Борьба каждого мужчины). Бог через цю книгу повністю змінив моє життя і допоміг отримати перемогу. Дякую Йому за це і бажаю вам успіху в цій боротьбі!

    ВідповістиВидалити
  8. Слово "порно " означает- супружеская измена.
    А Малакия был наказан скорей всего за то , что он не хотел продлить род своего брата , то что Бог требывал по закону !!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Це гріх і крапка. Немає виправдання гріху, а особливо не треба шукати цього виправдання в Біблії. Кожен отримав від Бога розум і совість - інструмент розпізнавання добра і зла. Коли мастурбуєте ви можете думати що це добро? Звісно ні, всі ми знаєм, що це зло, тільки не у всіх вистачає мужності і бажання визнати це.

      Видалити
  9. >Анонім3 травня 2013 р. 18:57 - Не Малакія, а Онан.
    Топікстартеру: у Вас "анонізм" від "анонімність"? Чи все таки "онанізм" від Онана?

    "1 - це про Онана (звідки і пішов термін анонізм), який намірино виливав ... " "Намірино" - це, пробачте, як? І звідки? Калька російского "намеренно"?

    ВідповістиВидалити
  10. Друзья,я сейчас не говорю, хорошо или плохо мастурбировать, но, нужно же вникать и изучать Писание, а не отталкиваться от собственного восприятия Библии! Будьте объективными!!!!!!!!!!!!!!!!Читайте:"И сказал Иуда Онану: войди к жене брата твоего, женись на ней, как деверь, и восстанови семя брату твоему. Онан знал, что семя будет не ему, и потому, когда входил к жене брата своего, изливал на землю, чтобы не дать семени брату своему. Зло было пред очами Господа то, что он делал; и Он умертвил и его".В данном отрывке описывается не мастурбация, а прерванный половой акт, а грехом является нарушение закона, по которому деверь должен был стать отцом ребёнка овдовевшей невестки. Онан не мастурбировал, а прерывал половой акт!!!!!!!!!!!!В первом послании к Коринфянам (1Кор.6:9) под словом «малакия», по толкованию библейского словаря Брокгауза, подразумевается мужчина или юноша, который позволяет «мужеложникам» использовать себя для удовлетворения сексуальных потребностей[Библейский словарь Брокгауза].
    Однако составитель другого библейского словаря Владимир Вихлянцев считает, что апостол Павел под словом «малакии» имел в виду пресыщенных, изнеженных людей, чрезмерно предающихся удовольствиям и сладострастию.[Библейский словарь Вихлянцева]. Благословений вам! С уважением, Александр Жуковин.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Полностью согласна с вами Александр. Грех оправдать нельзя, но превратно истолковывать Слово Бога тоже грех. Господь прекрасно знает, насколько мы не совершенны и поэтому четко Им сказано "Претерпевший до конца спасется". Думайте))

      Видалити
    2. У старому завіті Втор.22:5 якраз і говориться про те, що не може чоловік одіватись у жіноче плаття, тобто міняти свою стать. Це гріх. Подивіться на переклад слова малікії у інших перекладачів - подібні до жінок, про онанізм ні у кого не написано. І коли йдеться про самого Онана, то його покарали не за "рукоприкладство", а саме за те, що він не схотів виконати Закон, волю Божу. В самій Біблії більше не має ніде вказівок, що "онанізм" - це гріх. Коли ми задовільняємо голод - ми отримуємо задоволення, і задоволення всіх фізичних потреб є природнім, тобто створеним самим Богом механізмом. Людина має право вибору яким чином задовільняти свої потреби. У всьому потрібно знати міру. Сексуальні фантазії - це ще не гріх, гріх - це реалізації цих фантазій у протиприродній спосіб, тобто з порушенням того способу задоволення своїх потреб, який прописав нам Господь. Вино пити - не гріх, але упиватись ним, тобто руйнувати своє тіло і наближати смерть - це вже гріх. Мастурбація - не гріх, але можна задрочитись досмерті... До всього потрібно ставитись відповідально. Навіть до пояснень незрозумілих слів, бо можна так залякати дітей, що вони після цього не зможуть своїх дітей зробити - і це також є гріхом, якій впаде на голову не зовсім розумного толмача. Не потрібно бути монахом - це шлях одиниць, лише вибраних. Не портібно бути розбещеним збоченцем - це шлях у прірву. Потрібно бути поміркованою, розумною людиною, котра у своєму житті керується Божественними дороговказами.

      Видалити
  11. Павел это обрезанный саддукей Савл, который никогда не видел Иешуа живым. Он стал апостолом после того как предавший Иешуа Иуда повесился на осине.

    ВідповістиВидалити
  12. Все що тут написано, висосано із пальця і неправильно трактовано. А вводили людей в оману дуже великий гріх, адже Онан і був покараний за брехню, бо обяцяв жінці дитину, а Богу казав що виконає закон, а сам брехав.

    ВідповістиВидалити
  13. Все що тут написано, висосано із пальця і неправильно трактовано. А вводити людей в оману дуже великий гріх, адже Онан і був покараний за брехню, бо обіцяв жінці дитину, а Богу казав, що виконає закон, а сам брехав. Краще б щось хороше проповідували, та вселяли в серця любов, а не вигадували гріхи, та вигадували всілякі збочення.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

ДВІ ГОЛОВНІ ЗАГРОЗИ ДЛЯ БОЖОГО ПОКЛИКАННЯ

ДВІ ГОЛОВНІ ЗАГРОЗИ ДЛЯ БОЖОГО ПОКЛИКАННЯ Як мало сьогодні ми бачимо, дійсно, людей, які б мали великий Божий плід в своєму житті. А, часто, бачимо, коли  віруючі   люди живуть за стандартами  цього  світу, маючи цілі, які актуальні для мирських людей, прагнуть багатства так, як би це було основа їхнього життя… Сьогодні постає важливе питання: "чому ми такі малопродуктивні у Божій справі"? Відповідь можна знайти у нижчезазначеному слові Христа: А між терен посіяне, це той, хто слухає слово, але клопоти віку цього та омана багатства заглушують слово, і воно зостається без плоду. (Матвія 13:22) Варто розуміти, що перед нами є дві дуже серйозні загрози, щоб реалізувати Боже покликання: 1.                щоденні  справи, завантаженість та суєта віку цього настільки навантажили нас, що ми забули про служіння Боже, ми забули про достатню молитву, ми забули про покликання Боже. У нас немає часу, щоб думати про духовне – ми дуже зайняті на роботі, нас так баг

МОЛИТВА ПРО ДОПОМОГУ

МОЛИТВА ПРО ДОПОМОГУ Господи, я знаю, що Ти єдиний мій Помічник у тій складній ситуації, яку я переживаю (розкажіть її і попросіть те вирішення, яке б Ви хотіли). Я віддаюсь в Твої руки і прошу, щоб Ти простив всі мої гріхи та позбавив мене від всякого прокляття. Я прошу, щоб Ти був від сьогодні і назавжди моїм Господом та Спасителем. Я знаю, що коли свої очі я зводжу на небеса, то звідти прийде мені допомога, я вірю, що мені допомога від Тебе, бо Ти вчинив небо й землю і для Тебе немає нічого неможливого! Ти не даси захитатись нозі моїй, не здрімає мій Сторож: оце не дрімає й не спить мій Сторож! Господь то мій Сторож, Господь моя тінь при правиці моїй; Удень сонце не вдарить мене, ані місяць вночі! Господь стерегтиме мене від усякого зла , стерегтиме Він душу мою; Господь стерегтиме мій вихід та вхід відтепер аж навіки! І за це я славлю Тебе, мій Бог і надзвичайно дякую,  в ім’я Ісуса Христа, Амінь. Сергій Гула

МОЛИТВА – ВІРУЮ, як основа християнського світогляду

МОЛИТВА – ВІРУЮ , як основа християнського світогляду Вірую в Єдиного Бога Отця , Вседержителя, Творця неба і землі, всього видимого і невидимого. І в Єдиного Господа Ісуса Христа, Сина Божого, Єдинородного, що від Отця народився перше всіх віків, Світло від Світла, Бога істинного від Бога істинного, рожденного, несотворенного, єдиносущного з Отцем, що через Нього все сталося. Він для нас, людей , і ради нашого спасіння зійшов з небес, і воплотився від Духа Святого і Марії Діви, і став чоловіком. І розп'ятий був за нас при Понтії Пилаті, і страждав, і був похований. І воскрес на третій день, як було написано. І возніся на небо, і сидить праворуч Отця. І знову прийде у славі судити живих і мертвих, і Царству Його не буде кінця.  І в Духа Святого , Господа Животворчого, що від Отця походить, що Йому з Отцем і Сином однакове поклоніння і однакова слава, що говорив через пророків. В Єдину, Святу, Соборну і Апостольську Церкву. Визнаю одне хрещення на від