Перейти до основного вмісту

ДЕСЯТИНА – жертвувати, чи не жертвувати?


ДЕСЯТИНА –
жертвувати, чи не жертвувати?

Достатньо дискусійне питання – чи не так?

Давати чи не давати десятину в церкву?

Більшість людей не дають десятину і часто засуджують тих, хто дає десятину, як пожертву  – чому так? Адже, така жертва Богу у фінансах – має викликати тільки похвалу, однак не завжди.  

Чому люди не хочуть давати десятину від свого часу, ресурсів, грошей???
Ця проблема не нова, і виникла не тільки сьогодні, ця проблема виникли багато століть тому, особливо, коли ми почитаємо старий Заповіт, Книгу Малахії 3 глава.

Від устав Моїх ви відступили з днів ваших батьків, і їх не стерегли. Верніться ж до Мене, і вернусь Я до вас! промовляє Господь Саваот. Та говорите ви: У чому повернемось?
Чи Бога людина обманить? Мене ж ви обманюєте, ще й говорите: Чим ми Тебе обманили? Десятиною та приносами!
Прокляттям ви прокляті, а Мене обманили, о люду ти ввесь!
Принесіть же ви всю десятину до дому скарбниці, щоб страва була в Моїм храмі, і тим Мене випробуйте, промовляє Господь Саваот: чи небесних отворів вам не відчиню, та не виллю вам благословення аж надмір?
І ради вас забороню Я все те, що жере, і воно не понищить вам земного плоду, і не заб'є винограду вам на полі, говорить Господь Саваот.
І будуть всі люди вважати вас блаженними, бо будете ви любим Краєм, говорить Господь Саваот.
(Малахії 3:7-12)

Достатньо серйозне звернення Бога до людей – чи не так???
Ми відвернулися від Божих настанов, і дійсно ще з часів наших батьків, вони, як правило, також не давали десятини… не звикли, не знали, не хотіли – хто так просто захоче віддати 10% свого заробітку, жадність, егоїзм, невірство...

А, ще є один дуже залізний аргумент, чому люди не дають десятину - десятина стосувалась старого заповіту, а ми живемо за часів нового заповіту, і там нічого не сказано про необхідність давання десятини, Ісус про це не вчив…
По-перше: чи старий заповіт втратив свою силу? Чи ми не користуємось багатьма книгами старого заповіту, наприклад псалмами, притчами – користуємось, особливо те, що стосується захисту та благословення (наприклад псалом 90…)
По-друге: Ісус говорив про десятину і ніяк її не виключив з необхідності її приношення в церкву.
Горе вам, книжники та фарисеї, лицеміри, що даєте десятину із м'яти, і ганусу й кмину, але найважливіше в Законі покинули: суд, милосердя та віру; це треба робити, і того не кидати. (Від Матвія 23:23).
Ісус чітко зазначив, що ми повинні мати милосердя, віру, справедливість, але також і не забувати про десятину і її виконувати!!!

Ну і ще один - дуже важливий аспект в Новому Заповіті щодо десятини, який, на жаль, ми, на сьогодні, не можемо виконати… Це те, що відображено в Книзі Діяння Святих Апостолів, тобто зразок життя перших християн для нас:
Дії Святих Апостолів 4:32-34
А люди, що ввірували, мали серце одне й одну душу, і жоден із них не вважав що з маєтку свого за своє, але в них усе спільним було.
І апостоли з великою силою свідчили про воскресення Ісуса Господа, і благодать велика на всіх них була!
Бо жоден із них не терпів недостачі: бо, хто мав поле чи дім, продавали, і заплату за продаж приносили, та й клали в ногах у апостолів, і роздавалося кожному, хто потребу в чім мав.

ЦЕ СТАНДАРТ НОВОЗАВІТНЬОЇ ЦЕРКВИ.

Знаєте чому Ісус не так багато говорив про десятину, а тому що для новозавітного християнина, це взагалі не має бути проблемою, він буде набагато щедріший для Божого дому, для нужденних людей,  аніж десятина.

А чому, люди ще не хочуть давати десятини – це питання жертви, треба відірвати щось таке, що для має велику цінність. Адже ж погодьтесь, що гроші мають велику владу, і велику цінність для людей. Виходить, що люди не змінились, гроші продовжують володіти ними і є великою цінністю для них.

Римлянам 12:1

Тож благаю вас, браття, через Боже милосердя, повіддавайте ваші тіла на жертву живу, святу, приємну Богові, як розумну службу вашу.

Десятина – є не тільки розумним служінням Божим, але є великою необхідністю для хорошого духовного стану нації, яка турбується матеріально про тих, хто за них молиться та поститься, наставляючи їх в Слові Божому.
І ще, десятина, має знак добровільності, коли людина добровільно і постійно буде вірна в цьому, то прийдуть на наї великі Божі благословення, які обіцяні в Богом в Біблії:
Принесіть же ви всю десятину до дому скарбниці, щоб страва була в Моїм храмі, і тим Мене випробуйте, промовляє Господь Саваот: чи небесних отворів вам не відчиню, та не виллю вам благословення аж надмір?
І ради вас забороню Я все те, що жере, і воно не понищить вам земного плоду, і не заб'є винограду вам на полі, говорить Господь Саваот.
І будуть всі люди вважати вас блаженними, бо будете ви любим Краєм, говорить Господь Саваот.
(Малахії 3:7-12)
Чи повіримо ми в ці благословення, адже десятина – це і мірило нашої віри, чи повіримо Богу в те, що якщо ми будемо вірні в десятинах і приношеннях, що Бог нас благословить – вибір за нами!

P.S.
автор не є священнослужителем, і не отримує жодного винагородження з церковної казни.

Коментарі

  1. Цікава стаття. Та для мене це досі дискусійне запитання. Можливо, варто ту десятину віддати людям, які дуже потребують грошей. Адже Церква - це н еструктура і не приміщення. Церква - це народ Божий.

    ВідповістиВидалити
  2. Дійсно, люди дуже часто кажуть, що краще десятину віддавати бідним людям.
    Тут питання в тому, що є пожертви, приношення і є десятина - це окремі речі!!!
    Бог чітко дає постанову, що десятину необхідно приносити в Храм!
    Десятина - не є пожертвою чи приносом для бідних чи нужденних, десятина - це окреме вид даяння, яке Бог призначив для тих, хто піклується про нас духовно, тобто для Храму і служителів Божих!!!

    ВідповістиВидалити
  3. Дякую за суперську статтю!
    Один дуже заможній бізнесмен говорив, що для досягнення успіху потрібно щомісяця відкладати 10% свого заробітку у недоторканий запас, аби завжди мати капітал для нової справи у випадку невдачі. "Ви навіть не зауважите цього, адже на 90% можна прожити так само, як і на 100%".
    Чи ж не благословить Бог нас і наші справи, якщо приноситимемо до його Храму 10% нашого заробітку?
    Чи не набагато більше отримаємо і менше втратимо з Його допомогою?
    P.S. Я також не отримую нічого з Церковної казни :)))

    ВідповістиВидалити
  4. Элементарное незнание Слова Божьего,расчитаное на тех кто не изучает Библию,а живет"откровениями"вот таких горе-учителей как автор этой статьи!
    P.S. Сережа ничего личного!

    ВідповістиВидалити
  5. :)))

    не називаю себе "вчителем", занадто високий статус!

    також, ніколи мої статті не викликали горя, а навпаки, вдячності...

    і ще, краще писати по суті, оперуючи аргументами

    а то легко розкидатися словами, навішуючи погані клейма - не годиться!!!

    ВідповістиВидалити
  6. Дякую за статтю. Дійсно Слово Боже закликає нас давати десятини в храм. Є дуже багато свідчень, як Бог благословляв тих, хто охоче жертвує. Цей принцип спрацьовував і спрацьовує в моєму житті. Ми наприклад в своїй сімї прийняли рішення крім десятини ще й три відсотка відкладати на потреби бідних. Це ніби не велика сума, але регулярно відкладена вона зростає і коли Господь показує нам людину з потребою, то не проблема пожертвувати ці кошти і це не б'є по сімейному бюджету.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Оксана храма нет,он разрушен, нет колена Левия которому Израиль обязан был по закону приносить десятину. Занавес разорвалась!!!Иисус исполнил закон, оставив нам заповедь любви, усыновив нас!Мы теперь семья Великого Бога и призваны заботься друг о друге,проявляя милость ищедрость по отношению друг ко другу.И Отец благословляет нас не за десятины которых нет(вы помните историю когда к Петру подошли храмовые служители и потребовали денег на содержание храма и Иисус отправил Петра к озеру что бы он поймал рыбу в нутри которой находились дидрахмы и заплатил храмовый налог за себя и ИисусаПри этом Иисус сказал,что сыны свободны)а за то что Он любит нас больше жизниТот Который Сына предал на смерть ради нас,как с Ним не дарует нам всего!!!Подумайте над этим Оксана!

      Видалити
  7. Бог ніколи не залишить без благословінь тих людей, які без всяких "але" виконують Його волю, не свою...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Улыбнуло от этого комментария!Попробую провести аналогию :Приходит отец домой ,сын просит у отца 100гр!Тот ему их дает,ведь отец все таки и очень любит своего сына. А сын по доброте душевной лихо отделяет 10 гр. и говорит держи папик и ни в чем себе не отказывай!Это твое кровное!!!

      Видалити
    2. Річ в тім, що ми Богу нічого не даємо, десятина не встановлена для Бога, а для Божої церкви та його служителів - ось основний принцип. Люди турбуються про наш духовний стан, а ми не забуваємо про них, щоб в храмі Божому було все потрібне!

      Видалити
    3. Сережа! Бог дал четкое определение,кому принадлежит десятина в Евр 7-5,что десятину имеют права брать только колено Левия по закону, который ты исходя из твоего комментария чтишь до сих пор,надеюсь, что и остальные 612 заповедей ты также соблюдаешь?Потому что для меня конец закона Христос!Поэтому не надо ничего придумывать по поводу десятины,которая якобы предназначается на поддержку служителей!Я за то что бы поддерживать служителей но для этого есть пожертвования в том числе и целевые!

      Видалити
    4. Дуже Важливо розуміти кінець закону якого поклав кінець Христос - це кінець закону гріха та смерті - крапка!!!

      Але аж ніяк весь закон, до прикладу, поваги і пошани батьків - закон, не красти - закон, не чинити перелюб - закон - цим законам ніхто кінець не клав!!! так само як і десятині!!!

      Щодо решти постанов - так їх можна виконувати, покладаючись на допомогу Духа Святого!!!

      Чому десятина, а не пожертвування - статистика свідчить, що середньо статична пожертва складає 7,50 коп. - і все - ви розумієте, що за такі кошти, храм не в здатності утримувати, я вже не говорю про життєві необхідності священнослужителів!!!

      Люди жадні, на жаль, і Бог це знає і ми також!!!

      Видалити
    5. Сережа ты просто не устаешь меня удивлять! Как можно сравнивать 10 заповедей которые являются Моральным кодексом,с десятиной, которая являеться постановлением(правилом)! Хочу тебя огорчить В.З. десятина не является заповедью! Заповедью является то что собирать ее может только колено Левия (Евр.7:5)! А вот беззаконием является то что ее собирают как раз те кому она не принадлежит!!!

      Видалити
    6. Це прекрасно дивувати :))

      10 заповідей - це аналогічний закон, постанова, яка стосується і заповіді чи постанові десятина.

      Адже, що таке заповідь - заповідь, від слова "заповідати", тобто прохання, чогось дотримуватись.
      От і Бог дав прохання дотримуватись певних постанов, щоб людині було добре: Господь заповідав, не красти, не бажати чужого, поважати старших, дотримуватись десятини...
      В Книзі пророка Малахії ми чітко бачимо, що десятина є Заповідь!!!
      І десятина найперше належить священнослужитилями, кими були коліно Левія - ось це фундаментальний принцип - підтримка всіма іншими - священнослужителів!!!

      Видалити
    7. Автор видалив цей коментар.

      Видалити
  8. Аргументы,без проблем!Дело в том,что я не уверен что они будут для тебя аргументами,но я все таки попробую.В Евр.7-5 автор послания ссылаясь на закон Моисея утверждает что десятину имеют брать по закону колено Левия!Десятина приносилась только с храм,который находился в Иерусалиме,собиралась только на территории Израиля,только обрезанными,только продуктами,только 3 раза в течении 7 лет, причем один раз в семилетний цикл она собиралась левитами конкретно вкладовые Храма,а два других раза она съедалась пред лицем Гоподним!!!Исходя из написанного считаю практику собирания ВЗ. десятины преступной и которой нет места в Новозаветной церкви! Советую изучить этот вопрос более тчательно!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. - Річ в тім, що закон про десятину був встановлений ще до того, як був побудований Єрусалим і храм в Єрусалимі!!!
      - А продуктами вона приносилась тому, що в ці часи ще не було грошово-фінансової системи, тобто не було грошей, як таких, тому і десятина давалася продуктами, як основною одиницею на той час!
      - щодо нового заповіту, то він не відмінив Старий, тим більше Ісус чітко зазначив, що старий заповіт потрібно виконувати і в частині десятини!!! - Матвія 23:23

      До речі, а подивіться в історію церкви України - пам'ятаєте Десятинну церкву..., думайте дальше - чому?

      Будь ласка, будьте обережні з висловлюванням, щодо вказування, що ця діяльність є злочинною - цим можна багато чого нехорошого накликати на себе, це Божі речі!!!

      Дійсно, є необхідність в кращому вивчені цього питання!!!

      Видалити
    2. Сергей, пожалуйста, поинтересуйтесь историей Израиля, прежде чем писать о том, что не было денег. Золото и серебро было всегда.

      Видалити
    3. Дякую поцікавився - аналогічна порада Вам.

      Смішно називати золото чи срібло грошима - це 2 великі різниці!!!

      В часи установлення десятини - в Ізраїлі ще не було власної грошової одиниці, монет чи !!! (раджу почитати історію :) )

      Видалити
    4. Да Дмитрий тут вы не правы,разве могут быть деньги золотыми или серебряными!Денги это гривны, ну в крайнем случае это могут быть несчастные долары или евро! А их на то время в Израиле небыло!!! Тут Сергей прав!!!

      Видалити
    5. Дякую Вам за визнання моєї правоти!!!

      Адже дійсно дорогоцінний метал (золото, срібло), не є грошовою одиницею, як Ви зрозуміли.

      Видалити
    6. Шекель или сикль мера веса золота или серебра у древних евреев и других семитских народов ;шекель серебра (монета около 14гр.)служила стандартной едденицей на Блиэнем Востоке.
      В древности шекель был мерой веса золота и серебра (так называемая Библейская еденица веса) в русско-язычных источниках обычно упоминается как сикль(к примеру 10 сиклей серебра) в разные эпохи сикль составлял от 9 до 17 гр. Упоминание о шекеле как мере веса восходит ко второму тысячелетию до н. э. ;шумеры использовали эталоном. вес 1 зерна пшеницы(0,046 гр)-ше или шеум (буквально зерно),180 ше составляли сикль 8,28 гр,на иврите оно трансформировалось в шекель. Шекель серебра был стандартной денежной еденицей!!! Тридцать серебренников за которые согласно Евангелию, Иуда предал Иисуса Христа были 30-ю тирскими шекелями(Википедия) ,а также Кн. Левит 27 гл.!!!Хотя. думаю, что и это не будет для тебя аргументом!

      Видалити
    7. Дякую за інформацію, але...

      Ви говорите про ті грошові одиниці, які були набагато пізніше запровадженні, аніж заповідь про десятину...

      Видалити
  9. да! Бог дал закон Моисею еше до того как евреи вошли в землю обетованную и десятины приносились до постройки храма, но приносить евреи начали их только тогда, когда вошли в землю обетованную и только тогда когда получили землянные наделы.Тебя не смущает тот факт что евреи не давали десятину с Египте на протяжении 400лет и 40 лет странствования по пустыни!А деньги тогда были,Сам Господь дал указание евреям которые жили далеко от Иерусалима,чтобы они продавали десятину у себя на местах и приядя в Иерусалим покупали все необходимое и все это ели и пили пред лицом Господним в радости и веселии!!!если нужны будут места писания,дам с удовольствием

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. а по поводу Украины, десятины в Украине собирать начали совсем не давно и именно тогда когда к нам пришло харизматическое учение основой которого было учение о преуспевании.Десятину в основном собирают в харизматических церквях в некоторых пятидесятнических обьединениях и никогда десятину не собирали в Православной!

      Видалити
    2. по поводу Мтф.23-23 ты меня Сергей удивляешь,Иисус пришел к подзаконным. В Ин. говориться, что пришел к своим и свои Его не приняли,Он пришел к подзаконным иудеям и обличил их назвав их лицемерами заявив что они исполняя закон забыли основное в законе - сострадание и милость!!!извини что своими словами.

      Видалити
  10. щодо Матвія 23:23 - тут стоїть чітка відповідь Христа, що ми маємо виконувати десятину, не залишаючи її!!!


    23. Горе вам, книжники та фарисеї, лицеміри, що даєте десятину із м'яти, і ганусу й кмину, але найважливіше в Законі покинули: суд, милосердя та віру; це треба робити, і того не кидати.
    (Від Матвія 23:23)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Сережа здравствуй!Попробую еще раз,надеюсь что здравый разум и элементарная логика всетаки возмет верх над упрямством и теми твердынями и заблуждением в отношении ВЗ.десятины!По поводу Мтф.23:23, аргумент очень слабый и я еще раз к нему вернусь не много позже . А пока я еще(3 раз)хочу вернуться к Евр.7:5 где Бог четко показывает порядок дачи ВЗдесятины,а именно что десятину имеют права брать по Моисееву закону,только колено Левия. Десятину мог приносить только обрезанный! обрезанный!обрезанный! И только в Иерусалимский Храм и только продуктами питания!!!и только с землянных наделов Израиля!!!Ремесленники, рыбаки а также любой еврей не имевший земли десятин не давали,а только платил Храмовый налог!!! Поэтому Сережа тебе надо выполнить некоторые условия что бы выполнить постановления о десятине, а именно сначала обрезаться и принять иудаизм,потом поехать в Израиль и купить себе участок земли и заняться земледелием ,потом подождать пока отстроиться Храм и после этого принести свои десятины!!!Теперь в качестве аргумента ты привел кн. Малахии 3 гл,но почему то забыл привести гл.4:4 где Господь говорит:" Помните закон Моисея раба Моего, который Я заповедал ему на Хориве для всего Израиля,равно как и правила и уставы" В кн Малахии Бог через пророка как раз обличает Израиль о том что он забыл о Завете и о законе Моисеевом,к которому отнноситься и постановление о десятине.Теперь кн Деяний 15 1:Некоторые пришедшие из Иудеи, учили братьев;если не обрежетесь по обряду Моисееву,не можете спастись.5:Тогда восстали некоторые из фарисейской ереси уверовавшие и говорили,что должно обрезывать язычников и заповедать соблюдать закон Моисеев"Так напоминает сегодняшних "учителей"с их учением о десятине, "если не принесете десятину не спасетесь,потому что вы воры, а воры Царства Божьего не наследуют" ,вот так манипулируя детьми Божьими.держа их в страхе пугая их Малахией!!!Теперь по поводу Мтф. 23:23 повторю еще раз, Иисус обличил подзаконных иудеев,которые жили по закону Моеесеву и исполняли его,Он что должен был сказать им чтобы они его(закон) не исполняли?!!Но Иисус упрекнул их в том что исполняя закон они забыли главное в этом законе Суд,Милость,и Веру!!! Гал.2:16"Однако же узнав,что человек оправдываеться не делами закона,а только верою в Иисуса Христа, и мы уверовали во Христа Иисуса,чтобы оправдаться верою во Христа,а не делами закона; ибо делами закона не оправдаеться никакая плоть" 21:"Не отвергаю благодати Божьей,а если законом оправдание, то Христос напрасно умер"Гал.5:4 "Вы оправдывающие себя законом, остались без Христа, отпали от благодати!!! Пусть Бог благословит тебя Сережа и всякого кто будет читать эту тему.P.S. я за то что бы служитель Божий соответствовал этому статусу и Бог обязательно побеспокоится о. нем и расположит сердца братьев и сестер и через нас будет покрыта всякая нужда!И давать мы будем доброохотно и с любовью,потому что только так должно быть в семье где Отцем являеться тот,кто возлюбил нас больше жизни!!

      Видалити
    2. Автор видалив цей коментар.

      Видалити
    3. +1000000 Респект! Сегодня религиозным деятелям выгодно держать людей в страхе проклятия, закрывая им глаза на истину. Все места в Новом Завете, упоминающие о десятине, говорят о Моисеевом законе. Павел, который написал большую часть НЗ, нигде не говорит о десятине как о части служения. Мало того, в Деян. 5 гл, говорится о том, как Анания принёс "десятину", часть от проданного и получил "вознаграждение". ИМХО. Сегодняшнее положение десятины в церкви- это положение контроля над людьми и их финансами. У большинства людей есть страх перед даянием. Они отдают десятины из-за страха быть проклятыми или не благословлёнными. У многих только десятинные отношения с Богом. Люди не научены давать по РАСПОЛОЖЕНИЮ сердца, а не по принуждению. Люди научены уповать на свои десятины, а верней на воздаяния за них, нежели на Того, кто воздаёт. Это проблема сегодняшней церкви.Если я считаю дом Бога своим домом, у меня не будет проблем отдать всё своё пропитание, как вдова. Но если я буду иметь отношения десятины, то буду отдавать от избытка и то, только потому, что Бог страдает от того, что я Его обкрадываю. " На Боже тебе, только не плачь!"

      Видалити
    4. Служителі не виносять прокляття, в Книзі Малахії подивіться гарно в наслідок чого приходить прокляття!!!

      Ананія, що приніс пожертви, не за десятину був покараний (не перекручуйте факти - некрасиво), а через те, що обманув священнослужителів та Духа Святого.

      Десятина - це завжди річ добровільна і ніколи не може бути засобом контролю!!!

      І десятина не дається Богу, щоб Він не плакав (некрасиво) - Бог самодостатній.

      я бажаю, щоб ваше серце було розположене давати і 20% відсотків від вашого місячного доходу в дім Божий, але ви цього не робите, бо спорите навіть за 10%...:(

      Видалити
  11. Абсолютно закликаю до порозуміння та мудрості, а не впертості!!!

    Хоча вірна фраза: "хто не хоче, щось робити - той знайде 1000 причин та виправдань, а хто захоче - той знайде можливості як це зробити".
    Друзі, а чого вас так хвилює десятина - жертвуйте і 15, і 20, і 30% своїх коштів, але жаль..., пожертви таких людей навіть і 1% не складаю від загального доходу!!!

    Щодо Євреїв 5:7 - дійсно, тут підкреслюється ще один факт, який я вже наголошую в 4!!! що десятина призначена саме священнослужителям, які існують і сьогодні!!!! Храми існують і сьогодні, священники, ксьонзи, батюшки, пастора - існують і сьогодні - священство нікуди не перевелось, і не стосується тільки Ізраїльського народу!!!
    Ми колись також не були народом Божим, але завдяки Ісусу - стали такими!!!
    Отже всі інші постанови також є нашими, оскільки ми духовний Ізраїль (Гарно вивчіть послання до Римлян та до Євреїв).
    Досліджуючи з глауву Малахії, чітко бачимо, що Бог говорить до людей всіх (Чи Бога людина обманить? Мене ж ви обманюєте, ще й говорите: Чим ми Тебе обманили? Десятиною та приносами!
    Прокляттям ви прокляті, а Мене обманили, о люду ти ввесь!
    (Малахії 3:8,9))!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, бачите останні слова - а може і ні, то напишу щераз: о люду ти весь!!!!!!!!!!!, там до речі, не сказано, а землероби ви всі!!! :)

    Звичайно ми зараз під благодаттю, тому і можна нікому нічого не давати, брати і не віддавати, обіцяти і не виконувати, отримувати духовну підтримку від священнослужителів і не турбуватися про те, а чи сьогодні він їв, чи не голодні його діти, і чи є кошти, щоб заплатити 6-7 тис. в місяць за отоплення храму - ми під благодаттю, не під законом - це нас не стосується!!!

    ВідповістиВидалити
  12. Добровольная десятина-это что новый каламбур?С каких это пор номинал есть добровольным?Десятина это налог которым. Израиль обязан был содержать колено Левия за службу и за то что Левий нес грех всего ИзраиляТы загляни кн.Чисел 18:21-23 и ты узнаешь очень много нового.Иисус исполнил весь закон и понес грехи не только Израиля но и грехи язычников которыми были мы и наши с тобой предки, которые слыхом не слышали о Боге евреев,а тем более о какойто там десятине!! Иисус упразднил вражду между иудеями и язычниками Плотию Своею а закон заповедей учением(Еф.2:15), и соделал нас священниками Богу Живому,и царственным священством!!! Поэтому объясни мне почему ожно царственное священство стрижет другое царственное священство?

    ВідповістиВидалити
  13. Стриже - це гарне слово :)))

    Бог завжди хоче, щоб люди добровільно погодились виконувати Його заповіді. Він нікого не заставляє - ось чому десятина є добровільним даром - з доброго мого погодження з власною волею і постановою Бога.

    Бог нікого з палецею не заставляє виконувати десятина, а очікує добровільного нашого погодження!!!

    ВідповістиВидалити
  14. Люди жадні, на жаль, і Бог це знає і ми також!!!( ВОТ ТЫ УЖЕ ДАЛ ОПРЕДЕЛЕНИЕ ВСЕМ!!!!)
    ХОЧУ ТАКЖЕ ВЫДЕЛИТЬ ЕЩЕ ОДИН ТВОЙ КОММЕНТ: "бажаю, щоб ваше серце було розположене давати і 20% відсотків від вашого місячного доходу в дім Божий, але ви цього не робите, бо спорите навіть за 10%..."------видишь не зная людей, ты уже дал свое опрелелении,но при этом так и не ответил почему одно царственное священство стрижет(оббирает) другое царственное священство,хотелось бы что бы ты подкрепил это местом из Св. Писания!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. тут відповідь - з Біблії: (це не моє визначення)

      Будуть бо люди тоді самолюбні, грошолюбні, зарозумілі, горді, богозневажники, батькам неслухняні, невдячні, непобожні, нелюбовні, запеклі, осудливі, нестримливі, жорстокі, ненависники добра, зрадники, нахабні, бундючні, що більше люблять розкоші, аніж люблять Бога,
      5. вони мають вигляд благочестя, але сили його відреклися. Відвертайсь від таких!
      (2 Тимофію 3:2-5)

      Щодо 2 цитати - це логічно, коли людина жертвує більше, аніж 10%, вона ніколи не розводить полеміку про десятину!!!

      Щодо Священства, то необхідно розуміти, що є духовне царствинем священство, і реальні священнослужителі (також є царственим священством), яким ми маємо обов'язок підтримувати!!!

      Видалити
  15. Ой... столько споров... сразу же очерчу свою позицию: для меня, десятина - это принцип, а не закон или Заповедь. Иисус исполнил закон. Но дам совет - читайте Слово Божье учитывая историческо-культурный контекст, а не притягивая вырванные из контекста место Писания за уши к вашим убеждениям. Не вносите в Писание то, чего там нет, о чем автор не писал :)))))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дуже дякую!

      Це дійсно фундаментальний принцип - розуміти Слово Боже в комплексі!!!

      Видалити
    2. Людмила!!а можно по конкретнее,где я что то вырвал! И ваш принцип это всего лишь принцип,но есть Слово Божье,поэтому если есть что сказать на основании писания!,то выслушаю с большим вниманием!!!А пока вижу лишь голословные заявления!

      Видалити
    3. Очень рад за Людмилу и за ее принцип,но все таки жду от тебя Сергей ответ на свой вопрос!!!

      Видалити
    4. Наскільки я розумію всі Ваші питання отримали від мене відповідь вище - чи не так?

      Видалити
    5. Сережа мне не нужно твое понимание,я прошу у тебя, что бы ты подтвердил местом писания, на каком основании одно царственное священство собирает ВЗ. десятину с другого царственного священства!!!Если же это твое субъективное мнение то не нужно его выдавать за истину и учить этому своих братьев и сестер, что бы не стать для них соблазном!!!

      Видалити
    6. Принесіть же ви всю десятину до дому скарбниці, щоб страва була в Моїм храмі, і тим Мене випробуйте, промовляє Господь Саваот: чи небесних отворів вам не відчиню, та не виллю вам благословення аж надмір?
      І ради вас забороню Я все те, що жере, і воно не понищить вам земного плоду, і не заб'є винограду вам на полі, говорить Господь Саваот.
      І будуть всі люди вважати вас блаженними, бо будете ви любим Краєм, говорить Господь Саваот.
      (Малахії 3:7-12)


      Горе вам, книжники та фарисеї, лицеміри, що даєте десятину із м'яти, і ганусу й кмину, але найважливіше в Законі покинули: суд, милосердя та віру; це треба робити, і того не кидати. (Від Матвія 23:23).

      Видалити
    7. Ответа нет!!!И аргументы все закончились!!!надеюсь что остальные мои комменты ты не удалишь,глядишь какая душа прочитает и получит свободу и будет жертвовать доброохотно и с любовью не боясь проклятий и запугиваний! И последний к тебе вопрос, себя ты к кому причисляешь, к книжникам, фарисеям или лицемерам!!!

      Видалити
    8. 1 - Найкраща відповідь - це слово Боже, я все зробив, щоб Ви мали гарну можливість Його прочитати!!!

      2 - не дозволю, щоб на блозі опубліковувались фрази, які ображають особисто людину, навіть, якщо це автор!

      3 - заповідь про десятину була адресована всім, не тільки книжникам, фарисеям чи лицемірам!!!

      Видалити
    9. Я думаю, что если мы бы жили в то время, что и Иисус, то были бы фарисеями... серьйозно ))

      Видалити
  16. Скажу про все це так ! Якщо копнути глибше це питання! Скажіть а наш успіх, це від Бога, чи від людей? Якщо від Бога , з власного досвіду знаю, то це неповторно! Коли Бог благословляє працю то це так багато!!! що не жаль з ближнім поділитись, кажу з власного досвіду! А якщо від людей, то написано проклятий всякий хто надіється на людину!!!! Як можна поділитись прокляттям ще й з Богом! Так думаючи себе осуджуємо, тим що не живемо в благословенні , звісно буде не хватати грошей, є таке прокляття кишеня з діркою, скільки не кинеш завжди не хватає! По справжньому з Богом все не так! Бо з ким ти кожен день робиш кроки з тим ти і ділишся успіхом(хлібом)! А там вже як серце підкаже. Все що не по вірі, те гріх, навіть десятину можна давати і чинити гріх. Заповідь без Духа святого стане буквою! Буква вбиває а Дух животворить! Смисл виконувати правило, залишаючись мертвим! Хіба що ми книжники і фарисеї!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую дуже гарні слова.Головне так жити. Ми можемо розмовляти довго але просто кожен має задавати собі питання чи зможу я так само говорити в такій же емоції дивлячись Ісусу в очі. Просто пам ятаємо він судить буде нас по Слову і я не думаю що буде виправданням Новий Заповіт,бо Біблія цілісна як Бог

      Видалити
  17. Матфея 23.23Сергей возмите синодальный перевод Библии где сказано"Сие НАДЛЕЖАЛО вам делать".ЗдесьХристос обличает Фарисеев в том чего они НЕ ДЕЛАЛИ.(Прошедшее время),и ето место апсолютно не есть аргументом того что мы должны что-то исполнять ветхозаветное .Христос учил жертвовать,а не давать какую то часть,вот потому те,кто продавали имения несли не 10% а все.Слово о жертвенности сильнее слова о десятине.И ещо скажу тем, кто хочет быть под законом ,не забывайте что кто нарушает хоть одну букву виновен во всем.А что ето за десятина которой нас учат,(Давать десятую часть денек) а где все остальное?
    И ещо Сергей,ето лично вам. Христо всетаки отменил закон и хочу уточнить сразу Закон Заповедей учением своим.Ефесянам 2.15 И не забутте прочитать 5 гл.Матфея 21-48"Вы слышали что сказано,не кради,а Я ГОВОРЮ ВАМ"

    ВідповістиВидалити
  18. Ось з цих ДЕСЯТИН і почалася руйнація церкви, як спільноти, і переродження її в ієрархічну феодальну структуру.Ситий голодного не розуміє, голодний ситого не пощадить. От і виходить наверх головний принцип паразитичної програми: РОЗДІЛЯЙ І ВЛАДАРЮЙ. Пора вже пробудитися з цього "угару" духу Людського. Не в'яжіть Хреста з паразитичними програмами старого заповіту, бо Він прийшов щоб їх зруйнувати. А паразити використовують ого світло, щоб сліпило очі зрячим, а не для того щоб освітлювати темряву сліпим. Слухай серця свого бо лише у серці твоєму промовляє Живий Хрестос.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

ДВІ ГОЛОВНІ ЗАГРОЗИ ДЛЯ БОЖОГО ПОКЛИКАННЯ

ДВІ ГОЛОВНІ ЗАГРОЗИ ДЛЯ БОЖОГО ПОКЛИКАННЯ Як мало сьогодні ми бачимо, дійсно, людей, які б мали великий Божий плід в своєму житті. А, часто, бачимо, коли  віруючі   люди живуть за стандартами  цього  світу, маючи цілі, які актуальні для мирських людей, прагнуть багатства так, як би це було основа їхнього життя… Сьогодні постає важливе питання: "чому ми такі малопродуктивні у Божій справі"? Відповідь можна знайти у нижчезазначеному слові Христа: А між терен посіяне, це той, хто слухає слово, але клопоти віку цього та омана багатства заглушують слово, і воно зостається без плоду. (Матвія 13:22) Варто розуміти, що перед нами є дві дуже серйозні загрози, щоб реалізувати Боже покликання: 1.                щоденні  справи, завантаженість та суєта віку цього настільки навантажили нас, що ми забули про служіння Боже, ми забули про достатню молитву, ми забули про покликання Боже. У нас немає часу, щоб думати про духовне – ми дуже зайняті на роботі, нас так баг

МОЛИТВА ПРО ДОПОМОГУ

МОЛИТВА ПРО ДОПОМОГУ Господи, я знаю, що Ти єдиний мій Помічник у тій складній ситуації, яку я переживаю (розкажіть її і попросіть те вирішення, яке б Ви хотіли). Я віддаюсь в Твої руки і прошу, щоб Ти простив всі мої гріхи та позбавив мене від всякого прокляття. Я прошу, щоб Ти був від сьогодні і назавжди моїм Господом та Спасителем. Я знаю, що коли свої очі я зводжу на небеса, то звідти прийде мені допомога, я вірю, що мені допомога від Тебе, бо Ти вчинив небо й землю і для Тебе немає нічого неможливого! Ти не даси захитатись нозі моїй, не здрімає мій Сторож: оце не дрімає й не спить мій Сторож! Господь то мій Сторож, Господь моя тінь при правиці моїй; Удень сонце не вдарить мене, ані місяць вночі! Господь стерегтиме мене від усякого зла , стерегтиме Він душу мою; Господь стерегтиме мій вихід та вхід відтепер аж навіки! І за це я славлю Тебе, мій Бог і надзвичайно дякую,  в ім’я Ісуса Христа, Амінь. Сергій Гула

МОЛИТВА – ВІРУЮ, як основа християнського світогляду

МОЛИТВА – ВІРУЮ , як основа християнського світогляду Вірую в Єдиного Бога Отця , Вседержителя, Творця неба і землі, всього видимого і невидимого. І в Єдиного Господа Ісуса Христа, Сина Божого, Єдинородного, що від Отця народився перше всіх віків, Світло від Світла, Бога істинного від Бога істинного, рожденного, несотворенного, єдиносущного з Отцем, що через Нього все сталося. Він для нас, людей , і ради нашого спасіння зійшов з небес, і воплотився від Духа Святого і Марії Діви, і став чоловіком. І розп'ятий був за нас при Понтії Пилаті, і страждав, і був похований. І воскрес на третій день, як було написано. І возніся на небо, і сидить праворуч Отця. І знову прийде у славі судити живих і мертвих, і Царству Його не буде кінця.  І в Духа Святого , Господа Животворчого, що від Отця походить, що Йому з Отцем і Сином однакове поклоніння і однакова слава, що говорив через пророків. В Єдину, Святу, Соборну і Апостольську Церкву. Визнаю одне хрещення на від