Перейти до основного вмісту

ЯКІ ВОНИ - ВІДНОСИНИ З БОГОМ

ЯКІ ВОНИ - ВІДНОСИНИ З БОГОМ


Які вони відносини з Богом? Дуже цікаве питання – чи не так? З відносинами з людьми - ми дуже добре ознайомленні, а от, що таке відносини з Богом? як їх розвивати? і, взагалі, чи їх можна розвивати – ці питання не так часто почуєш і відповіді, часом, не так легко знайти…

Унікальне призначення людини є в тому, щоб мати близькі та глибокі відносини з Богом, що базуються на основі любові. Так призначив сам Бог, коли створював людину. Але люди, на жаль, відійшли від цього призначення, захопившись матеріальними справами!

Ми знаємо, що Бог є Господом, Він є Владикою, Він є Всемогутнім та Всесильним – і Йому подобає найвища пошана та хвала. Інше питання в тому, наскільки ми усвідомлюємо це і наскільки ми воздаємо Йому цю, найвищу пошану… 
Але є щось дуже особливе, чого прагне Господь - це тісні і близькі відносини, які б ми розвивати щодня! А що ми вкладаємо в це? Наскільки в нас близькі відносини з Богом? Наскільки ми сильно та пристрасно любимо Бога? Чи не найактуальніші питання для віруючих людей сьогодення - чи не так? 

Варто нам пам'ятати, що сильна та пристрасна любов до Бога – це найголовніший скарб, який тільки може бути в людини, це основа життя, це дихання життя – без цього життя людини перетворюється в просте існування.

Люби Господа, Бога свого, усім серцем своїм, і всією душею своєю, і всім своїм розумом, і з цілої сили своєї! Це заповідь перша! (Марка 12:30)

Це основа для життя, це фундамент життя, це сенс життя кожної людини!!!

А любові не буває без зусиль та побудування відносин. До прикладу, якщо ви кохаєте хлопця, дівчину – ви ж прагнете з ним, нею, бути, проводити час, багато жертвувати. А що ми робимо для того, щоб в нас були такі ж тісні, близькі, пристрастні відносини з Богом? 
За щоденною суєтою, часто часу  не знаходиться, щоб побути з Богом, поспілкуватися з Ним, вилити Господу душу свою, радуватися в Ньому, сміятися разом з Ним, переживати разом, плакати, шукати відповіді на питання, радитись, шукати Його волі на конкретне питання – це все складові відносин, які нам потрібно розвивати. 
Для хороших відносини з Богом потрібен постійний вклад: часу, зусиль, жертви… без цього не мислимі будь-які близькі відносини. Чи розуміємо ми це і чи ціленаправлено відгороджуємо час від суєти, щоденних проблем для пробування з Господом, для спілкування з Ним, чи жертвуємо ми часом, розвагами, спілкуванням з іншими – щоб побути з Отцем...

Не можна одного дня сказати: «все – я дуже близький з Богом, тому я просто буду насолоджуватися цим…» ні – у відносини з Богом потрібно постійно робити вклад щодня, не зупиняючись: жертвувати часом та ресурсами, виділяти конкретний час; потрібно постійно підкладати щось у «вогонь відносин», щоб він не погас, а навпаки - розгорявся ще більше.
Якщо ми хочемо мати близькі, унікальні відносини з Богом, нам потрібно у відносини щось вкладати, щось робити конкретне та часто жертовне, щоб Бог наблизився до нас…

Наблизьтесь до Бога, то й Бог наблизиться до вас. Очистьте руки, грішні, та серця освятіть, двоєдушні!
(Як.4:8)

і, до речі, дуже важливим складова для глибоких відносин з Богом – святість…, не можна постійно грішити і сподіватись на глибокі відносини. Але завжди знаймо, що навіть, коли ми згрішили, ми можемо прийти до Нього і попросити прощення, очиститись в Ньому та освятитьсь – і продовжувати свою близьку, рідну та найулюбленішу життєву мандрівку з Богом!!!

Відносини з Богом не просто так існують – вони мають прекрасний результат: сила для життя, щастя, особлива мудрість, здоров`я, благословіння, особливе знання від Бога, тобто наповнене життя самим Богом?

Перебувайте в Мені, а Я в вас! Як та вітка не може вродити плоду сама з себе, коли не позостанеться на виноградині, так і ви, як в Мені перебувати не будете.
Я Виноградина, ви галуззя! Хто в Мені перебуває, а Я в ньому, той рясно зароджує, бо без Мене нічого чинити не можете ви. Коли хто перебувати не буде в Мені, той буде відкинений геть, як галузка, і всохне. І громадять їх, і кладуть на огонь, і згорять. Коли ж у Мені перебувати ви будете, а слова Мої позостануться в вас, то просіть, чого хочете, і станеться вам!
Отець Мій прославиться в тому, якщо рясно зародите й будете учні Мої.  (Iвана 15:4-9)

p.s.
дуже важливо час від часу запитувати себе: «наскільки я близький з Богом і наскільки Він став для мене рідним, що мені робити для того, щоб постійно зближуватись з Богом і не віддалятись…» (унікальністю відносин з Богом є те, що в них ніколи не можна досягти «потолка», вони постійно можуть бути ще більш близькими, ще більш рідними, ще більш тіснішими, ще більш красивішими, з дня в день…).

І ти вибери життя, щоб любити Господа, Бога свого, щоб слухатися голосу Його та щоб линути до Нього, бо ж Він життя твоє та довгота днів твоїх…

Коментарі

  1. Любов до Бога не можна купити в магазині,або в іншому місці. Також людина не може сама по собі випромінювати любов до Бога. Що ж тоді потрібно нам робити, щоб наповнитись любов'ю до Творця Вселенної? Все дуже просто - Господь сказав: "просіть і дасться вам, шукайте і знайдете, стукайте і відчинять вам..." Ми повинні у своєму молитовному проханні до Господа попросити, щоб Він нас наповнив Божою Любов'ю до Нього - "Боже дай мені безмежної любові до Тебе, возлюбити Тебе усім серцем своїм, всією душею своєю, і всім своїм розумом, і з цілої сили своєї". І тоді Господь враховуючи наш вільний вибір, зможе поступово нас наповняти любов'ю до Себе, і таким чином роблячи коротке, але конкретне молитовне прохання, ми зможемо виконувати з Божою допомогою головну заповідь. Попробуйте вживати цю молитву і Ви з кожним днем будете відчувати, як Господь наповняє Вас Божою Любов'ю.

    ВідповістиВидалити
  2. Дякую! Чудове висвітлення теми відносин з Богом! Нехай Він благословляє вас та дарує радість і мир в серці!

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

ДВІ ГОЛОВНІ ЗАГРОЗИ ДЛЯ БОЖОГО ПОКЛИКАННЯ

ДВІ ГОЛОВНІ ЗАГРОЗИ ДЛЯ БОЖОГО ПОКЛИКАННЯ Як мало сьогодні ми бачимо, дійсно, людей, які б мали великий Божий плід в своєму житті. А, часто, бачимо, коли  віруючі   люди живуть за стандартами  цього  світу, маючи цілі, які актуальні для мирських людей, прагнуть багатства так, як би це було основа їхнього життя… Сьогодні постає важливе питання: "чому ми такі малопродуктивні у Божій справі"? Відповідь можна знайти у нижчезазначеному слові Христа: А між терен посіяне, це той, хто слухає слово, але клопоти віку цього та омана багатства заглушують слово, і воно зостається без плоду. (Матвія 13:22) Варто розуміти, що перед нами є дві дуже серйозні загрози, щоб реалізувати Боже покликання: 1.                щоденні  справи, завантаженість та суєта віку цього настільки навантажили нас, що ми забули про служіння Боже, ми забули про достатню молитву, ми забули про покликання Боже. У нас немає часу, щоб думати про духовне – ми дуже зайняті на роботі, нас так баг

МОЛИТВА ПРО ДОПОМОГУ

МОЛИТВА ПРО ДОПОМОГУ Господи, я знаю, що Ти єдиний мій Помічник у тій складній ситуації, яку я переживаю (розкажіть її і попросіть те вирішення, яке б Ви хотіли). Я віддаюсь в Твої руки і прошу, щоб Ти простив всі мої гріхи та позбавив мене від всякого прокляття. Я прошу, щоб Ти був від сьогодні і назавжди моїм Господом та Спасителем. Я знаю, що коли свої очі я зводжу на небеса, то звідти прийде мені допомога, я вірю, що мені допомога від Тебе, бо Ти вчинив небо й землю і для Тебе немає нічого неможливого! Ти не даси захитатись нозі моїй, не здрімає мій Сторож: оце не дрімає й не спить мій Сторож! Господь то мій Сторож, Господь моя тінь при правиці моїй; Удень сонце не вдарить мене, ані місяць вночі! Господь стерегтиме мене від усякого зла , стерегтиме Він душу мою; Господь стерегтиме мій вихід та вхід відтепер аж навіки! І за це я славлю Тебе, мій Бог і надзвичайно дякую,  в ім’я Ісуса Христа, Амінь. Сергій Гула

МОЛИТВА – ВІРУЮ, як основа християнського світогляду

МОЛИТВА – ВІРУЮ , як основа християнського світогляду Вірую в Єдиного Бога Отця , Вседержителя, Творця неба і землі, всього видимого і невидимого. І в Єдиного Господа Ісуса Христа, Сина Божого, Єдинородного, що від Отця народився перше всіх віків, Світло від Світла, Бога істинного від Бога істинного, рожденного, несотворенного, єдиносущного з Отцем, що через Нього все сталося. Він для нас, людей , і ради нашого спасіння зійшов з небес, і воплотився від Духа Святого і Марії Діви, і став чоловіком. І розп'ятий був за нас при Понтії Пилаті, і страждав, і був похований. І воскрес на третій день, як було написано. І возніся на небо, і сидить праворуч Отця. І знову прийде у славі судити живих і мертвих, і Царству Його не буде кінця.  І в Духа Святого , Господа Животворчого, що від Отця походить, що Йому з Отцем і Сином однакове поклоніння і однакова слава, що говорив через пророків. В Єдину, Святу, Соборну і Апостольську Церкву. Визнаю одне хрещення на від