Перейти до основного вмісту

ЩО РОБИТИ З ПЛОТСЬКИМИ БАЖАННЯМИ?


ЩО РОБИТИ З ПЛОТСЬКИМИ БАЖАННЯМИ?

Чи не найголовнішою причиною падіння багатьох Божих людей були плотські гріхи: порнографія, блуд, сріблолюбство, зловживання алкоголем, наркотиками інші.
Це питання, дійсно дуже актуальне, адже навіть такі великі Божі люди, як Давид та Соломон «впали» через плотські гріхи…
Дійсно, тіло має свої потреби та бажання, йому не обов`язково розрізняти чи гріховні вони, чи ні, воно просто їх хоче і хоче багато: сексу, їжі, розваг та інших плотських насолод.
А справді, що робити, коли хочеться сексу, а ти не одружений, або твоя дружина, чи чоловік не «цікавить» тебе, коли тебе тягне до заборонених сайтів, коли хочеться багато розваг та грошей?
Відповідь на це питання знаходимо у Біблії, а саме в Першому посланні до Коринтян 9 розділ 27 вірш:

Але вмертвляю й неволю я тіло своє, щоб, звіщаючи іншим, не стати самому негідним.

Для більш чіткішої картини, приведу і інші переклади цього базового місця писання для успішного життя з Богом.

Но усмиряю и порабощаю тело мое, дабы, проповедуя другим, самому не остаться недостойным.

Но изнуряю я своё тело нещадно и держу его в узде, чтобы, проповедуя другим, самому не оказаться отвергнутым.

Нет, я закаляю тело и подчиняю его своей воле, чтобы не получилось так, что, провозгласив Весть для других, сам не буду допущен к состязаниям.

but I buffet my body, and bring it into bondage (я б`ю моє тіло і приводжу його в рабство): lest by any means, after that I have preached to others, I myself should be rejected.

Отже, Біблія вживає такі слова, щодо нашого тіла, коли воно прагне гріховних бажань:

-        вмертвляю і впокорюю тіло своє;
-        смиряю і повертаю в рабство тіло моє;
-        виснажую тіло своє;
-        нещадно тримаю його у вузді;
-        закаляю тіло своє;
-        підкоряю його волі своїй;
-        б`ю його та приводжу його в рабство.

Унікально, що в Біблії застосовані настільки жорсткі слова до власного тіла. Хоча в іншому місці Біблія просить нас ставитись до власного тіла дбайливо, оскільки воно Храм Духа Святого! Де грань? Грань у плотських та гріховних бажаннях.
Всі ми добре знаємо, що є гріхом. І всі ми чітко розуміємо, що до гріха не можна ставитись поблажливо чи легковажно. Саме у легковажності, компромісі, прагненні виправдати себе, лежить головне зло гріха!!! Ось чому вжито настільки жорсткі слова щодо контролю над власним тілом, особливо я б хотів виділити:

-       нещадно тримаю його у вузді;
-       закаляю тіло своє;
-       підкоряю його волі своїй.

Переконаний, що це найперші дії, які ми повинні застосовувати до власного тіла: суворо тримати його у вузді, тренувати його до добрих та святих справ та підкоряти його Божій волі!
А нам так не хочеться усмиряти своє тіло, особливо тоді, коли воно бажає багато хорошого і приємного для себе. Тут потрібно чітко відрізняти де є гріх. І як тільки це веде до гріховних дій, одразу потрібно зупинитись. Для чого? Тому що вище цього місця Писання говориться про біг, який ми маємо виграти, не просто бігти – ні, ми маємо обов`язок виграти наш життєвий забіг, щоб отримати нагороду від Господа!

Хіба ви не знаєте, що ті, хто на перегонах біжить, усі біжать, але нагороду приймає один? Біжіть так, щоб одержали ви! І кожен змагун від усього стримується; вони ж щоб тлінний прийняти вінок, але ми щоб нетлінний. Тож біжу я не так, немов на непевне, борюся не так, немов би повітря б'ючи. Але вмертвляю й неволю я тіло своє, щоб, звіщаючи іншим, не стати самому негідним. (1Коринтян 9:24-27)



sg.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ДВІ ГОЛОВНІ ЗАГРОЗИ ДЛЯ БОЖОГО ПОКЛИКАННЯ

ДВІ ГОЛОВНІ ЗАГРОЗИ ДЛЯ БОЖОГО ПОКЛИКАННЯ Як мало сьогодні ми бачимо, дійсно, людей, які б мали великий Божий плід в своєму житті. А, часто, бачимо, коли  віруючі   люди живуть за стандартами  цього  світу, маючи цілі, які актуальні для мирських людей, прагнуть багатства так, як би це було основа їхнього життя… Сьогодні постає важливе питання: "чому ми такі малопродуктивні у Божій справі"? Відповідь можна знайти у нижчезазначеному слові Христа: А між терен посіяне, це той, хто слухає слово, але клопоти віку цього та омана багатства заглушують слово, і воно зостається без плоду. (Матвія 13:22) Варто розуміти, що перед нами є дві дуже серйозні загрози, щоб реалізувати Боже покликання: 1.                щоденні  справи, завантаженість та суєта віку цього настільки навантажили нас, що ми забули про служіння Боже, ми забули про достатню молитву, ми забули про покликання Боже. У нас немає часу, щоб думати про духовне – ми дуже зайняті на роботі, нас так баг

МОЛИТВА ПРО ДОПОМОГУ

МОЛИТВА ПРО ДОПОМОГУ Господи, я знаю, що Ти єдиний мій Помічник у тій складній ситуації, яку я переживаю (розкажіть її і попросіть те вирішення, яке б Ви хотіли). Я віддаюсь в Твої руки і прошу, щоб Ти простив всі мої гріхи та позбавив мене від всякого прокляття. Я прошу, щоб Ти був від сьогодні і назавжди моїм Господом та Спасителем. Я знаю, що коли свої очі я зводжу на небеса, то звідти прийде мені допомога, я вірю, що мені допомога від Тебе, бо Ти вчинив небо й землю і для Тебе немає нічого неможливого! Ти не даси захитатись нозі моїй, не здрімає мій Сторож: оце не дрімає й не спить мій Сторож! Господь то мій Сторож, Господь моя тінь при правиці моїй; Удень сонце не вдарить мене, ані місяць вночі! Господь стерегтиме мене від усякого зла , стерегтиме Він душу мою; Господь стерегтиме мій вихід та вхід відтепер аж навіки! І за це я славлю Тебе, мій Бог і надзвичайно дякую,  в ім’я Ісуса Христа, Амінь. Сергій Гула

МОЛИТВА – ВІРУЮ, як основа християнського світогляду

МОЛИТВА – ВІРУЮ , як основа християнського світогляду Вірую в Єдиного Бога Отця , Вседержителя, Творця неба і землі, всього видимого і невидимого. І в Єдиного Господа Ісуса Христа, Сина Божого, Єдинородного, що від Отця народився перше всіх віків, Світло від Світла, Бога істинного від Бога істинного, рожденного, несотворенного, єдиносущного з Отцем, що через Нього все сталося. Він для нас, людей , і ради нашого спасіння зійшов з небес, і воплотився від Духа Святого і Марії Діви, і став чоловіком. І розп'ятий був за нас при Понтії Пилаті, і страждав, і був похований. І воскрес на третій день, як було написано. І возніся на небо, і сидить праворуч Отця. І знову прийде у славі судити живих і мертвих, і Царству Його не буде кінця.  І в Духа Святого , Господа Животворчого, що від Отця походить, що Йому з Отцем і Сином однакове поклоніння і однакова слава, що говорив через пророків. В Єдину, Святу, Соборну і Апостольську Церкву. Визнаю одне хрещення на від