Перейти до основного вмісту

ЗВЕРНЕННЯ ГЛАВИ УГКЦ ДО ПРЕЗИДЕНТА ЩОДО ГЕЙ-ПАРАДУ

04 квітня 2012 року Божого
Високодостойному Панові
Вікторові Януковичу,
Президентові України 


Високодостойний Пане Президенте!

Звертаюся до Вас від імені Української Греко-Католицької Церкви у справі, яка викликає велике занепокоєння наших вірних – широкої пропагандистської кампанії інспірованої організаціями ЛГБТ–спрямування (лесбійок-геїв-бісексуалів-транссексуалів) і бажаємо висловитись на захист традиційних сімейних цінностей.
Стаття 51 Конституції України визначає, що шлюб в Україні ґрунтується на вільній згоді жінки та чоловіка, які мають рівні права й обов'язки у шлюбі та сім'ї; а також, що сім'я, дитинство, материнство і батьківство охороняються державою. У нікого не викликає сумнівів мудре твердження, що традиційна сім’я є незаперечною цінністю як в особистому так і суспільному вимірі, бо саме сім’я, збудована на нерозривному союзі чоловіка та жінки, скріпленому взаємною любов’ю та вірністю, є обдарована Богом благодаттю продовження людського роду.
Ми радо підтримуємо всілякі старання державної влади, спрямовані на захист подружжя-сім’ї, що є союзом любові між чоловіком та жінкою, і намагаємося, як Церква, задля цього всебічно співпрацювати з державною владою та місцевим самоврядуванням.
Одначе ми не можемо погодитися з ситуацією, коли так звані сексуальні меншини, хибно трактуючи захищеність права кожної людини в Конституції України, посягають на права, що належать винятково подружжю і сім’ї, та пропагують свій особистий вибір і стиль життя як норму. Прикро, що цьому подекуди сприяють органи державної влади; чи то реєструючи як громадські організації «церкви» гомосексуалістів; чи впроваджуючи в державних навчальних закладах програми «толерантності» спрямовані проти «гомофобії»; чи дозволяючи проводити так звані гей-паради, як це вже знову планується зробити в травні цього року у Києві; чи некритично приймаючи до виконання вимоги закордонних ЛГБТ-організацій та їх прихильників щодо імплементації у вітчизняне законодавство пропонованих ними спотворених «під себе» норм. Такі дії органів державної влади суперечать не лише християнським цінностям, на яких сформувалася та утверджується самобутність української нації, її історична свідомість, традиція і культура, а й природному моральному закону, що базується на здоровому глузді. Це підтверджує й нещодавнє рішення Європейського Суду, який визнав, що держава не зобов'язана надавати гей-парам ті ж права, що й традиційній сім'ї.
Ми свідомі того, що ці групи намагаються за допомогою різноманітних технологій переконати суспільство приймати або принаймні закривати очі на небезпеку, яку несуть із собою гомосексуальні союзи, котрі вдають та пародіюють «священні подружні вузли», а також вважати нормальним усиновлення дітей такими зв’язками. Це робиться мовби в ім’я толерантності та політичної правильності, однак при цьому здорові традиційні погляди ігноруються, замовчуються або висміюються. Ми зі сумом спостерігаємо, як у багатьох країнах світу, з ініціативи діячів ЛГБТ-середовищ успішно чиняться спроби знівелювати цінність сім’ї та допустити до виховання дітей у середовищі гомосексуальних зв’язків, використовуючи при цьому систему державного примусу цих країн. Ці згубні тенденції не мають кордонів і поступово проникають також у наше суспільство та країну. 
Внаслідок такої пропаганди, зокрема за підтримки засобів масової інформації, в Україні поступово створюється ситуація, коли захисту, у тому числі юридичного, вже потребує найцінніша фундаментальна складова суспільства, якою є і повинна залишитися сім’я. Сім’я має на меті збереження дару любові, народження і повноцінне виховання дітей та сприяє збереженню суспільної моралі.
Відчуваючи щораз більшу загрозу традиційним людським цінностям, хочемо нагадати, що Творець від початку створив людину чоловіком і жінкою, наділив їх своїм образом та подобою і покликав їх, щоб вони стали одним тілом (пор. Мт. 19, 4–6; Мр. 10,6–8; Бут. 2, 24), а це означає – образом таїнства самого Бога: «Бог сотворив людину на свій образ, на образ Божий сотворив її: чоловіком і жінкою сотворив їх» (Бут. 1, 27). І цю велич людської гідності ми покликані захистити. 
Церква бачить небезпеку для сім’ї у поширенні і негативному впливі таких тенденцій, котрі, як прояв морального безладу, є неприйнятними. Ще не запізно, щоб протистояти їм не тільки як християни – в ім’я вірності Євангелії нашого Господа Ісуса Христа, а й як українські громадяни – в ім’я захисту гідності людини та її справжнього блага, в ім’я щастя теперішнього та прийдешнього поколінь і задля збереження перевірених тисячоліттями наших добрих національних традицій. 
Ми згідні з тим, що не можна допускати до порушення будь-яких людських прав. Церква однозначно і авторитетно виступає проти зневаги, осуду та насильства щодо гомосексуалістів, бо, засуджуючи гріх, вона з материнською любов’ю ставиться до особи грішника. Однак у сучасному світі, на жаль, існує багато інших кричущих порушень прав людини, часто навіть насильницьких, на підстави раси, статі, мови, релігії, політичних переконань, соціального походження чи майнового стану, хвороби, зокрема ВІЛ-інфекції, тощо. Усе це повинно бути засудженим і знаходитися під контролем держави. Проте не можна вирізняти якоїсь однієї категорії жертв і надавати їй особливих привілеїв, тим паче що в міжнародному і вітчизняному праві вже існує достатньо гарантій для захисту гомосексуалістів від порушень їхніх громадянських прав. 
На основі вищезазначеного просимо Вас, високодостойний пане Президенте, твердо стати на захист традиційних українських сімейних цінностей та вжити таких заходів:
- доручити Міністерству юстиції України і Державній реєстраційній службі України не допускати надалі реєстрації як громадських організацій ЛГБТ-«церков»; 
- доручити Міністерству освіти і науки, молоді та спорту України переглянути існуючі навчальні та виховні програми і підручники, де піднімаються питання статевого виховання, гендеру та «толерантності», і залучити до цього процесу представників Церков і релігійних організацій;
- заборонити проведення в Україні, зокрема в Києві, гей-парадів; 
- не приймати до виконання вимоги українських та закордонних ЛГБТ-організацій і їх прихильників щодо змін у вітчизняному законодавстві;
- скористатися позитивним досвідом російських законотворців та ініціювати прийняття законодавчих актів проти пропаганди гомосексуалізму в Україні.
Ми переконані, що спільними зусиллями Церкви й Держави можемо уберегти нашу Вітчизну від суспільної деградації та фізичного і морального виродження.

З належною повагою

† СВЯТОСЛАВ


Коментарі

  1. Блаженнійший Святослав, як завжди - супер: актуально, своєчасно, обґрунтовано, раціонально, доцільно і з любов'ю у Святому Дусі. Дякую Сергію!

    ВідповістиВидалити
  2. Мені також дуже подобається, змістовне та чітке звернення!!!

    УГКЦ дуже пощастило як з попереднім, так і з теперішнім Главою!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Можете дати посилання на першоджерело?

      Видалити
    2. Там на офіційному сайті УГКЦ немає.Можливо переписали із сайту УП ГКЦ (новостворена церква)http://uogcc.org.ua/

      Видалити
  3. нічого нового, або сенсаційного в позиції церкви щодо меньшин. я не поділяю її поглядів у цьому питанні, але це може предметом особистого чи публічного діалогу. було би правильним, аби владика Святослав звертався до прихожан, до всіх українців, закликаючи підтримати позицію церкви. однак, мене непокоїть, ні, навіть обурює те, що голова УГКЦ від імені українських католиків апелює до узурпаторів, підтверджуючи їх право "запрєтіть і нє пущать", отже, чинити насильство на своїми громадянами. блажінніший Святослав, свідомо и не свідомо, таким чином, нищить моральний авторитет церкви та позиціонує себе та церкву на боці режиму.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. міг би згодитися з останнім куплетом післання, також з тим, що проповідування норм звичайним українцям має бути пріорітетом церкви.

      Видалити
    2. слушно зауважено стосовно формулювання думки

      Видалити
    3. Він навпаки написав у листі "Церква однозначно і авторитетно виступає проти зневаги, осуду та насильства щодо гомосексуалістів, бо, засуджуючи гріх, вона з материнською любов’ю ставиться до особи грішника.". Всі писання які стосуються Господа, церкви, такі як Біблія та цей лист потрібно розуміти правильно, а без Божої Благодаті повністю зрозуміти не можна!

      Видалити
  4. З "НАЛЕЖНОЮ" повагою означає те, що поваги там нема і не може бути )))))))))))))

    ВідповістиВидалити
  5. Підтримую думку про своєчасне та доцільне звернення Святослава, перед усім як тверезомислячу та адекватну людину, що противиться ганебній справі та як провідника, дипломата й захісника УГКЦ!Честь та хвала!

    ВідповістиВидалити
  6. Бла бла бла бла
    церква як завжди...

    ВідповістиВидалити
  7. Можете дати посилання на першоджерело?

    ВідповістиВидалити
  8. Нехай розберуться у своїх церквах де процвітає педофілія і повна корупція!. Нехай служать Богу, людям , а не "замилюють" нам очі проблемами, які іх не стосуються! А у самих репутація давно зіпсована.І відомо, яким чином)))Блаженнійший Святослав дістався до таких церковних висот)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Я не віруча людина, але цілком підтримую звернення до Президента про захист суспільної моралі. Збочити людство куди простіше, аніж навернути на шлях розуму. В школі, наприклвд, 12 років навчають, а розуму набираються одиниці.

      Щодо особи Блаженнійшого Святослава -- то він надзвичайно освічена людина, яка пройшла громадянський шлях опанування життям, завжди був і є толерантною людиною, щирою у спілкуванні, близько до серця приймаючи людські проблеми. Зичу йому успіху по всіх напрямках.

      Видалити
    2. даруйте, а можна детальніше про те, що вам там відомо?

      Видалити
  9. "Анонім"-змушує сприймати сказане напівсерйозно, як напис на паркані. Навіщо відходити від основного? Навіть грішнику, що робить добру справу, враховано буде. Педофілія і корупція В НАС У ВСЬОМУ І ДАВНО, а натякати на особливу інформацію, порядно, коли не ховаєш личка.

    ВідповістиВидалити
  10. дайте ссылку на первоисточник!

    ВідповістиВидалити
  11. Єфім, справа не нашому у ставленні до сексменшин й т.п. - це вже політика. Викладене тут звернення відсутнє на офіційному сайті УГКЦ. Чому так? Тому й цікаво, де першоджерело звернення?

    ВідповістиВидалити
  12. Как бы там ни было, нельзя разрешать гей-парады. Нельзя разрешать гей-церкви. Нельзя этих людей поддерживать. Это против всех Библейских правил. Как бы ни коверкали все эти меньшинства Библию "находя" какие-то там ненастоящие комментарии в поддержку себя, ничего такого там быть не может. С самого начала Бог наказывал всех людей, имеющих отношение к такому греху. Наказывал всегда одинаково. Так что не может Бог противоречить вдруг Себе ни с того ни с сего. Достаточно того, что за 50-60 лет в корне итак изменилась правозащита к меньшинствам. Их никто по большому счету не трогает. Живут и живут себе тихонько.

    ВідповістиВидалити
  13. Я человек неверующий, и хочу сказать, что для меня гей-парад по своей сути ничем не отличается от крестного хода. И те, и другие, выходя в люди, и идя по дорогам родной страны, открыто заявляют о том что их волнует, во что они верят, чем живут и чему радуются. Одни говорят: "Мы - геи", другие: "Мы верим в Бога". Да пожалуйста, меня не волнуют ни те, ни другие. Дорога для всех идущих. Я никому не стану на пути.
    Меня беспокоит то, что кто-то осуждает других за то, что они не такие как он. Я боюсь, чтоб завтра не признали каким-то "не таким" того, кто вышивает крестиком или катается на велосипеде, или пишет левой рукой. Я не хочу жить среди тех, кто осуждает... Ибо не суди. и не судим будешь.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анюта, ты может быть и неверующая, а хочешь ты того или нет - твой ответ о неосуждении ближнего, является одной из основополагающих заповедей Господа нашего и Спасителя Иисуса Христа, которая отражена в Благой вести (Евангелие). Мир да пребудет с тобой Отца нашего и Господа Иисуса Христа.

      Видалити
  14. Не надо бояться что от нас отвернуться "великие демократы" этого мира.Главное не перестать бояться Бога,нас должно заботить что б Он от нас таких "демократичных" и заигрывающих с грехом не отвернулся.Кстати Господь Бог далеко не демократ и не либералист в смысле и "вашим и нашим".У Него четкое имеется мнение по любому вопросу, о чём Он и говорит в Слове своём.И Он не человек что бы Ему изменяться.И если Бог долготерпит эти Содомские грехи,то не почитайте то медлением Его с наказанием, а только лишь желанием все возможности использовать,что б покаялись.Если государство и все мы будем спокойно молчать, то обманутые дьяволом люди так никакого дискомфорта и не почувствуют,что с ними что то не так.И более того,мы если промолчим,то будем даже виновны перед Богом.НЕУМОЛКАЙТЕ, призванные Богом служителя.Да благословит вас Господь!

    ВідповістиВидалити
  15. Есть всему стандарты и нормы установлены Богом-Творцом всего, и нарушение их ведет к проклятию и гибели всего человечества. Каждый водитель обязан соблюдать правила движения, точно также и каждый человек должен жить по установленным Творцом стандартам, в этом наше благополучие и мир. Нарушение правил приведет к глобальной катастрофе. Человек должен будет отвечать за нарушения.

    ВідповістиВидалити
  16. Прочитайте Бытие 19 главу и вы увидите, что если бездействоать может быть тоже самое что и было там!!! Бог есть любовь! И он не хочет что бы мы погибли. Гомосексуализм и все его проявления это грех. А грех может вылечить только покаяние, Господь сказал что бы пришли к нему все уставшие и обремененные и Он успокоит нас. Надо молиться за этих людей которые в заблуждении, а не воевать физически против них. Я хочу жить в здоровой семье где есть два разных пола муж(мужчина) и жена(женщина) и у них есть плод ихней любви это дети. В моих детях есть мое семя и я горжусь тем что моя женя мне родила моих детей, а не просто усыновили и все. Я не говорю за семьи которые изза того что по какойто причине не могут иметь детей но делают ответсвенный шаг для того что бы усыновить. Я таких людей называю героями!!! Но в этом случае ребенок растет в здравой семье и обстановке!!! Презываю молится за эти ситуации и что бы не было таких гей парадов, вернее что бы они не состоялись! Господь дал нам власть , давайте ее использовать!

    ВідповістиВидалити
  17. чи хтось тут колись стикався з фінансовим зривом? у мене це було, і це була нелегка ситуація, тому що я втратив майже все, і я не міг пояснити, як все відбувалося, але COVID-119 мене справді злетів, але я сьогодні вдячний за все Пан Лі зробив для мене те, що допоміг мені взяти позику за 2 проценти, щоб повернути мій бізнес, і сьогодні я щаслива людина через те, що життя було несправедливим до мене протягом усіх цих періодів covid19. з великою компанією США, яка позичає гроші будь-кому, хто шукає позику, і готовий повернути з процентною ставкою 2 у відповідь, тут його електронна адреса: 247officedept@gmail.com та whatsapp: + 1-989-394-3740

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

ДВІ ГОЛОВНІ ЗАГРОЗИ ДЛЯ БОЖОГО ПОКЛИКАННЯ

ДВІ ГОЛОВНІ ЗАГРОЗИ ДЛЯ БОЖОГО ПОКЛИКАННЯ Як мало сьогодні ми бачимо, дійсно, людей, які б мали великий Божий плід в своєму житті. А, часто, бачимо, коли  віруючі   люди живуть за стандартами  цього  світу, маючи цілі, які актуальні для мирських людей, прагнуть багатства так, як би це було основа їхнього життя… Сьогодні постає важливе питання: "чому ми такі малопродуктивні у Божій справі"? Відповідь можна знайти у нижчезазначеному слові Христа: А між терен посіяне, це той, хто слухає слово, але клопоти віку цього та омана багатства заглушують слово, і воно зостається без плоду. (Матвія 13:22) Варто розуміти, що перед нами є дві дуже серйозні загрози, щоб реалізувати Боже покликання: 1.                щоденні  справи, завантаженість та суєта віку цього настільки навантажили нас, що ми забули про служіння Боже, ми забули про достатню молитву, ми забули про покликання Боже. У нас немає часу, щоб думати про духовне – ми дуже зайняті на роботі, нас так баг

МОЛИТВА ПРО ДОПОМОГУ

МОЛИТВА ПРО ДОПОМОГУ Господи, я знаю, що Ти єдиний мій Помічник у тій складній ситуації, яку я переживаю (розкажіть її і попросіть те вирішення, яке б Ви хотіли). Я віддаюсь в Твої руки і прошу, щоб Ти простив всі мої гріхи та позбавив мене від всякого прокляття. Я прошу, щоб Ти був від сьогодні і назавжди моїм Господом та Спасителем. Я знаю, що коли свої очі я зводжу на небеса, то звідти прийде мені допомога, я вірю, що мені допомога від Тебе, бо Ти вчинив небо й землю і для Тебе немає нічого неможливого! Ти не даси захитатись нозі моїй, не здрімає мій Сторож: оце не дрімає й не спить мій Сторож! Господь то мій Сторож, Господь моя тінь при правиці моїй; Удень сонце не вдарить мене, ані місяць вночі! Господь стерегтиме мене від усякого зла , стерегтиме Він душу мою; Господь стерегтиме мій вихід та вхід відтепер аж навіки! І за це я славлю Тебе, мій Бог і надзвичайно дякую,  в ім’я Ісуса Христа, Амінь. Сергій Гула

МОЛИТВА – ВІРУЮ, як основа християнського світогляду

МОЛИТВА – ВІРУЮ , як основа християнського світогляду Вірую в Єдиного Бога Отця , Вседержителя, Творця неба і землі, всього видимого і невидимого. І в Єдиного Господа Ісуса Христа, Сина Божого, Єдинородного, що від Отця народився перше всіх віків, Світло від Світла, Бога істинного від Бога істинного, рожденного, несотворенного, єдиносущного з Отцем, що через Нього все сталося. Він для нас, людей , і ради нашого спасіння зійшов з небес, і воплотився від Духа Святого і Марії Діви, і став чоловіком. І розп'ятий був за нас при Понтії Пилаті, і страждав, і був похований. І воскрес на третій день, як було написано. І возніся на небо, і сидить праворуч Отця. І знову прийде у славі судити живих і мертвих, і Царству Його не буде кінця.  І в Духа Святого , Господа Животворчого, що від Отця походить, що Йому з Отцем і Сином однакове поклоніння і однакова слава, що говорив через пророків. В Єдину, Святу, Соборну і Апостольську Церкву. Визнаю одне хрещення на від