Перейти до основного вмісту

ЧИ ШУКАЄМО МИ ВІДПОВІДІ ВІД БОГА НА ЖИТТЄВО ВАЖЛИВІ ПИТАННЯ?


ЧИ ШУКАЄМО МИ ВІДПОВІДІ ВІД БОГА НА ЖИТТЄВО ВАЖЛИВІ ПИТАННЯ?

Напевно, немає такої людини, яка б не хотіла отримати відповіді від Бога на конкретні запитання, а, особливо, коли вони дуже важливі для майбутнього життя.
Проблема тут є в одному – як отримати відповідь від Бога? Задавати питання легко, а от почути конкретну відповідь – серйозна проблема…
Чому так?
Чи ми глухі, чи Бог відмовляється говорити? Буває інколи і те, і друге, але, як правило, Бог дуже чітко відповідає на запитання своїх дітей. Це яскраво видно з 23 розділу 1 Книги Самуїла:

І запитав Давид Господа, говорячи: Чи піду й переможу тих филистимлян? А Господь сказав до Давида: Іди, і поб'єш филистимлян та спасеш Кеїлу.
(1Сам.23:2)

А Давид ще далі питався Господа, і Господь відповів та сказав йому: Устань, зійди до Кеїли, бо Я даю филистимлян у твою руку.
(1Сам.23:4)

І Давид сказав: Господи, Боже Ізраїлів! Дослухуючись, чув Твій раб, що Саул хоче ввійти до Кеїли, щоб вигубити місто через мене.
Чи видадуть мене громадяни Кеїли в його руку? Чи зійде Саул, як чув твій раб? Господи, Боже Ізраїлів, розповіж же Своєму рабові! І сказав Господь: Зійде.
І запитався Давид: Чи видадуть громадяни Кеїли мене та людей моїх у Саулову руку? А Господь сказав: Видадуть.
(1Сам.23:10-12)

Цікаво, що Бог дуже чітко відповідав Давиду на його запитання, який був такою ж самою людиною, як і всі ми. І якщо ми будемо дотримуватися базових принципів відносин з Богом, ми обов’язково отримаємо відповідь від Господа, а це такі принципи:

Принцип перший – виявляти бажання почути Бога та цілеспрямовано робити кроки, які дійсно підтверджують наше бажання почути Господній голос.

Принцип другий – мати чітку впевненість в тому, що нам не просто хочеться почути Господа, але і зробити все, що відкриває Господь.

Принцип третій – шукати Господа, тобто виділити конкретний і достатній час в молитві, щоб запитувати Його про певні ситуації.

Принцип четвертий – вміти слухати та чекати відповіді від Господа. В молитві ми часто дуже багато говоримо. Варто зупинитись і очікувати, що скаже Господь, концентруючи свій розум на питанні, яке ми піднімаємо перед Господнім лицем, а не «блукаючи» в своєму розумі по різним справам.

Принцип п`ятий – записувати все, що нам відкрилося по конкретному питанню, оскільки через деякий час можна все забути, або засумніватися чи справді ми почули цю відповідь.

Принцип шостий – постійно практикувати молитву запитань до Господа і очікування відповідей від Нього!

Я глибоко переконаний, що Господь дуже сильно прагне говорити до нас і відповідати на наші запитання, але питання в тому наскільки ми сильно хочемо почути Бога і що ми для цього робимо?



sg

Коментарі

  1. Яким чином можна бути певним,що це Голос Бога,а не власний розум,особливо коли уже виношуємо в серці бажану відповідь,або коли нас переповнюють сумніви щодо отриманої відповіді?

    ВідповістиВидалити
  2. Тут відповідь криється в 10 главі Єванг. Івана - де Ісус чітко каже, що вівці мої знають мій голос!!!

    Дуже важливо вміти розрізняти і знати голос Бога у власному житті!!! Для цього і здійснюємо щоденно духовну практику!!!

    І коли Господь говорить - то вже ніякого сумніву немає - тому що ми знаємо Його голос і повністю йому довіряємо!

    ВідповістиВидалити
  3. Чудово викладено.
    Ми для цього використовуємо "молитовні протоколи"

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

ДВІ ГОЛОВНІ ЗАГРОЗИ ДЛЯ БОЖОГО ПОКЛИКАННЯ

ДВІ ГОЛОВНІ ЗАГРОЗИ ДЛЯ БОЖОГО ПОКЛИКАННЯ Як мало сьогодні ми бачимо, дійсно, людей, які б мали великий Божий плід в своєму житті. А, часто, бачимо, коли  віруючі   люди живуть за стандартами  цього  світу, маючи цілі, які актуальні для мирських людей, прагнуть багатства так, як би це було основа їхнього життя… Сьогодні постає важливе питання: "чому ми такі малопродуктивні у Божій справі"? Відповідь можна знайти у нижчезазначеному слові Христа: А між терен посіяне, це той, хто слухає слово, але клопоти віку цього та омана багатства заглушують слово, і воно зостається без плоду. (Матвія 13:22) Варто розуміти, що перед нами є дві дуже серйозні загрози, щоб реалізувати Боже покликання: 1.                щоденні  справи, завантаженість та суєта віку цього настільки навантажили нас, що ми забули про служіння Боже, ми забули про достатню молитву, ми забули про покликання Боже. У нас немає часу, щоб думати про духовне – ми дуже зайняті на роботі, нас так баг

МОЛИТВА ПРО ДОПОМОГУ

МОЛИТВА ПРО ДОПОМОГУ Господи, я знаю, що Ти єдиний мій Помічник у тій складній ситуації, яку я переживаю (розкажіть її і попросіть те вирішення, яке б Ви хотіли). Я віддаюсь в Твої руки і прошу, щоб Ти простив всі мої гріхи та позбавив мене від всякого прокляття. Я прошу, щоб Ти був від сьогодні і назавжди моїм Господом та Спасителем. Я знаю, що коли свої очі я зводжу на небеса, то звідти прийде мені допомога, я вірю, що мені допомога від Тебе, бо Ти вчинив небо й землю і для Тебе немає нічого неможливого! Ти не даси захитатись нозі моїй, не здрімає мій Сторож: оце не дрімає й не спить мій Сторож! Господь то мій Сторож, Господь моя тінь при правиці моїй; Удень сонце не вдарить мене, ані місяць вночі! Господь стерегтиме мене від усякого зла , стерегтиме Він душу мою; Господь стерегтиме мій вихід та вхід відтепер аж навіки! І за це я славлю Тебе, мій Бог і надзвичайно дякую,  в ім’я Ісуса Христа, Амінь. Сергій Гула

МОЛИТВА – ВІРУЮ, як основа християнського світогляду

МОЛИТВА – ВІРУЮ , як основа християнського світогляду Вірую в Єдиного Бога Отця , Вседержителя, Творця неба і землі, всього видимого і невидимого. І в Єдиного Господа Ісуса Христа, Сина Божого, Єдинородного, що від Отця народився перше всіх віків, Світло від Світла, Бога істинного від Бога істинного, рожденного, несотворенного, єдиносущного з Отцем, що через Нього все сталося. Він для нас, людей , і ради нашого спасіння зійшов з небес, і воплотився від Духа Святого і Марії Діви, і став чоловіком. І розп'ятий був за нас при Понтії Пилаті, і страждав, і був похований. І воскрес на третій день, як було написано. І возніся на небо, і сидить праворуч Отця. І знову прийде у славі судити живих і мертвих, і Царству Його не буде кінця.  І в Духа Святого , Господа Животворчого, що від Отця походить, що Йому з Отцем і Сином однакове поклоніння і однакова слава, що говорив через пророків. В Єдину, Святу, Соборну і Апостольську Церкву. Визнаю одне хрещення на від