Перейти до основного вмісту

ВІДБУДУВАННЯ УКРАЇНИ – ХТО, ЯКЩО НЕ МИ?



ВІДБУДУВАННЯ УКРАЇНИ – ХТО, ЯКЩО НЕ МИ?

Всі ми розуміємо, що стан розвитку країни залежить не тільки від влади, економіки її природних ресурсів, але і від духовного стану людей, які проживають в цій країні. Проте, велика кількість віруючих людей, ще не є гарантією успішного розвитку країни.

Підтвердженням цього є така країна, як Нігерія. Вона – не тільки одна з найбагатших (за ресурсами) та найбільших країн Африки, але також Нігерія має надзвичайно високу кількість віруючих людей. Серед всього населення, що складає понад 150 мільйонів - 148 мільйонів є віруючими людьми, а саме: близько 52% - це мусульмани і 48% - євангельські християни та католики. 
Здавалося б - для цієї країни є все для її процвітання – не тільки матеріальні ресурси, але що найголовніші - духовні. 
Проте, не все так просто. Вражаюче, але Нігерія є однією з найбіднішою та найкорумпованішою державою не тільки Африканського континенту, але і всього світу!!! Парадокс - чи не так?

Схожий парадокс відбувається і на наших очах, в нашій країні. Нікому не потрібно доводити, що Україна ресурсно є однією з найбагатших країни Європи. А також країною, де найьільше кількість віруючих людей. То чому ми не процвітаємо?

Думаю, що проблема в тому, що у нас відсутнє Боже розуміння як саме потрібно відбудовувати країну? На яких принципах та підвалинах. А ці принципи містяться в Біблії, використовуючи як прототип процес відбудови стін Єрусалиму, який реалізував Неемія. 

Неемія здійснив колосальну та дуже складну роботу (це прообраз будь-якої країни чи справи, яка знаходиться в занедбанні) на той час і виконав її успішно. Зруйновані стіни – це ознака спустошення та зубожілості народу. 

В чому ж успіх Неемії?

Коли Неемія почув, що стіни Єрусалиму зруйновані, він не просто засмутився (до-прикладу: яка в нас країна погана, а влада ще гірша…), - він сильно засмутився та плакав. Неемія непросто плакав, а пішов з молитвами та постом до Господа молитись за Ізраїль (молитва за свою країну), за його покаяння, прощення гріхів та за успіх у Божій справі!!!

А чи ми сьогодні ревно молимося за нашу Україну, чи плачемо перед Богом за той військовий стан, в якому вона перебуває?

Легко критикувати владу та нарікати на суди та правоохоронні органи. А от ревно молитися та поститися за свою країну - це те найперше і найголовніше завдання, яке стоїть перед кожним із нас сьогодні. Це найперша і найважливіша наша допомога Україні!

Але на молитві тільки все розпочинається, а не закінчується!

Після ревної молитви - Неемія діяв. Він розумів, що не може все сам виконати, знаючи, що необхідних ресурсів для відбудови країни. Він пішов до царя, який дав йому все необхідне. Унікально - невіруючий цар дає Неемії колосальні ресурси для відбудування стін Єрусалиму! А знаєте чому? Тому що цьому передувала молитва та піст і небайдужість Неемії до СВОГО НАРОДУ!!! Бог це побачив та пошанував. Прихилив серце царя до Неемії і той дав йому, що Неемія просив! 

Переконаний, що коли ми будемо щиро молитися за нашу країну та діяти, Бог вивільнить необхідні ресурси для відбудування України. 

Неемія перед початком роботи все докладно вивчив про стан Єрусалимського муру. Він склав стратегію та тактику своїх дій.

Нам потрібна мудрість у плануванні та управлінні нашими справами. Необхідно мати бачення, цілі та плани діяльності! Нам потрібно вчитись, набувати нових знань, бути хорошими стратегами і менеджерами, а також професіоналами у своїй сфері!!!

Але і це не все. Варто розуміти, що не все буде легким у виконання Божої справи, будуть супротивники!

Коли Неемія розпочав Божу роботу, то знайшлися люди, які були проти нього, люди, які сміялись з нього та піддавали сумніву все, що він робить і воювали проти нього! Як це нагадує сьогодні нашого сусіда...

А хто сказав, що нам буде легко побудувати квітучу Україну? В нас будуть вороги, але з Богом та нашою працею ми їх обов`язково переможемо!

Буде важко і, часто, захочеться здатися, коли проти нас багато ворогів та важка робота. Але, перемагають лише ті, хто ідуть до кінця. 

І нам, сьогодні, потрібно бути тими людьми, які будуть іти до успішного завершення побудови нашої країни в тому покликання, яке Бог призначив кожному! 

Наступним кроком Неемії було знаходження і звернення до зацікавлених людей і до старших Єрусалиму це лідерство. Неемія розумів, що сам велику справу він не реалізує. Йому потрібна команда та лідери у своїх сферах. 

Нам потрібно формувати людей, які щиро зацікавлені в процвітанні нашої країни в конкретній сфері і загалом. Це важка робота - робота з людьми, але надзвичайно необхідна.  

Друзі, будуймо команди, засновуймо організації, асоціації, партії, рухи, які будуть достатньо професійними, щоб відбудувати Україну!

Богу не байдуже, що зараз відбувається з Україною!!! А чи не байдужа Україна нам? Чи ми ревнуємо про Боже покликання у своєму житті, чи молимося і плачемо сьогодні за Україну? 
Що ми робимо для її відбудування, чи робимо ми це розумно та стратегічно і чи є в нас люди, які нам допомагають в цьому. 

Можна мати колосальні ресурси, але, на жаль, залишатися бідними! Пам'ятаймо,  що лише з Богом і нашою активною позицією ми можемо побудувати нашу процвітаючу Україну. 


З любов`ю і молитвами в кращу Україну,
Сергій Гула



Коментарі

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

ДВІ ГОЛОВНІ ЗАГРОЗИ ДЛЯ БОЖОГО ПОКЛИКАННЯ

ДВІ ГОЛОВНІ ЗАГРОЗИ ДЛЯ БОЖОГО ПОКЛИКАННЯ Як мало сьогодні ми бачимо, дійсно, людей, які б мали великий Божий плід в своєму житті. А, часто, бачимо, коли  віруючі   люди живуть за стандартами  цього  світу, маючи цілі, які актуальні для мирських людей, прагнуть багатства так, як би це було основа їхнього життя… Сьогодні постає важливе питання: "чому ми такі малопродуктивні у Божій справі"? Відповідь можна знайти у нижчезазначеному слові Христа: А між терен посіяне, це той, хто слухає слово, але клопоти віку цього та омана багатства заглушують слово, і воно зостається без плоду. (Матвія 13:22) Варто розуміти, що перед нами є дві дуже серйозні загрози, щоб реалізувати Боже покликання: 1.                щоденні  справи, завантаженість та суєта віку цього настільки навантажили нас, що ми забули про служіння Боже, ми забули про достатню молитву, ми забули про покликання Боже. У нас немає часу, щоб думати про духовне – ми дуже зайняті на роботі, нас так баг

МОЛИТВА ПРО ДОПОМОГУ

МОЛИТВА ПРО ДОПОМОГУ Господи, я знаю, що Ти єдиний мій Помічник у тій складній ситуації, яку я переживаю (розкажіть її і попросіть те вирішення, яке б Ви хотіли). Я віддаюсь в Твої руки і прошу, щоб Ти простив всі мої гріхи та позбавив мене від всякого прокляття. Я прошу, щоб Ти був від сьогодні і назавжди моїм Господом та Спасителем. Я знаю, що коли свої очі я зводжу на небеса, то звідти прийде мені допомога, я вірю, що мені допомога від Тебе, бо Ти вчинив небо й землю і для Тебе немає нічого неможливого! Ти не даси захитатись нозі моїй, не здрімає мій Сторож: оце не дрімає й не спить мій Сторож! Господь то мій Сторож, Господь моя тінь при правиці моїй; Удень сонце не вдарить мене, ані місяць вночі! Господь стерегтиме мене від усякого зла , стерегтиме Він душу мою; Господь стерегтиме мій вихід та вхід відтепер аж навіки! І за це я славлю Тебе, мій Бог і надзвичайно дякую,  в ім’я Ісуса Христа, Амінь. Сергій Гула

МОЛИТВА – ВІРУЮ, як основа християнського світогляду

МОЛИТВА – ВІРУЮ , як основа християнського світогляду Вірую в Єдиного Бога Отця , Вседержителя, Творця неба і землі, всього видимого і невидимого. І в Єдиного Господа Ісуса Христа, Сина Божого, Єдинородного, що від Отця народився перше всіх віків, Світло від Світла, Бога істинного від Бога істинного, рожденного, несотворенного, єдиносущного з Отцем, що через Нього все сталося. Він для нас, людей , і ради нашого спасіння зійшов з небес, і воплотився від Духа Святого і Марії Діви, і став чоловіком. І розп'ятий був за нас при Понтії Пилаті, і страждав, і був похований. І воскрес на третій день, як було написано. І возніся на небо, і сидить праворуч Отця. І знову прийде у славі судити живих і мертвих, і Царству Його не буде кінця.  І в Духа Святого , Господа Животворчого, що від Отця походить, що Йому з Отцем і Сином однакове поклоніння і однакова слава, що говорив через пророків. В Єдину, Святу, Соборну і Апостольську Церкву. Визнаю одне хрещення на від