Перейти до основного вмісту

ПИТАННЯ МОВИ РОЗГЛЯДАЮТЬ З ПОЛІТИЧНИХ І ПЕРЕДВИБОРЧИХ МІРКУВАНЬ – ПРАВОСЛАВНА ЦЕРКВА (МП)


ПИТАННЯ МОВИ РОЗГЛЯДАЮТЬ З ПОЛІТИЧНИХ І ПЕРЕДВИБОРЧИХ МІРКУВАНЬ ПРАВОСЛАВНА ЦЕРКВА (МП)

В УПЦ (МП) вважають, що в Україні питання мови розглядають не по суті, а з політичних і передвиборчих міркувань. Тому Церква свідомо не хоче коментувати законопроект Ківалова-Колесніченка і закликає «всі сторони до конструктивного діалогу і прийняття зважених рішень на благо народу України».
Про це сказав глава Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ (МП) протоєрей Георгій Коваленко, інформує «Православіє і світ».
«На жаль, сьогодні питання мови в Україні розглядається не по суті, а в контексті політичному, передвиборчому», - заявив священнослужитель.
За його словами, в УПЦ (МП) немає мовного протистояння і духовенство відтак може поділитися своїм досвідом з політиками у вирішенні цього питання.
«Вибираючи мову проповіді, ми керуємося місіонерським принципом апостола Павла, який говорить, що краще кілька слів сказати на зрозумілій мові, ніж тисячу незрозумілою. Тобто для нас важлива не форма (мова), а суть проповіді. При цьому потрібно враховувати як мовні уподобання пастви, так і здатність висловити думку проповідником», - сказав він.
«Мені також здається, що Церква тільки тоді повинна піднімати голос за чи проти будь-якого закону, якщо це має безпосереднє відношення до релігії або моральності суспільства. Решта закони священнослужителі повинні просто виконувати, а свої політичні погляди висловлювати тільки в кабінці для голосування», - наголосив о.Георгій Коваленко.


Коментарі

  1. Попи, як претенденти у високоморальні особи, перш за всі повинні були бити на сполох, бо мораль закону КоКі про мовну політику і його батьків далека і від загальнолюдської, і від християнської.

    Джерело - ПР: "Мы обещали своим избирателям решить языковую проблему" - якої не існує. Реально вони відпрацьовують 30 срібників, бо існують не більше п'яти питань в сфері вживання в Україні мов, які можна легко вирішити внесенням змін до чинного закону "Про мови в УРСР". Але це не дає можливість запровадити регіональні мови, бо в чинному законі мовні питання вирішені на інших засадах, заміна яких на запровадження регіональних мов з правами державної мови зробила б очевидними для всіх ганебні наміри ПР - батьків закону і тих, хто за ними стоїть. Все це є достатнім, аби побачити шахрайство ПееРівців, бачити що їх боротьба за прийняття законопроекту КоКі не має нічого спільного з боротьбою "за утверждение права граждан Украины на родной язык", з вирішальним кроком "в утверждении в Украине европейских стандартов гуманитарной политики", бо ті права були надані і крок був зроблений ще у 1989 році Законом "Про мови в УРСР". Але зазначена боротьба ПР напряму пов'язана із затягуванням України у склад Росії, шляхом запровадження регіональних мов, точніше російської мови, з правами державної мови. Шкода, що ці очевидні професіоналам речі ще не мали достатнього роз'яснення в українському суспільстві, аби "Русский мир" і його попи не мав можливості дурити довірливих.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

ДВІ ГОЛОВНІ ЗАГРОЗИ ДЛЯ БОЖОГО ПОКЛИКАННЯ

ДВІ ГОЛОВНІ ЗАГРОЗИ ДЛЯ БОЖОГО ПОКЛИКАННЯ Як мало сьогодні ми бачимо, дійсно, людей, які б мали великий Божий плід в своєму житті. А, часто, бачимо, коли  віруючі   люди живуть за стандартами  цього  світу, маючи цілі, які актуальні для мирських людей, прагнуть багатства так, як би це було основа їхнього життя… Сьогодні постає важливе питання: "чому ми такі малопродуктивні у Божій справі"? Відповідь можна знайти у нижчезазначеному слові Христа: А між терен посіяне, це той, хто слухає слово, але клопоти віку цього та омана багатства заглушують слово, і воно зостається без плоду. (Матвія 13:22) Варто розуміти, що перед нами є дві дуже серйозні загрози, щоб реалізувати Боже покликання: 1.                щоденні  справи, завантаженість та суєта віку цього настільки навантажили нас, що ми забули про служіння Боже, ми забули про достатню молитву, ми забули про покликання Боже. У нас немає часу, щоб думати про духовне – ми дуже зайняті на роботі, нас так баг

МОЛИТВА ПРО ДОПОМОГУ

МОЛИТВА ПРО ДОПОМОГУ Господи, я знаю, що Ти єдиний мій Помічник у тій складній ситуації, яку я переживаю (розкажіть її і попросіть те вирішення, яке б Ви хотіли). Я віддаюсь в Твої руки і прошу, щоб Ти простив всі мої гріхи та позбавив мене від всякого прокляття. Я прошу, щоб Ти був від сьогодні і назавжди моїм Господом та Спасителем. Я знаю, що коли свої очі я зводжу на небеса, то звідти прийде мені допомога, я вірю, що мені допомога від Тебе, бо Ти вчинив небо й землю і для Тебе немає нічого неможливого! Ти не даси захитатись нозі моїй, не здрімає мій Сторож: оце не дрімає й не спить мій Сторож! Господь то мій Сторож, Господь моя тінь при правиці моїй; Удень сонце не вдарить мене, ані місяць вночі! Господь стерегтиме мене від усякого зла , стерегтиме Він душу мою; Господь стерегтиме мій вихід та вхід відтепер аж навіки! І за це я славлю Тебе, мій Бог і надзвичайно дякую,  в ім’я Ісуса Христа, Амінь. Сергій Гула

МОЛИТВА – ВІРУЮ, як основа християнського світогляду

МОЛИТВА – ВІРУЮ , як основа християнського світогляду Вірую в Єдиного Бога Отця , Вседержителя, Творця неба і землі, всього видимого і невидимого. І в Єдиного Господа Ісуса Христа, Сина Божого, Єдинородного, що від Отця народився перше всіх віків, Світло від Світла, Бога істинного від Бога істинного, рожденного, несотворенного, єдиносущного з Отцем, що через Нього все сталося. Він для нас, людей , і ради нашого спасіння зійшов з небес, і воплотився від Духа Святого і Марії Діви, і став чоловіком. І розп'ятий був за нас при Понтії Пилаті, і страждав, і був похований. І воскрес на третій день, як було написано. І возніся на небо, і сидить праворуч Отця. І знову прийде у славі судити живих і мертвих, і Царству Його не буде кінця.  І в Духа Святого , Господа Животворчого, що від Отця походить, що Йому з Отцем і Сином однакове поклоніння і однакова слава, що говорив через пророків. В Єдину, Святу, Соборну і Апостольську Церкву. Визнаю одне хрещення на від