Перейти до основного вмісту

ЧОМУ САУЛ СТАВ ЗРАДНИКОМ БОГА?


ЧОМУ САУЛ СТАВ ЗРАДНИКОМ БОГА?

Саул, унікальна людина, навіть через той факт, що він перший вибраний цар над Ізраїльським народом, на кого прямо вказав Бог!

Коли читаєш історію про Саула, то вражаєшся наскільки багато Бог зробив для Саула, щоб той був прекрасним Божим царем:

І взяв Самуїл посудинку оливи, та й вилляв на його голову, і поцілував його та й сказав: Чи це не помазав тебе Господь над спадком Своїм на володаря? (1Сам.10:1)

І злине на тебе Дух Господній, і ти будеш з ними пророкувати, і станеш іншою людиною. (1Сам.10:6)

І станеться, коли збудуться тобі ці ознаки, роби собі, що знайде рука твоя, бо Бог з тобою. (1Сам.10:7)

І сталося, як повернувся він, щоб іти від Самуїла, то Бог змінив йому серце на інше, а всі ті ознаки прийшли того дня. (1Сам.10:9)

Аж ось громада пророків назустріч Саулу. І злинув на нього Дух Божий, і він пророкував серед них. (1Сам.10:10)

Важко ще знайти таку людину в Біблії, де б Бог так багато зробив для неї!!! Унікальна ситуація, яка показує всю щедрість та доброту Господню, навіть тоді, коли весь народ пішов проти СВОГО Бога, захотівши того, чого Господь не хотів.  
Це не була воля Божа, щоб Ізраїль мав земного царя, але вони захотіли і вимагали собі його, як в інших народів і Бог погодився. Він обирає найкрасивішого мужа, помазує Його, через свого пророка, дарує Духа Святого, дарує дари і МІНЯЄ ЙОМУ СЕРЦЕ!!! Уявіть на хвилинку масштабність всіх дій!!!

БОГ ЗРОБИВ ВСЕ МОЖЛИВЕ, ЩОБ САУЛ БУВ ЙОГО НАЙКРАЩИМ СЛУГОЮ, ТА ЦЕРЕМ ЙОГО НАРОДУ, А ЗАМІСЬ ЦЬОГО САУЛ СТАЄ ПОЗОРОМ І ГАНЬБОЮ – ЯК ТАК??? ЛЮДИНА, ЩО МАЛА ВСЕ СПРИЯННЯ ВІД БОГА, ЛЮДИНА, ЯКА МАЛА НОВЕ СЕРЦЕ І ДУХ СВЯТИЙ СТАЛА ЗРАДНИКОМ БОГА, СТАЛА ЖОРСТОКИМ І НЕГІДНИМ ЦАРЕМ!!!

Відповідь криється в одному чіткому розумінні – Бог дав людині свободу вибору, Бог не зробив людину роботом!!! Людина завжди, в будь-якому стані: в горі, в благословенні, в рутинні здатна обирати чи слухатись Бога, чи ні; чи жити по Його волі, чи ні; чи керуватися Його постановами, чи ні!!!

Саул вибрав непослушання, вибрав користь, вибрав те, що він хотів, а не Бог, навіть будучи помазанцем Божим!!! (Як часто ми вибираємо те, що ми хочемо, а не Бог???)

Ось чому безглузде твердження, що людина не може втратити свого спасіння, ось чому безглузде твердження, що Іуда був призначений, щоб зрадити Господа!!!

Друзі, Бог все зробив для нас найкращим чином, Він дарував нам свого Духа Святого, Він дарував нам спасіння, дарував нам Його Слово та благословення, Він став нашим рідним Батьком – але навіть в такому стані ми можемо стати зрадниками Бога і втратити своє благословення та спасіння, ходячи за власною волею, власними бажаннями та гріховними вчинками!!!

Бог не буде насильно тягнути нас до благословення  (яке є наслідком послушання) та до Царства Божого – це наш щоденний вибір жити з Богом, чи ні; слухатись Його, чи ні; молитись зранку, чи спати; поститись, чи ні; давати хабар, чи ні; дивитись порнографію, чи ні; пізнавати своє покликання і реалізовувати його, чи ні; іти на служіння, чи дивитись телевізор – це все наші щоденні вибори, і як ми їх зробимо, такий і результат буде тут на землі і також - у вічності, тож

ВИБІР ЗА НАМИ, ЧИ НЕ ТАК, ДРУЗІ?

Сьогодні взяв я за свідків проти вас небо й землю, життя та смерть дав Я перед вами, благословення та прокляття. І ти вибери життя, щоб жив ти та насіння твоє, щоб любити Господа, Бога свого, щоб слухатися голосу Його та щоб линути до Нього (це наш свідомий вибір, це не звалюється з небес), бо ж Він життя твоє, і довгота днів твоїх.
(Повторення закону 30:19,20)


sg

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ДВІ ГОЛОВНІ ЗАГРОЗИ ДЛЯ БОЖОГО ПОКЛИКАННЯ

ДВІ ГОЛОВНІ ЗАГРОЗИ ДЛЯ БОЖОГО ПОКЛИКАННЯ Як мало сьогодні ми бачимо, дійсно, людей, які б мали великий Божий плід в своєму житті. А, часто, бачимо, коли  віруючі   люди живуть за стандартами  цього  світу, маючи цілі, які актуальні для мирських людей, прагнуть багатства так, як би це було основа їхнього життя… Сьогодні постає важливе питання: "чому ми такі малопродуктивні у Божій справі"? Відповідь можна знайти у нижчезазначеному слові Христа: А між терен посіяне, це той, хто слухає слово, але клопоти віку цього та омана багатства заглушують слово, і воно зостається без плоду. (Матвія 13:22) Варто розуміти, що перед нами є дві дуже серйозні загрози, щоб реалізувати Боже покликання: 1.                щоденні  справи, завантаженість та суєта віку цього настільки навантажили нас, що ми забули про служіння Боже, ми забули про достатню молитву, ми забули про покликання Боже. У нас немає часу, щоб думати про духовне – ми дуже зайняті на роботі, нас так баг

МОЛИТВА ПРО ДОПОМОГУ

МОЛИТВА ПРО ДОПОМОГУ Господи, я знаю, що Ти єдиний мій Помічник у тій складній ситуації, яку я переживаю (розкажіть її і попросіть те вирішення, яке б Ви хотіли). Я віддаюсь в Твої руки і прошу, щоб Ти простив всі мої гріхи та позбавив мене від всякого прокляття. Я прошу, щоб Ти був від сьогодні і назавжди моїм Господом та Спасителем. Я знаю, що коли свої очі я зводжу на небеса, то звідти прийде мені допомога, я вірю, що мені допомога від Тебе, бо Ти вчинив небо й землю і для Тебе немає нічого неможливого! Ти не даси захитатись нозі моїй, не здрімає мій Сторож: оце не дрімає й не спить мій Сторож! Господь то мій Сторож, Господь моя тінь при правиці моїй; Удень сонце не вдарить мене, ані місяць вночі! Господь стерегтиме мене від усякого зла , стерегтиме Він душу мою; Господь стерегтиме мій вихід та вхід відтепер аж навіки! І за це я славлю Тебе, мій Бог і надзвичайно дякую,  в ім’я Ісуса Христа, Амінь. Сергій Гула

МОЛИТВА – ВІРУЮ, як основа християнського світогляду

МОЛИТВА – ВІРУЮ , як основа християнського світогляду Вірую в Єдиного Бога Отця , Вседержителя, Творця неба і землі, всього видимого і невидимого. І в Єдиного Господа Ісуса Христа, Сина Божого, Єдинородного, що від Отця народився перше всіх віків, Світло від Світла, Бога істинного від Бога істинного, рожденного, несотворенного, єдиносущного з Отцем, що через Нього все сталося. Він для нас, людей , і ради нашого спасіння зійшов з небес, і воплотився від Духа Святого і Марії Діви, і став чоловіком. І розп'ятий був за нас при Понтії Пилаті, і страждав, і був похований. І воскрес на третій день, як було написано. І возніся на небо, і сидить праворуч Отця. І знову прийде у славі судити живих і мертвих, і Царству Його не буде кінця.  І в Духа Святого , Господа Животворчого, що від Отця походить, що Йому з Отцем і Сином однакове поклоніння і однакова слава, що говорив через пророків. В Єдину, Святу, Соборну і Апостольську Церкву. Визнаю одне хрещення на від